خبرگزاری شبستان// قم
اشاره:
یکی از مهم ترین اهداف قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا، مبارزه با ظالمان عصر خود بود که برای این قیام نیز زمینه سازیهای لازم را انجام دادند تا این قیام نه تنها در زمان خود تاثیرگذار باشد بلکه در سالها و حتی قرنهای آینده نیز بتواند همچنان الگوساز باشد.
بعد از هزار و اندی سال می بینیم که بیداری اسلامی بوجود آمده در منطقه از قیام سیدالشهدا الهام گرفته که توانسته در سطح جهانی به موفقیت هایی دست پیدا کند.
جهت روشن شدن ریشه های مشترک قیام امام حسین(ع) با بیداری اسلامی کشورهای منطقه گفتگویی را با حجت الاسلام والمسلمین علی انصاری بویراحمدی، رییس مجمع جهانی شیعه شناسی انجام داده ایم.
جناب آقای انصاری! مهم ترین تاثیرات و پیامدهای نهضت امام حسین(ع) در روز عاشورا چه بود؟
یکی از پیامدهای اساسی قیام امام حسین(ع) که می تواند فلسفه وجودی قیام سیدالشهدا هم باشد بیدارسازی امت اسلام با این قیام است.
در زمان امام حسین(ع)، سیره و سنت پیامبر به فراموشی سپرده می شد و آموزه های اسلامی به تعصب جاهلیت و حالت خلافت بلافصل پیامبر به حالت سلطنتی تبدیل شده بود، اما امام حسین(ع) قیام کرده و مسلمین را بیدار کردند.یکی از جلوه های قیام امام حسین همین بیداری اسلامی بود، امام حسین(ع) توانستنند مردم را تا حدود زیادی بیدار کنند تا زمینه قیام خود را فراهم سازند که موجب سرنگونی حکومت یزید شد.
ملتها و کشورهای مسلمان منطقه و رهبران آنها چطور می توانند از عبرتهای قیام عاشورا و تاثیرات آن بهره مناسبی جهت رسیدن به اهداف عالیه خود ببرند؟
اصل پیام امام حسین(ع) را می توانیم یک حرکت بیدارگرانه بدانیم، الان که اوج بیداری اسلامی و تصمیم سازی برای رهبران آنهاست می توانند امام حسین(ع) را الگوی خود قرار دهند، کل فرقه های اسلامی امام حسین(ع) را قبول دارند.
جهش اصلی قیام امام حسین(ع) مقابله با سلطنت طلبی بود و الان هم محور اساسی حرکتهای بیداری اسلامی مبارزه با حکومتهای سلطنت طلبانه و ظلم و جور است، لذا این وحدت هدف می تواند سرمشق خوبی باشد همانطوری که گاندی می گوید بهترین سرمشق من برای آزادی هندوستان از انگلیس، امام حسین(ع) بود.
حرکت امام حسین(ع) با وجود کمی جمعیت بیدارساز بوده و کشورهای اسلامی نیز با تمسک به الگوی رفتاری امام حسین(ع) می توانند به راحتی حکومتهای ظالم را سرنگون کنند.
ریشه های مشترک قیام امام حسین(ع) و بیداری اسلامی که این روزها در کشورهای منطقه و حتی اروپا و امریکا مشاهده می شود، چیست؟
مجمع جهانی شیعه شناسی عنوان کنگره بین المللی غدیر امسال را بیداری اسلامی انتخاب کرده بود، چرا که بیداری اسلامی از غدیر شروع شد و رابطه تنگاتنگی با قیام امام حسین(ع) دارد.
بیداری اسلامی در منطقه نه از طرف حکومتها و افراد خاص حکومتی بلکه بسیار مردمی است، قیام امام حسین(ع)نیز همین طور مردمی بود.
حرکت امام حسین از مسجد شروع شد و حرکتهای بیداری اسلامی نیز همین گونه است، حرکت امام حسین بر ضد سلاطین جور بود و بیداری اسلامی نیز بر همین محور است.
با نظر به اینکه مبلغان باید از فرصت ایام محرم جهت ارتباط تنگاتنگ با مردم استفاده کنند، چه مطالبی را باید در سرمشق تبلیغ خود بیان کنند؟
وظیفه مبلغان است که با ریشه یابی و تبیین موارد مشترک قیام امام حسین(ع) و نهضت عاشورا و بیداری اسلامی کشورهای اسلامی منطقه، این موضوع را در کشورهای اسلامی جا بیندازند که آنها می توانند قیام امام حسین(ع) را الگوی انقلابهای خود قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما