به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، مدافع حرم و شهید سردار شهید سلیمانی گفت: انقلاب اسلامی به رهبری امام (ره) مهمترین پدیده قرن اخیر است که فریاد اسلام خواهی و استکبارستیزی و مبارزه با فساد و تحقق عدالت در جامعه ایران اسلامی را به اثبات رساند.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه امروز همه در چلگی دوم انقلاب در فرآیند عملیاتی شدن گام دوم که از سوی رهبر انقلاب تاکید شد، تکلیف داریم، افزود: مردم به عنوان صاحب اصلی انقلاب در تمامی برهه های حساس وظیفه خود را انجام دادند که باید از این مردم بصیر و آگاه تشکر کنیم اما باید بگوییم دو حماسه دیگر را از مردم انتظار داریم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: ابتدا حماسه حضور مجدد مردم در بیست و دوم بهمن و راهپیمایی سراسری در سالگرد پیروزی انقلاب است که قطعا امسال مردم با گرامیداشت یاد و خاطره سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و بیان حمایت از گفتمان مقاومت در برابر دشمن حضور حماسی خود را به نمایش می گذارند و انتظار دیگر ما برای حضور مردم در برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است که حتما در این انتخابات نیز مردم حضور همیشگی شان را به نمایش می گذارند.
وی ادامه داد: کشور ما کشور انتخابات است. در هیچ نظام و کشوری به اندازه جمهوری اسلامی انتخابات برگزار نشده است و در روز دوم اسفند شاهد حضور مردم برای اخذ رأی هستیم. به داوطلبان مجلس و هواداران آنها هم توصیه می کنیم که قانون و مقررات را در فرآیند تبلیغات خود مد نظر قرار دهند.
اسماعیلی اظهار کرد: کسانی که قرار است در سنگر خدمت گذاری خدمت کنند، خود بهترین نماد خدمت به قانون باشند و حتما در فرآیند تبلیغات رقابت جوانمردانه را مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: نامزدهای انتخاباتی از تخریب و اتهام زنی به رقیبان خود اجتناب کنند، امروز جامعه و مردم ما از فضای بی اتهامی بی مورد خاطره خوشی ندارد و این امر را نمی پسند. عرصه رقابت انتخابات نباید عرصه اتهام زنی به رقبا باشد.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در یک ماه اخیر با وجود مشکلات و گلایه هایی که شهروندان در بخش های گوناگون داشتند، شاهد دو حماسه بی نظیر و ثبت شده در تاریخ بودیم که ابتدا مراسم آیینی تشییع پیکر سردار سلیمانی و همرزمان اش بود و یوم الله دوم نماز جمعه به امامت مقام معظم رهبری بود که با حضور میلیونی نمازگزاران تهرانی برگ زرین دیگری را در تاریخ انقلاب به ثبت رساند.
اسماعیلی با بیان اینکه از خدمت در دستگاه قضا و برآورده کردن توقعات مردم از این دستگاه خوشحال ایم، گفت: خدا را شاکریم که در مسیر خاص مردم قدم بر می داریم. امروز قوه قضاییه به دنبال آن است که خواست مردم را بشنود و در آن راه تلاش کند و بر همین اساس برای شنیدن حرف مردم تا پایان این هفته شاهد سفر استانی رییس قوه به استان بوشهر هستیم.
وی اظهار کرد: موضوع زندان و زندانیان از دیگر موضوعات مورد توجه قوه قضاییه است که خوشبختانه تعداد زیادی از زندانیان در استان ها تعیین تکلیف شدند و آمار زندانیان ما سیر نزولی را طی می کند که این امر خبر مسرت بخشی است.
اسماعیلی در مورد افتتاح مجتمع مبارزه با مفاسد اقتصادی در روز گذشته اظهار کرد: این مجتمع به فعال شدن سامانه اطلاع رسانی و گزارش گیری فساد و ارتباط مردم و گزارشگران با این سامانه کمک می کند تا بتوانند مطالب را به این مجتمع اطلاع دهند و تدابیر خوبی انجام شود.
سخنگوی دستگاه قضا در مورد صدور حکم بدوی پرونده زیبا حالت منفرد که به عنوان جعبه سیاه بابک زنجانی از آن یاد می شود، گفت: آقای علیرضا زیبا حالت منفرد که برخی از رسانه ها به عنوان جعبه سیاه پرونده بابک زنجانی به او اشاره می کنند با تاخیر دستگیر شد و پس از دستگیری تحقیقات و روند محاکمه ادامه یافت.
