به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی دهقان» تعزیهخوان با اشاره به تعزیهخوانی گفت: در حال حاضر تعزیه تبدیل به یک هنر جهانی شده و در دنیا آن را می شناسند. گروههای تعزیهخوانی زیادی هستند که در کشورهای مختلف دنیا مثل آمریکا، آلمان، انگلستان و دیگر کشورها سفر کرده اند و در آنجا توانسته اند ارتباط خیلی خوبی با تماشاگرانشان برقرار کنند و با استقبال خوبی از جانب آنها روبرو شوند.
وی با اشاره به تعزیهخوانی در این ایام بیان داشت: در چند شب گذشته تعزیههای «متوکل»، «شهادت مسلم»، «شهادت هانی» و «شهادت حر» را به صورت سریالی هر شب در نیاوران اجرا کرده و میکنیم.
وی به مخالفخوانی و موافقخوانی در تعزیه اشاره کرد و در ادامه افزود: موافق خوانها شامل امام خوان، شهادت خوان، زنانه خوان و بچه خوان هستند و مخالف خوان ها هم تخت شاه خوان، سرپا خوان و غیره است. ما در شبیه خوانی وقایع کربلا را به تصویر می کشیم همانطور که مداح ، مداحی می کند و روضه خوان ، روضه می خواند، ما نیز این عزاداری را به صورت نمایشی به تصویر می کشیم. از ویژگیهای تعزیه این است که در آن موسیقی اصیل سنتی ایرانی نواخته می شود و این برای تماشاگر بسیار جذاب است.
وی که از هفت سالگی تعزیهخوانی را آغاز کرده با اشاره به تعزیهخوانی و استمرار این هنر نمایشی بیان داشت: تعزیه نیاز به آموزش دادن ندارد و باید سالها از تجربه بزرگترها آموخت، با حضور در مجالس تعزیه سازها را شناخت و سبکهای موسیقی ایرانی را یاد گرفت. تنها دانستن تئوری کافی نیست شکل اجرایی و حضور در مجالس خیلی مهم است.
بنابر گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی اظهار داشت: برگزاری ویژه برنامههایی چون آفتاب سرخ در ایام محرم میتواند در گسترش تعزیه موثر باشد و در حال حاضر تعزیه یک هنر جهانی شده و در دنیا آن را می شناسند.
ویژهبرنامههای آفتاب سرخ توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را از اول محرم (ششم آذر ماه) آغاز کرده و تا ماه صفر ( دی ماه سال جاری) ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما