به گزارش خبرگزاری شبستان: نشست خبری کارگروه قرآن دهه فجر انقلاب اسلامی، پس از گذشت سه روز از ایام دهه فجر در روز سه شنبه، ۱۵ بهمنماه، در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی با حضور حجتالاسلام «مهدی اخوان» رئیس کارگروه قرآن دهه فجر و جمعی از رسانهها برگزار شد.
در این نشست رئیس کارگروه قرآن دهه فجر با تبریک و تهنیت پیروزی انقلاب اسلامی و درود به ارواح پاک شهدا به برنامههای کارگروه قرآنی دهه فجر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با هماهنگی سایر دستگاههای فعال قرآنی به نمایندگی سازمان تبلیغات اسلامی برنامههای دهه فجر برنامهریزی شده است. بنابراین ۲۰ دستگاه فعال در این زمینه برنامههایی را با محوریت قرآنی، اجرا و تعیین کردهاند.
وی یادآور شد: شعار امسال برنامههای این کارگروه برگرفته از فرمایش امام خمینی(ره ) است که فرمودند:«قرآن کتاب انقلاب اسلامی و کتاب زندگی است». برنامههای قرآنی دهه فجر این کارگروه از تاریخ ۱۲ بهمنماه آغاز شده است.
ضرورت گفتمان سازی قرآن
حجتالاسلام مهدی اخوان افزود: با عنایت به اینکه ریشه محتوایی انقلاب اسلامی در قرآن بوده و قانون اسلامی برگرفته از قرآن و عترت است بر خودمان واجب میدانیم که برای گفتمان سازی قرآنی در جامعه که روز به روز باید برای آن فعالیت کنیم، در دهه فجر این کار را بهصورت ویژه انجام داده و از نور قرآن در جامعه بیشتر استفاده و ارتباط و انس مردم با قرآن را بیشتر کنیم.
وی ادامه داد: قرآن را بهعنوان یک کتاب مقدس که در زندگی بشر تأثیر دارد و دستورات حیات بخش آن به زندگی بشریت و همه انسانهای جهان کمک کند را سرلوحه فعالیتها قرار دادهایم. نخستین فعالیت این کارگروه، برپایی تجدید میثاق جامعه قرآنی با آرمانهای امام راحل و بیعت با مقام معظم رهبری در حرم امام خمینی(ره)، تجدید بیعت با خون پاک شهدا و زیارت حرم عبدالعظیم(ع) و صدور بیانیهای در حمایت از حرکتهای انقلابی و جبهه مقاومت که در تاریخ هشتم بهمنماه با حضور حافظان، قاریان و فعالان قرآنی صورت گرفت.
حجتالاسلام مهدی اخوان به یکی دیگر از فعالیتهای این کارگروه که کاروان قرآنی انقلابی است که با همکاری دستگاههای مختلف قرآنی از روز پنجشنبه، ۱۰ بهمنماه آغاز شده اشاره کرد و گفت: این کاروان به عنوان یک کاروان جهادی در مناطق کم برخوردار با حضور قاریان بینالمللی و فعالان قرآنی در حال برپایی محافل قرآنی است. امسال با توجه به شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی از مزار شهید در استان کرمان آغاز و به صورت مستقیم از شبکهها پخش و تجدید میثاقی با آرمانهای شهدا صورت گرفت.
پویش ختم قرآن در کشور
وی اظهار کرد: پویش ختم قرآن در کشور از دیگر برنامهها است که به یاد امام و شهدای مدافع حرم و به یاد شهید سلیمانی یک میلیون ختم قرآن در حال برپایی است که از استقبال بالای مردم همراه شده است که نشان از معنویت و تدین در زندگی مردم است.
رئیس کارگروه قرآن دهه فجر افزود: برگزاری محافل قرآنی با رویکرد گرامیداشت سردار شهید سلیمانی در ۳۱ استان کشور و به ویژه استان تهران با همکاری نهادها و دستگاهها در حال برگزاری است. دیدار با خانوادههای شهدای قرآنی عنوان برنامههای ثابتی است که در حال برپایی است.
وی تصریح کرد: یکی از فعالیتهایی که بهطور خاص در برنامه قرار گرفته است تدوین مبانی قرآنی بیانیه گام دوم است. با توجه به گذشت یک سال از صدور بیانیه دوم، به همت حجت الاسلام قرائتی، مبانی قرآنی بیانیه دوم انقلاب تدوین شده که از مبلغان، قاریان و حافظان قرآن کریم درخواست شد که این مبانی قرآنی را تدوین کنند و در پیشبرد و فکر جامعه با نگاه حرکت جامعه استفاده شود.
فرهنگ سازی در مقوله جهاد و شهادت
حجتالاسلام مهدی اخوان افزود: استفاده از مفاهیم قرآنی برای گفتمان سازی فرهنگ جهاد و شهادت و مبارزه با استکبار ستیزی از دیگر برنامههایی است که به طور مشترک با دیگر نهادهای قرآنی، گنجاندن نام قرآن در نامگذاری ایام دهه فجر روز جمعه، ۱۸ بهمنماه با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به نام قرآن و عترت وحدت اسلامی آمادگی برای طلوع خورشید ولایت انجام میشود.
وی به برخی از برنامههای نهادهای دیگر دستگاهها در قالب ۱۰۰ برنامه به صورت کلان اشاره کرد و افزود: برگزاری کرسیهای تلاوت قرآن کریم، تولید آلبوم فرازهای برتر تلاوت قاریان برجسته مصری و ایرانی از سوی شورای عالی قرآن، نمایشگاه محصولات فرهنگ قرآنی، تقدیر و تجلیل از فعالان قرآنی، مسابقات هنری با محوریت قرآنی و انقلابی، همایشها و نشستهای پژوهشی، جشنوارههای فرهنگی با موضوع قرآن کریم، استفاده از ظرفیتهای هنری برای تبیین و گفتمان سازی قرآنی، مسابقات اختصاصی حفظ قرآن با محوریت جزء ۳۰ قرآن کریم، افتتاح مؤسسه قرآنی، مراسم اختتامیه جشنواره آیات و برگزاری ۱۴۹ برنامه در۱۱۷ شهرستان کشور از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود.
حجتالاسلام مهدی اخوان به دیگر برنامههای دستگاهها اشاره کرد و تصریح کرد: برگزاری محفل انس با قرآن در مناطق آموزش و پرورش و مدارس سراسر کشور با حضور قاریان بینالمللی، محلی و دانشآموزی، برگزاری نمایشگاههای قرآنی در برخی از ادارات شهرستانها، برپایی ختم قرآن در آموزشگاههای سراسر کشور، برگزاری همایش حافظان جزء سیام قرآن در سطح استانها به همت اداره کل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش انجام میشود.
برنامههای شبکه رادیویی قرآن
وی به برنامههای شبکه رادیویی قرآن اشاره کرد و افزود: برنامه تسنیم به بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی، برنامه قرآن و زندگی به مبانی قرآن نظام جمهوری اسلامی ایران، برنامه والعصر، برنامه افق، ۱۱۴ ثانیه خبر قرآن، برنامه رویش، برنامه فجر نور و محافل کاروان قرآنی انقلاب را در نظر گرفته است.
حجتالاسلام مهدی اخوان به برنامههای تعیین شده در شبکه قرآن و معارف سیما تأکید کرد و افزود: برنامه آیههای انقلاب، برنامه سخن انقلاب، برنامه نغمات و دهه فجر، برنامه زنده مروارید، مستند غریب قریب و برنامه نوگلان قرآن، برپایی محافل قرآنی، برنامه روزانه از این شبکه اجرا میشود.
وی تصریح کرد: شهرداری تهران نیز برنامههای متنوع و بسیاری را در فرهنگسراهای مناطق ۲۲ گانه طراحی کرده است که شامل برنامه فانوس در فرهنگسرای امام(ره)، فجر انقلاب در فرهنگسرای ملل، زندگی به سبک قرآنی، مسابقه قرآنی نورالهدی، طلیعه فجر، تلاوت نور در محضر قران کریم، ستارگان پر فروغ(دیدار با خانوادههای شهدای قرآنی)، تلاوت نور، شبستان نور و غیره است.
اخوان ادامه داد: اداره اوقاف و امور خیریه هم برپایی جلسات قرآن و مسابقات قرآن جزء برنامههای اصلی خود قرار دادهاند. هدف کارگروه قرآنی دهه فجر، ارتباط مردم با قرآن با نگاه انقلابی است. این که قرآن را کتاب انقلابی دانسته و انقلاب را برگرفته از قرآن دانسته و همه مبانی انقلابهای برگرفته از قرآن بوده لذا روز به روز انس مردم با قرآن کریم و زندگی به سبک قرآنی و تربیت قرآنی را در دستور کار قرار دهیم و امیدواریم در کشور بهعنوان فرهنگ عمومی اتفاق بیافتد بنابراین گفتمان قرآنی را در دستور کار قرار دادهایم.
وی افزود: سعی کرده با برنامههای متنوعی که بخشهای تبلیغی و ترویجی و هنری این فعالیتهای قرآنی را با مردم اجرا کرده و از این ظرفیت برای تقویت فرهنگ قرآنی در زندگی مردم استفاده کنیم.
رئیس کارگروه قرآن دهه فجر تصریح کرد: هدف انقلاب و جمهوری اسلامی تقویت کار قرآنی در جامعه است و این موضوع در کارگروه قرآنی دهه فجر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. قبل از انقلاب اسلامی دو قاری داشتهایم اما اکنون به برکت این حرکت چهل ساله و تأکیدات مقام معظم رهبری ۱۰۵ قاری بینالمللی ممتاز داریم و بیش از ۷ هزار مؤسسه فعال در کشور، بالغ بر ۱۱ هزار خانه قرآنی در کشور هستند. در این چهل سال اخیر ۱۶۷ میلیون نسخه قرآنی چاپ شده است.
وی در پایان اظهار کرد: تعداد ۱۰ هزار نفر حافظ قرآن هستند که دارای مدرک از سازمان دارالقرآن بودهاند. همچنین در حدود یک میلیون حافظ عمومی در سطح کشور وجود دارد که از یک تا سی جزء قرآن را حفظ هستند. تاکنون ۷۴ حافظ بینالمللی و صاحب مقام تربیت شدهاند.
حجتالاسلام مهدی اخوان درباره مراسم تکریم چهرههای قرآنی در اسفندماه گفت: سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد این مراسم را برگزار خواهند کرد.
منبع: خبرگزاری ایکنا
نظر شما