اسماعیلی ادامه داد: حکم در دیوان عالی تایید شده و این فرد به جرم مشارکت عمده و کلان در نظام اقتصادی و مشارکت کلاه برداری از شرکت نفتی اچ کی به مبلغ 1.2 دهم میلیارد یورو به 25 سال حبس و استرداد کلیه اموال منقول و غیر منقول و وجوه حاصل از کلاه برداری و رد آن در حق شرکت ملی نفت جمهوری اسلامی و شرکت اچ کی و به جزای نقدی مال کلاه برداری شده محکوم و این حکم قطعیت یافته و در حال اجرا است.
اسماعیلی در مورد اعدام یک جاسوس آمریکایی اظهار کرد: حکم اعدام این جاسوس آمریکایی به نام امیر رحیم پور تایید شده است. این جاسوس قبلا دستگیر شده بود و اخیرا دیوان عالی کشور حکم اعدام آن را تایید کرد و به زودی این فرد به سزای اعمال خود می رسد.
وی افزود: دو نفر دیگر از جاسوسان سازمان سیا که در قالب یک موسسه و بنیاد خیریه فعالیت می کردند، شناسایی و محاکمه شدند و به جرم جاسوسی به 10 سال حبس و به جرم اقدام علیه امنیت به پنج سال محکوم شدند.
اسماعیلی در مورد پرونده های معوق نیز اظهار کرد: ماه گذشته ریاست قوه قضاییه بخشنامه ای صادر کرد که در ماه های پایانی سال اقدام ویژه ای برای پرونده های معوقه صورت بگیرد. عیدی و هدیه ما در آغاز سال 99 در دهه فجر خدمت به مردم است.
وی گفت: در 15 روز نیمه دوم دی ماه نیز به ما گزارش دادند در برخی از استان ها 30 هزار پرونده از پرونده های معوق علاوه بر پرونده های وارده رسیدگی شده است.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در برخی از استان ها تعداد این پرونده ها 15 هزار، 5 هزار و 10 هزار است. در استان کوچکی مانند ایلام، رییس کل دادگستری گزارش داده که در 15 روز نیمه دوم دی ماه علاوه بر پرونده های وارده قریب به 4 هزار پرونده معوق رسیدگی شده است.
اسماعیلی در مورد فساد در دستگاه قضا نیز توضیح داد: فساد را در هیچ کجا به ویژه در درون دستگاه قضا تاب نمی آوریم و برخورد جدی با مفاسد درون دستگاه قضا و بلکه بالاتر انجام می دهیم. یک قاضی را سلب صلاحیت قضاوت کردیم به دلیل اینکه منزل مسکونی اش را یکی از اصحاب پرونده خریده بود، پولش را داده و این عمل جرم هم نبود، به قیمت هم خریده بود اما دستگاه قضا این امر را نافی صلاحیت قاضی اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: هر کجا عمل مجرمانه انجام شود و نیاز به اعلام اسم باشد در چهارچوب قانون نام فرد و مجازات او را اعلام می کنیم چه متخلف قاضی باشد و یا کارمند.
اسماعیلی ادامه داد: برخورد با فساد در همه جا توسعه پیدا کرده در جلسه قبل نیز اعداد و ارقامی در رابطه با سازمان ثبت اعلام شد بعد از آن معادل همان رقم در ادامه عملیات از پرسنل ثبت اسناد شناسایی و دستگیر شدند در درون دستگاه قضا نیز مواردی اعلام شد که در صورت جمع بندی آنها را نیز اعلام می کنیم.
اسماعیلی در مورد احضار خانم سلحشوری به دادسرا گفت: اینکه نمایندگان مصونیت دارند، قانون اساسی وظایف آنها را در راستای وظایف نمایندگی، رای در مجلس و نطقی که در آنجا می کنند، اعلام کرده است. اگر یک نماینده مجلس در بیرون از مجلس تصادف کرد، نباید تعقیب شود؟ اگر در گوش کسی زد، وظیفه نمایندگی چیست؟ وظایف نمایندگان آیا افترا زدن به دیگران است؟
اسماعیلی گفت: اتهام وی را نمی توانیم بگوییم چون به اثبات نرسیده است در موضوعاتی که تردید وجود دارد و جزو وظایف نمایندگی است، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان آن را تشخیص می دهد. تعجب من از سیاسیونی است که گاهی اوقات که کسی از مجموعه خودشان تحت تعقیب قرار می گیرد می گویند مصونیت داریم اما وقتی می خواهند بگویند دیگری را تعقیب می کنیم می گویند همه در برابر قانون برابرند.
