آسیب های یک خانواده به نوع نگرش زندگی و روابط اجتماعی بستگی دارد

سبهانی با بیان اینکه آسیب های یک خانواده به نوع نگرش زندگی، میزان تحصیلات و روابط اجتماعی آن خانواده بستگی داردگفت: یکی از آسیب های رفتاری برای فرزندان ناکارآمدی والدین در زمینه تربیت فرزند است.

«امین سبهانی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، به آسیب های رفتاری در خانواده ها اشاره کرد و گفت: آسیب های یک خانواده به نوع نگرش زندگی، میزان تحصیلات و روابط اجتماعی آن خانواده بستگی دارد و یکی از آسیب های رفتاری برای فرزندان ناکارآمدی والدین در زمینه تربیت فرزند است.

 

معاون فرهنگی اداره کل زندان های خوزستان یکی از مهمترین خطراتی که آسیب جدی به کانون خانواده وارد می کند را مصرف مشروبات الکلی و موادمخدر دانست و اظهار کرد: هنگامی که والدین به مصرف اینگونه مواد اعتیاد پیدا می کنند قطعا تاثیرات آن در خانواده مشخص و خطر آسیب فرزند چند برابر می شود.

 

وی با بیان اینکه رفتارهای وسواس گونه نسبت به فعالیت های فرزند از دیگر خطرات تربیت فرزند به شمار می آید افزود: انتظارات بیش از اندازه، جلوگیری از بازی های کودکانه و انتظار رفتار بزرگ منشانه از فرزند توسط والدین، فرزندان را از نظر روحی دچار اختلالاتی می کند که جبران آن به سختی ممکن می شود.

 

سبهانی تهدید و رفتار خشونت آمیز با فرزند را یکی دیگر از آسیب های مخرب جوانان دانست و تصریح کرد: شایسته است در حد امکان رفتار صمیمانه با فرزندان داشته باشیم و هر چند که کنترل معقول فرزند به منظور جلوگیری از آسیب های محیطی برای والدین لازم است اما این کنترل نباید به خشونت و تهدید تبدیل شود.

 

این کارشناس فرهنگی با تاکید بر اینکه برای هر رده سنی محدودیت ها و آزادی های مختلفی وجود دارد اضافه کرد: در دین اسلام و علوم انسانی نوین به استقلال فکری فرزندان تاکید و از محدودیت بیش از حد فرزندان ممانعت شده است.

 

وی عنوان کرد: عدم مطابقت رفتار و گفتار والدین یکی از مهمترین مشکلات خانواده به شمار می آید؛ اگر والدین فرزند خود را به درس خواندن دعوت کردند همزمان والدین باید مشغول مطالعه شوند نه اینکه به فعالیت های حاشیه ای بپردازند، این ناهمگونی در رفتار، مشکلات مختلفی را در تربیت فرزند به وجود می آورد.

 

پیشکسوت علوم قرآنی خوزستان عدم تمسخر احساسات کودک را یکی دیگر از آسیب های رفتاری فرزند خواند و تاکید کرد: اگر کودک احساسات خود را در هر زمینه ای ابراز کرد نباید به دلایل سنتی و غیرکارشناسی این احساسات را سرکوب کنیم زیرا سرکوب احساسات کودک در آینده تبعات فرهنگی و اجتماعی مختلفی را در جامعه به بار می آورد.

 

وی یاد آور شد: هنگامی که این اختلالات در یک فرد یا خانواده مشاهده می شود به آسانی می توان آنها را از طریق روان درمانی و مشاوره درمان کرد اما در صورتی که والدین رفتار لجوجانه نسبت به درمان این رفتارها داشته باشند نباید انتظار کاهش آسیب های رفتاری والدین نسبت به فرزندان را داشته باشیم.

 

کد خبر 889767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha