بررسی اخذ مالیات از آستان قدس رضویی برای مدرسه سازی

رخشانی مهر از مکاتبه با دولت برای برداشت از صندوق ذخیره ارزی و اخذ مالیات از محل ارزش افزوده آستان قدس رضویی خبر داد.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، «مهرالله رخشانی مهر» امروز (۱۵بهمن ماه ۱۳۹۸) در نشست خبری که در سازمان توسعه و نوسازی مدارس برگزار شد گفت:سال ۱۳۹۶ اعتبارات دولتی سازمان نوسازی۵۴۰ میلیارد تومان بوده است‌ و در سال ۹۷ هم همین میزان بود که کمی افزایش یافت.

 

رئیس سازمان نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس افزود: سال ۱۳۹۸ هم اعتبار ات ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود. امسال لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ اعتبار ۶ هزار و ۶۱۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

 

وی ادامه داد: اعتبار از محل عوارض گاز پیش از سال ۱۳۹۸، ۲۰ درصد بود که از سال ۹۸ به ۵۰ درصد افزایش یافت.

 

رخشانی مهر بیان کرد: دریافت مالیات از آستان قدس در تبصره ای در سال ۹۸ آمد و در سال ۹۹ نیز همین تبصره تکرار شد. جمع بندی مجلس این بود که از محل مالیات مستقیم به دلیل اذنی که از مقام معظم رهبری دارند، چیزی دریافت نمی شود اما رایزنی هایی کرده ایم که از محل ارزش افزوده بتوانیم از این نهاد ها مالیات دریافت کنیم. همچنین بتوانیم از صندوق ارزی برداشت داشته باشیم که در کمیسیون اقتصادی دولت در دستور بررسی است.

 

وی تصریح کرد:اگر خیرین مدرسه ساز ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار متعهد شوند، دولت نیز همین میزان متعهد می شود.

 

رخشانی گفت:سال ۱۳۸۲ از وضعیت مدارس آماری گرفته شد که ۷۰ درصد مدارس تخریبی بود. از آن سال به بعد بازسازی و نوسازی مدارس در دستور کار قرار گرفت، با اعتبارات حساب ارزی، ۵۰ درصد از این مدارس تخریب و بازسازی شدند.از سال ۹۱ دیگر نتوانستیم از حساب ارزی برداشت داشته باشیم و اعتبارات ما کاهش یافت.

 

وی بیان کرد:سال ۱۳۹۷، تعداد ۱۳۷ هزار کلاس درس سیستم غیر استاندارد داشت که این عدد به ۸۸ هزار رسیده است. از این تعداد ۲۵ هزار کلاس درس علمک گاز نداشتند و ۶۳ هزار تا بخاری گاز دارند. اولویت ما استاندارد سازی سیستم گرمایشی جاهایی است که علمک گاز دارند. با اقدامات انجام شده در حال حاضر در مناطقی که گاز کشی شده دیگر بخاری غیراستاندارد نفتی نداریم. 

 

رخشانی مهر درباره بازسازی مدارس در مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد:حضور خیرین در این مناطق پررنگ بود. تا امروز خیرین برای سیستان و بلوچستان حدود 135 میلیارد تومان تعهد کردند. باید مدارس یک تا سه کلاسه را تا مهر99 و مدارس 6 تا 9 کلاسه را تا دهه فجر ۱۳۹۹ آماده کنیم.

 

وی ادامه داد: تعداد ۵۰ کانکس و بیش از 4 میلیارد تجهیزات به این مناطق ارسال شده است. چند پروژه هم کلنگ زنی شده و تعمیرات جزئی نیز صورت گرفته است.

 

رخشانی مهر گفت: در جریان سیل، تعداد ۴۲۱ کلاس درس در سیستان و بلوچستان، تعداد31 مدرسه در هرمزگان و 20 مدرسه در کرمان آسیب دیده بودند.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بیان کرد:در بحث پروژه های خیر ساز این را فرصت می بینیم. نه از باب تامین منابع مالی بلکه نقش و رسالت خیرین که در ترویج این فرهنگ کار خیز است.

 

وی با بیان اینکه من و همکارانم ملزم به تکریم خیرین هستیم گفت: سالانه هزار و۴۰۰ پروژه خیرساز انجام می شود ممکن است، موردی هم دارای اشکالاتی باشد روش های مختلف با خیرین داریم. در یکی روش ها انجام صفر تا ۱۰۰ پروژه می تواند با خیر باشد اما باید با نظارت سازمان نوسازی باشد.


وی بیان کرد:استان تهران بعد از خراسان رضویی نیازمند بیشترین مدارس تخریب و بازسازی است. اگر در تهران زلزله ای بیاید مدارس تخریبی خواهیم داشت چون اعلام‌نیز کرده ایم که مدارس تخریبی داریم.


رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه اخیرا جلسه ای برای حل مشکل ساخت مدرسه از سوی انبوه سازان در تهران با حضور شهردار تهران برگزار شد گفت: در این جلسه وعده داده شد که برای هرمنطقه دو مدرسه و در مجموع 44 مدرسه ساخته شود که اگر انجام شود اقدام خوبی است.

رخشانی مهر گفت: سازمان نوسازی مدارس در سوریه هیچ اقدامی برای ساخت مدرسه ندارد اما تجارب خود را منتقل خواهیم کرد‌.

کد خبر 889792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha