به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، در راستای ترویج و آموزش قرآن کریم به عنوان کتاب زندگی و اساس انقلاب اسلامی که به عنوان یکی از رویکرد های مهم و لاینفک کشور بعد از انقلاب اسلامی بود، اقدامات متعددی از سوی موسسات قرآنی انجام شده است.
در حال حاضر 160 خانه و موسسه قرآنی فعال در استان زنجان فعالیت می کنند که در این راستا خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان با خانم مصطفوی مدیر موسسه قرآنی بشیران نور مصاحبه ای ترتیب داده است که مشروح آن در ذیل آمده است.
خبرگزاری شبستان: موسسه بشیران نور از چه سالی و با چه هدفی فعالیت خود را آغاز کرده است؟
مدیر موسسه قرآنی بشیران نور : موسسه فرهنگی قرآن و عترت بشیران نور به شماره ثبت 872 زیر نظر سازمان دارالقرآن الکریم کشوری(سازمان تبلیغات اسلامی) و وزارت ارشاد اسلامی از سال 1396 کار خود را آغاز کرده است.
این موسسه با نیت جذب علاقه مندان و عموم مردم به قرآن و اهل بیت(ع) با محوریت مبانی تربیتی بوده هرچند فرصت اشتغال و سودآوری در کارهای دیگر بیشتر بود اما با مشورت خانواده تصمیم گرفتیم فعالیت خود را در این قسمت آغاز کنیم.
خبرگزاری شبستان: استقبال خانواده ها برای حضور فرزندانشان در این موسسه چگونه است؟
مدیر موسسه قرآنی بشیران نور: به خاطر مشکلات معیشتی و عدم فرهنگ سازی، متاسفانه اولویت خانواده ها مسائل معیشتی، کلاس های ورزش، آموزش موسیقی و زبان خارجه است که هم درآمد بیشتری دارند و هم تبلیغات بیشتری می شوند لذا استقبال از برنامه های قرآنی کمتر شده است.
پیشنهادم اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و حمایت از برنامه های قرآنی است به نظرم حفظ، قرائت و تدبر در قرآن باید در اولویت برنامه ها باشد و خانواده ها را از طرق مختلف و در سنین مختلف درگیر کند هرچند آموزش های دیگر هم در جای خود مورد نیاز است.
خبرگزاری شبستان: چه توصیه ای به دیگر موسسات قرآنی دارید؟
مدیر موسسه قرآنی بشیران نور: جایگاه واقعی قرآن در جامعه مغفول مانده و در آموزش ها بیشتر به ظاهر قرائت و حفظ قرآن توجه می شود در حالیکه اگر پیام قرآن در دانش پژوهان و مربیان قرآن بیشتر متبلور می شد جذابیت بیشتری داشت.
حمایت مالی هدف دار و تشویق از موسسات و برنامه های موفق همیشه موثر بوده ولی بی برنامه گی و بی هدفی و عدم استمرار یکی از آسیب های ادارات و ارگان های مرتبط بوده است.
پیشنهاد بنده حمایت از بیمه مربیان کارآمد و توانمند و استفاده در مراکز قرآنی و استقبال خیرین جهت حمایت از برنامه های و بخصوص خانواده های علاقه مند به قرآن در این بخش است.
خبرگزاری شبستان: تعامل دستگاه ها با موسسات قرآنی چگونه است؟
مدیر موسسه قرآنی بشیران نور: در برنامه های ارگان ها و نهادها، آموزش و ارتقاء مدیران و مربیان وجود دارد ولی بخاطر مشکلات اعتبار و بی برنامه گی و بی هدفی، آموزش ها ضعیف است و تجربیات و سلیقه های شخصی مدیران و مربیان حاکم است.
متاسفانه این نهادها بجز برگزاری مسابقات برای دانش پژوهان وعلاقه مندان قرآنی، همکاری عمده ای با موسسات قرآنی ندارند و پیشنهاد بنده تقسیم کار نهادهای مرتبط و پرهیز از موازی کاری و برنامه ریزی بلند مدت و استفاده از تجربیات مراکز قرآنی در داخل و خارج کشور است.
نظر شما