وی در مورد پلمپ منزل مداح مرحوم و ارتباط آن با پرونده طبری و زنجانی گفت: آنچه اتفاق افتاده، ربطی به پرونده های قضایی نداشته است. این ملک بابت اخذ تسهیلات از یکی از بانک ها به عنوان تضمین و رهن ارایه شده بود، گیرنده وام مالک نبود و با وکالت نامه دیگری از بانک وام گرفته بود و بر اساس وکالتی که از مالک منزل داشت، این ملک را وثیقه وام دریافتی قرار داده و دریافت کننده تسهیلات را نپرداخته بود که بانک در ارتباط با این وثیقه اقدام کرد.
وی در مورد پرونده شهردار سابق تهران گفت: درباره موضوعات شهرداری تهران پرونده ای تشکیل شده که فعالیت هایش بیشتر به حوزه نیروهای مسلح مربوط می شود، پرونده قائم مقام وقت شهردار بود، کیفرخواست صادر شده و دادگاه جلساتی را برگزار کرده و روند رسیدگی ادامه دارد. در این پرونده فردی که نام برده شد (قالیباف) به عنوان یکی از کاندیداهای نمایندگی مجلس جزو متهمان نیست و کیفرخواستی در ارتباط با وی صادر نشده و اتهامی به وی نسبت داده نشده است. در مورد سایر پرونده ها که می گویند 800 پرونده مرتبط با شهرداری است، رسیدگی ها انجام شده و برخی به نتیجه رسیده است که جرمی در آنها انجام شده و افراد متهم محکوم شدند و کسانی که جرمی ندارند، پرونده شان مختومه اعلام می شود.
وی در مورد ترور سردار سلیمانی اظهار کرد: در موضوع ترور سردار سلیمانی اقداماتی از سوی قوه و وزارت امور خارجه آغاز شده این موضوع در سه حوزه قضایی ایران، عراق و بین الملل باید پیگیری شود. در ایران این پرونده به دادستان تهران واگذار شده و تاکنون شکایتی از ناحیه خانواده این شهید بزرگوار اعلام نشده است و گفته اند بگذارید مراسم را تا اربعین این شهید انجام دهیم و بعد شکایت شخصی انجام می شود. موضوع ترور سردار سلیمانی در دادگاه بین المللی هم تعقیب می شود.
سخنگوی دستگاه قضا در مورد کیفرخواست روح الله زم گفت: صدور کیفرخواست در ارتباط با این فرد درست است. این پرونده به شعبه 15 دادگاه انقلاب ارجاع شده و علت آن نیز این است که قبل از دستگیری در مورد او و مرتبطین پرونده ای تشکیل شده و در همین شعبه 15 پرونده در جریان بوده است. هنوز برای دادگاه تعیین وقت نشده و امروز ممکن است تعیین وقت اعلام شود.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: در این پرونده غیر از خود متهم اصلی پنج نفر بازداشت شدند و در مورد آنها هنوز کیفرخواست صادر نشده و شاید ظرف چند روز آینده صادر و به پرونده اصلی الحاق شود. افراد زیادی در این پرونده مطرح هستند که در ارتباط با آنها تحقیقات و راستی آزمایی اسناد و مدارک انجام می شود. برخی از افراد در فرآیند رسیدگی اظهار ندامت کردند و از ارتباط خود با این شبکه پشیمان هستند. الصاقات قانونی در مورد این افراد رعایت می شود و افرادی هم که اسامی شان در این پرونده مطرح است، هنوز تحقیقات شان به نتیجه نرسیده است.
اسماعیلی در مورد بخشنامه قوه قضاییه در رابطه با صوت و تصویر گفت: این امر موضوع جدیدی نیست رسانه هایی که صوت و تصویر فراگیر انجام می دادند با توجه به اینکه متولی این امر صدا و سیما است، مصادیق آن را باید بیان کنند و هر فعالیت بارگزاری عکس و فیلم و صدا در شبکه های اجتماعی مشمول این بخشنامه نیست. پیام رسان هایی وجود دارد که حوزه فعالیت آنها به صورت گسترده است و شمول عمومی در حوزه صوت و تصویر دارند. صرفا این قبیل از مجموعه ها را این بخشنامه دربر می گیرد. در این بخشنامه موضوع محدودسازی و مسدودسازی و جلوگیری وجود ندارد، موضوع مشخص شدن متولی حوزه صوت و تصویر است./
نظر شما