«زهرا یعقوبنژاد» با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی امام راحل نقش قابل توجهی برای زنان قائل بودند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، گفت: رشد شاخصهای توسعه حوزه زنان و خانواده در مباحث فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بعد از پیروزی انقلاب با پیش از آن قابل مقایسه نیست.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به اینکه نرخ باسوادی زنان در گیلان نسبت به دیگر استانها بالا است، تاکید کرد: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در گیلان به میزان ۲۱.۳ درصد است.
وی امید به زندگی و طول عمر زنان در گیلان را بالاتر از میانگین کشوری برشمرد و گفت: مشارکت سیاسی زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز افزایش پیدا کرده است.
یعقوبنژاد اظهار کرد: وضعیت زنان در شاخصهای آموزشی و عدالت آموزشی از جمله عضویت در هیئت علمی دانشگاه در جایگاه بالایی قرار دارد.
*فعالیت ۸۴ تشکل تخصصی زنان در گیلان
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به اینکه در کشور حدود ۲ هزار تشکل تخصصی در حوزه زنان و خانواده فعالیت میکنند، افزود: در استان گیلان نیز، ۳۴تشکل تخصصی زنان فعال هستند.
وی تصریح کرد: گیلان از استانهای با سابقه تاریخی و فرهنگی در حوزه زنان هستند و در این استان زمینه فعالیت بانوان در بستر مدیریتی فراهم است.
یعقوبنژاد با بیان اینکه استان گیلان جایگاه دوم را در انتصاب زنان در پستهای مدیریتی دارد، خاطرنشان کرد: ۱۴مدیر کل دستگاه اجرایی، چهار معاون فرماندار و ۶ بخشدار در سراسر استان گیلان از بانوان هستند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به اینکه در مجموع ۶۰۰بانوی گیلانی در عرصههای مدیریتی استان فعال هستند، اظهار کرد: زنان گیلانی ۲۲درصد مدیران استان را تشکیل میدهند.
وی حضور فعال زنان در جامعه را نوعی باورمندی و خودباوری و از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: با توجه به تاکید دولت درحوزه انتصاب زنان در سمتهای مدیریتی، انتظار داریم این میزان تا پایان دولت به ۳۰ درصد برسد.
یعقوبنژاد در ادامه به فعالیتهای امور بانوان و خانواده استانداری گیلان در ایام دهه فجر اشاره کرد و گفت: در راستای انسجام بخشی به فعالیت حوزه زنان و معرفی دستاوردهای زنان در انقلاب اسلامی، برنامههای متعددی دیده شده است.
*گیلان ۳۳ شهید و ۳۴۰ رزمنده زن دارد
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان با اشاره به ۳۳ شهید و ۳۴۰ رزمنده زن گیلانی، افزود: دیدار با خانواده شهدای زن گیلانی از جمله برنامههای ایام دهه فجر است.
وی به برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری و نمایشگاههای تولیدات زنان خانوار در دهه فجر اشاره و تاکید کرد: نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای زنان سرپرست خانوار در سازمان بهزیستی استان در حال برگزاری است.
یعقوبنژاد با اشاره به افتتاح بسیاری از اقامتگاههای بومگردی استان با مدیریت زنان در دهه فجر، اظهار کرد: تجلیل از زنان نامآور، نانآور و صبور با محوریت مادران و همسران شهیدان از دیگر برنامههای این ایام است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان به برگزاری پویش سلامت زنان اشاره و تاکید کرد: مسئله ورزش زنان به شکل جدی دنبال میشود و هر ماه یک برنامه ورزش صبحگاهی برای زنان شاغل اجرا کردهایم.
وی به پویش مبارزه با بیماریهای شایع زنان نیز اشاره و اذعان کرد: با همکاری علوم پزشکی همایشهایی در سطح شهرستانها برای افزایش آگاهی زنان از بیماریهای خاص برگزار کردهایم.
نظر شما