در صورت رسیدن به باور؛ شعار رونق تولید اجرایی می شود

ساکت با بیان اینکه شعارها قبل از اینکه یک هدف داشته باشد، بیشتر یک جریان سازی را دنبال می کنند گفت: اصلی ترین بخش این است که به این باور برسیم که این نامگذاری ها اجرایی خواهد شد و اثرات خود را هم در جامعه خواهد گذاشت.

«محمد ساکت» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان در خصوص نامگذاری شعارهای سال (اقتصاد مقاومتی، رونق تولید) گفت: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که در شرایط بروز ناملایمات و حوادث و بحران‌ها و یا در مسیر اهداف، پویا و پایدار تخصیص بهینه منابع دهد. با این نگاه اقتصاد اسلامی لزوماً مقاومتی هم هست، زیرا اقتصاد در یک نظام اسلامی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های علم اقتصاد و مکتب اقتصادی را تواماً دارد و از نهادهای اقتصادی و اجتماعی مناسب هم بهره می­ گیرد.

 

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی یکی از صفات اقتصاد اسلامی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است، البته خود اینها نیست. همان طور که الگوی مصرف که مقام معظم رهبری سالها قبل و به عنوان شعار سال مطرح کرده بودند یکی از بخشهای این الگوست. اقتصاد مقاومتی، چیز جدیدی نیست، ادبیاتش جدید است ولی مفهوم اش در بطن اقتصاد اسلامی وجود دارد.

 

وی تصریح کرد: از نظر خودم این شعارها قبل از اینکه یک هدف داشته باشد، بیشتر یک جریان سازی را دنبال می کنند، اینکه حالا ما این جریان سازی را با چه شاخص هایی اندازه گیری کنیم، جای بحث دارد مثلا فرض کنیم اگر امسال سال رونق تولید است، بگوییم امسال در این زمینه چقدر رشد داشتیم یا چقدر در مسیر رونق تولید حرکت کردیم؟ برداشت خود جریان سازی است.

 

ساکت با بیان اینکه جریان سازی را باید با شاخص های خود اندازه گیری کرد افزود: قطعا با توجه به اقداماتی که دستگا ه ها برای اجرایی شدن ،نامگذاری سال ها انجام می دهند، جریان سازی هم صورت می گیرد، همین اندازه که همه مسئولان و دستگاه های کشوری حتی به صورت تشریفاتی و ظاهری این مساله  را در تابلوها  و بنرها تبلیغ کرده و همایش ها و سخنرانی های زیادی پیرامونش برگزار می کنند، این خود یک جریان سازی محسوب می شود که تا حدودی در اجرایی و عملیاتی شدن این نامگذاری ها کمک می کند.

 

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: همین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در مجموع یک کار جریان سازی است، یعنی هدفش ایجاد یک فرهنگ است، در زمانی  که دشمن قصد ایجاد و ترویج  نا امیدی در جامعه ما نسبت به آینده دارد ما یک پیام امید می دهیم که ما می خواهیم، حتی برای ۴۰سال آینده  کشورمان هم آماده شویم.

 

ساکت تصریح کرد: اینها را نمی شود با این شاخص های کمی اندازه گیری کرد از نظر من در حد جریان سازیش مهم است، ولی اینکه حالا  دقیقا به صورت کمی چقدر ما به اهداف خود رسیدیم آن را باید در سطح ملی بررسی کرد، در حوزه رونق تولید باید دستگاه های اقتصادی که در حوزه اقتصادی فعالیت می کنند، بگویند چقدر موفق و چقدر موفق نبودند.

 

وی در خصوص فرهنگ سازی نامگذاری سال ها خاطر نشان کرد: فرهنگ سازی نسبی است، هرفردی از منظر خود به مسایل می نگرد، مثلا من در حوزه فعالیت خودم موفق بودم، ممکن است فردی نگاه من را نداشته  باشد و موفقیتی هم حاصل نکرده باشد لذا این امر بستگی به نگاه افراد جامعه دارد.

 

ساکت بیان کرد: اصلی ترین بخش این است که باور کنیم، یعنی به این باور برسیم که این نامگذاری ها اجرایی خواهد شد و اثرات خود را هم در جامعه خواهد گذاشت، چون در صورت باور کردن است که هر اتفاقی  رخ می دهد.

 

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: اجرایی شدن آنها بستگی به نگاه  افراد جامعه دارد اگر نگاهمان یک نگاه مثبت به این شعارها باشد قطعا اجرایی می شود، نگاه من مثبت بوده و اعتقاد دارم جریان سازی لازم صورت گرفته لذا معتقدم بنابراین همین طور باید ادامه  داشته باشد.

 

کد خبر 889462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha