كاهش ۱۶۰۰ مگاواتي پيك بار شبكه با تعويض كولرهاي گازي فرسوده

سخنگوي صنعت برق با تشریح جزئیات طرح تعويض كولرهاي گازي فرسوده، كاهش ۱۶۰۰ مگاواتي پيك بار شبكه را از نتایج اجرای این طرح ملی عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفي رجبي‌مشهدي با اشاره به اینکه چندي پيش شوراي اقتصاد طرح پیشنهادی وزارت نيرو براي تعويض يك ميليون كولرگازي فرسوده در مناطق جنوبي را به تصويب رساند، گفت: اجراي اين طرح صرفه‌جويي دو ميليارد مترمكعبي در مصرف گاز، ممانعت از انتشار 6 ميليون تن آلاينده در جو و كاهش هزار و 600 مگاواتي پيك بار شبكه را به‌همراه خواهد داشت.

سخنگوي صنعت برق در تشريح جزئيات طرح جايگزيني يك ميليون دستگاه كولرگازي پربازده به جاي كولرهاي فرسوده قديمي، گفت: در حال حاضر 65 درصد از بار پيك مناطق گرمسيري به كولرها و وسايل سرمايشي اختصاص دارد كه دوره گرما در اين مناطق 9 ماه از سال و به‌طور متوسط در اين نواحي 18 ساعت در شبانه‌روز از كولر استفاده مي‌شود.


وي با اشاره به وجود پنج ميليون دستگاه كولر گازي فرسوده در كشور، افزود: اين تجهيزات دو برابر كولرهاي پربازده برق مصرف مي‌كنند كه در مرحله اول اجراي اين طرح تنها يك ميليون دستگاه كولر گازي فرسوده اسقاط و كولرهاي پربازده جايگزين آنها مي‌شود.
سخنگوي صنعت برق با تاكيد بر اينكه اجراي اين طرح منافع اقتصادي قابل توجهي براي مشتركان خواهد داشت، ادامه داد: بر اساس ارزيابي صورت گرفته، اجراي اين طرح كاهش 30 درصدي مبلغ قبوض برق مشتركان را به‌همراه خواهد داشت و مشترك  تنها 35 درصد از قيمت يك كولر را در حدود 24 ماه به‌صورت اقساط پرداخت خواهد كرد.


رجبي مشهدي با اشاره به اينكه اين طرح به لحاظ ملي نيز منافع اقتصادي فراواني را به همراه دارد، عنوان كرد: اجراي اين برنامه موجب كاهش يك هزار و 600 مگاواتي از پيك بار شبكه در تابستان مي‌شود كه اين مهم معادل يك نيروگاه دو هزار مگاواتي است.
وي با تاكيد بر اينكه احداث يك نيروگاه دو هزار مگاواتي و شبكه‌هاي ارتباطي آن نيازمند 20 هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري است، گفت: با اجراي اين طرح ساليانه از مصرف دو ميليارد مترمكعب گاز در نيروگاه‌هاي كشور كاسته شده و به‌دنبال آن از انتشار 6 ميليون تن آلاينده به جو جلوگيري مي‌شود.


سخنگوي صنعت برق با تاكيد بر اينكه با اجراي اين طرح شاهد راه‌اندازي خطوط توليد كولرهاي پربازده در كشور هستيم، گفت: اين طرح بر اساس قوانين بالادستي از جمله قانون اصلاح الگوي مصرف و قانون رقع موانع توليد و طي فرايند چند ساله به لحاظ اجرايي و اقتصادي بودن مورد بررسي كارشناسان قرار گرفته و نهايتا به تصويب شوراي اقتصاد رسيده است.


رجبي مشهدي در پايان تصریح كرد: اين طرح هيچگونه ارتباطي به توافق‌نامه‌هاي بين‌المللي از جمله توافق‌نامه پاريس ندارد و اميدواريم با اجراي اين برنامه مردم كشورمان در تابستان‌هاي گرم پيش رو از رفاه و آسايش كاملي در تامين برق برخوردار باشند./

کد خبر 890358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha