به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، زهرا آیت اللهی صبح امروز دوشنبه (14 بهمن) با اشاره به مهمترین برنامه های کارگروه زنان و خانواده دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: شورای فرهنگی، اجتماعی و زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش هماهنگ کننده بین دستگاه های مختلف را دارند که برنامه هایشان با هم هم پوشانی نداشته باشد، اعضای این شورا زنان نمایندگان هر سه قوه و از وزارتخانه ها و دستگاه های فعال در امور زنان و خانواده هستند.
رییس کارگروه زنان و خانواده دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: وزارت ورزش در طول این ایام دهه فجر پیاده روی بانوان، وزارت کار تقدیر از زنان سرپرست خانوار، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم نمایش دادن افتخارات زنان در جمهوری اسلامی ایران و برنامه های ویژه در حوزه علمیه، بسیج خواهران نشست گروهی توسط بسیج خواهران را در طول این ایام برگزار می کنند.
وی ادامه داد: نماینده قوه قضاییه به ما گزارش دادند که در حال رایزنی هستند تا به مناسبت دهه فجر و هفته زن برنامه خاصی را در قوه قضاییه تحت عنوان زنان زندانی که مادر هستند، برگزار کنند.
آیت اللهی با اشاره به عملکرد شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما در حال حاضر در حال تهیه سند دانشگاه اسلامی هستیم که بخش مهم این سند این است که در دانشگاه ها فضایی فراهم شود که ارتباط بین والدین و فرزندان دانشجو قطع نشود یعنی اقدامات حمایتی والدین از فرزندان در طول تحصیل با دفاتری که در دانشگاه ها تاسیس می شود، ادامه داشته باشد و در این میان قرار شد مراکز مشاوره در دانشگاه ها به والدین و دانشجویان نیز در این زمینه مشاوره ارایه دهند.
وی با اشاره به تنظیم سند تربیت جنسی گفت: ما از اول انقلاب فاقد چنین سندی بودیم، این سند تهیه و در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است که امیدواریم بتوانیم در این زمینه به پیشرفت هایی در رابطه با امور زنان و خانواده در کل کشور برسیم.
وی اضافه کرد: اتفاقی که با انقلاب ایران افتاد، این بود که نظام دین محور مردم مدار روی کار آمد که ما ابعاد مختلف این نظام را در جاهای مختلف از جمله در حوزه زنان و کودکان دیدیم و ساختارهای متناسب با آن در این حوزه ها تشکیل شد.
رییس کارگروه زنان و خانواده دهه فجر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه گام های بلندی بعد از انقلاب در حوزه زنان و خانواده برداشته شده است، گفت: در آموزش و پرورش در طول انقلاب و در بحث باسواد ی زنان رشد چشمگیری داشتیم، 98 درصد دختران ما در مقطع ابتدایی درس خوانده اند، در آموزش و پرورش تنوع مدارس را داشتیم و حتی شاهد تاسیس مدارس برای کودکان با معلولیت جسمی و هوشی بودیم.
وی با اشاره به کسب 183 مدال جهانی توسط دختران در عرصه های بین المللی گفت: 36 دانشگاه و مرکز آموزشی ویژه دختران و زنان در کشور داریم، 300 نفر از دختران و زنان در بنیاد ملی نخبگان جایزه ویژه گرفتند و ده ها نخبه زن در این بنیاد مشغول فعالیت هستند.
وی با اشار ه به رشد خوب کشور در حوزه بهداشت و سلامت کودکان و زنان گفت: ما بیمارستان های ویژه ای را در کشور ویژه زنان تاسیس کردیم، در حال حاضر 5 بیمارستان در کشور در تهران مشغول فعالیت هستند در سایر استان ها نیز بیمارستان های ویژه زنان ایجاد شده است.
رییس کارگروه زنان و خانواده دهه فجر انقلاب اسلامی با بیان اینکه ایران در درمان ناباروری رتبه چهارم را در جهان دارا است، گفت: مراکزی در زمینه ناباوری در کشور تاسیس شده است، عمده گردشگران سلامت ما برای بحث درمان ناباروری به کشور مراجعه می کنند و ما در این زمینه رشد خوبی داشته ایم.
وی با اشاره به درخشش زنان در عرصه های ورزشی در جهان یادآور شد: زنان ما با حجاب اسلامی توانستند مدال های رنگارنگی را نصیب کشور کنند و امیدواریم موفقیت آنها در این حوزه ها ادامه داشته باشد.
آیت اللهی با تاکید بر حمایت از خانواده های زندانیان و همچنین زنان زندانی گفت: ما در بحث مشارکت سیاسی زنان رشد چشمگیری در کشور داشتیم، مقدار مشارکت سیاسی زنان ما در انتخابات ها بسیار بالاست، در مراسم های مختلف در کشور زنان حضور جدی دارند که نمونه آن حضور آنها در مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی بود.
رییس کارگروه زنان و خانواده دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به حضور زنان در مشارکت های اجتماعی تصریح کرد: تعداد زیادی از خیرین مدرسه ساز و مسجدساز ما زنان هستند، ما شاهد کمک رسانی زنان به آسیب دیدگان در سیل و زلزله بودیم، در حوزه فرهنگ و هنر نیز تعداد زیادی نویسنده، کارگردان، مترجم، شاعر و بازیگر زن داریم که همه اینها نشان از حضور جدی زنان ما در جامعه و عرصه های مختلف دارد.
آیت اللهی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به عناوینی که در تقویم تحت روز زن، روز ملی ازدواج، روز ملی کودک و پرستار ذکر شده است، گفت: در این روزها اقدامات ویژه و گسترده ای برای زنان در کشور انجام می شود.
وی با تاکید بر تکریم از مادران، فرزندان، زنان و همسران شهید گفت: در حال حاضر ما 82 مادر با چهار شهید، 21 مادر با پنج شهید و شش مادر با شش شهید در کشور داریم و وجود این مادران در کشور نشان می دهد که آنها برای تقویت نظام و انقلاب خود عزیزترین کسان خود را فدا کردند.
وی با تاکید بر نقش زنان در شکل گیری و پایداری نظام گفت: زنان دین خود را به انقلاب و نظام ادا کردند و طبیعی است هر نظامی بخواهد موفق باشد، باید نگاهی به پشت سر داشته باشد. اینها موفقیت هایی است که زنان کسب کردند البته نظام نیز با نگاه پیش رو گام هایی را برای حضور پر رنگ زنان در جامعه برداشته است ولی گام های زیادی نیز مانده است که امیدواریم در طی مسیر آنها را برداریم تا زنان به جایگاه واقعی شان در جامعه برسند.
وی در پایان با اشاره به نامگذاری سال به نام رونق تولید گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از مهمترین برنامه هایی که به دستگاه ها ابلاغ کردیم، این بود که از مشاغل خانگی و تولیدات خانگی زنان حمایت لازم را داشته باشند، برای آنها بازار فروش چه در داخل و چه در خارج فراهم شود تا تولیدات خود را عرضه کنند البته مورد دیگری که در سال رونق تولید مورد توجه داشتیم، این بود که با توجه به نقش اصلی زنان در خانواده آنان فرزندانی مولد را تربیت کنند، یکی از آسیب های جدی خانواده های ما در حال حاضر این است که ما فرزندانی مصرف کننده تربیت می کنیم ما باید تلاش کنیم فرزندانی تولیدکننده تقدیم جامعه کنیم./
نظر شما