صنایع دستی از پرداخت مالیات و ارزش افزوده معاف شد

محمودیان با اشاره به مشوق های بخش صنایع دستی،گفت: با رایزنی و تعاملی که با نمایندگان مجلس انجام دادیم توانستیم صنایع دستی را از پرداخت مالیات و ارزش افزوده معاف کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «پویا محمودیان» در نشست خبری ثبت سه شهر و یک روستا در شورای جهانی صنایع دستی که امروز ( ۱۴ بهمن) برگزار شد، گفت: با رایزنی و تعاملی که با نمایندگان مجلس انجام دادیم توانستیم صنایع دستی را از پرداخت مالیات و ارزش افزوده معاف کنیم.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: در برنامه بودجه صنایع دستی به عنوان منبع درآمدی دیده نشده بود تا بخواهند این بخش را حذف کنند و یا مالیات صنایع دستی را حذف کنند بنابراین این موضوع منتفی است.

 

وی با اشاره به تدوین پیش نویس قانون مالیات کشور، خاطرنشان کرد: در این قانون که به صورت پیش نویس تهیه شده است، پرداخت مالیات شامل تمام هنرهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنایع دستی می شود.

 

اجرای طرح سوغات زیارت در مشهد

محمودیان در ادامه با اشاره به اجرای طرح سوغات زیارت، گفت: در حال حاضر ۲۹۵ رشته صنایع دستی در کشور داریم و تلاش کرده ایم تا در قالب طرح سوغات زیارت که در مشهد اجرا می شود، صنایع دستی در سبد سوغات زائران قرار گیرد.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا در برنامه های آتی ما برای اجرای طرح سوغات زیارت قرار دارند تا بتوانیم از این طریق در حوزه بسته های زیارت، صنایع دستی را وارد کنیم.

 

۱۴​شهر و روستای ایران به ثبت جهانی رسیده اند

وی در ادامه با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه، تصریح کرد: ایجاد شهرهای هنر دستی و ثبت در فهرست جهانی از وظایف وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است بنابراین پس از ثبت جهانی سه شهر و یک روستا که شامل شیراز شهر جهانی صنایع دستی، زنجان شهر جهانی ملیله، ملایر شهر جهانی مبل منبت و قاسم آباد شهر جهانی چادر شب‌بافی، رکورد بیشترین شهرهای ثبت شده را زدیم و در حال حاضر ۱۴ شهر جهانی به ثبت رسیده داریم.

 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور خاطرنشان کرد: پیش از این، تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایع‌دستی خلاق، مشهد برای گوهرسنگ‌ها، لالجین همدان برای سفال، مریوان کردستان برای کلاش‌بافی (گیوه)، سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ، آباده در حوزه منبت، میبد یزد در رشته زیلوبافی و روستاهای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه حوله‌بافی و کلپورگان سیستان و بلوچستان برای سفالگری ۷ هزار ساله‌ در فهرست شورای جهانی صنایع‌دستی به ثبت رسیده‌اند.

 

حمایت شورای جهانی صنایع دستی از ایران

محمودیان با تشریح فرایند ثبت جهانی سه شهر و یک روستای ایران در روزهای اخیر، گفت: شورای جهانی صنایع دستی تنها مرکز معتبر  و متولی در حوزه صنایع دستی در دنیا است که رسالت خود را در این بخش انجام می دهد و فارغ از ملاحظات و مباحث سیاسی یکی از حامیان جمهوری اسلامی ایران در بخش صنایع دستی است.


 

گفتنی است، شهرهای شیراز، زنجان و ملایر به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی، ملیله،‌مبلمان و منبت و روستای قاسم آباد گیلان به عنوان روستای جهانی چادرشب بافی در شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسیده اند.

کد خبر 889081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha