توجه هیئت‌ها به خانواده، جهاد فرهنگی است/ ویژگی‌های هیئت تراز انقلاب

کارشناسان با بیان‌اینکه امروز توجه هیئت‌های مذهبی به خانواده نوعی جهاد فرهنگی است، تاکید کردند: هیئت تراز انقلاب باید بتواند محبت به اهل‌بیت(ع)،‌ معرفت نسبت به عاشورا و بصیرت سیاسی و اجتماعی افراد را افزایش دهد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان،‌ نشست «ضرورت‌ها و الزامات پرداختن هیات به موضوع خانواده از منظر رهبر معظم انقلاب» یکشنبه، ۱۳ بهمن در موسسه حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب برگزار شد.

 

حضرت زهرا(س) موسس روضه های خانگی بودند

 

در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین «علیرضا پناهیان» با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: در هیات‌های مذهبی بسیاری از مضامین مطرح شده درباره خانواده است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه در روضه‌های اهل‌بیت(ع) مفاهیم خانواده بیش از مفهوم امام و ولایت مطرح می‌شود، تاکید کرد: هیات و روضه‌های ائمه‌معصومین(ع) به این طریق در حال کمک به خانواده هستند.

 

وی افزود: رهبر معظم انقلاب بستر هیات و روضه را آماده کمک به خانواده مشاهده کردند که فرمودند از ظرفیت آن استفاده شود.

 

وی بیان کرد: بسیاری از مردم در مراسم‌های مذهبی و هیات‌ها به صورت خانوادگی شرکت دارند بر همین اساس امروز با توجه به آسیب و بحران در حوزه خانواده می‌توان از فرصت هیات و روضه برای رفع مشکلات استفاده کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه باید از مادران شهدا الگوبرداری شود، ابراز کرد: باید نکات تربیتی که مادران شهدا در دست دارند ارزیابی علمی شده و به دیگر مادران آموزش داده شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه باید درباره خانواده اشعار با مضامین پند و اندرز تولید شود، گفت: شعرای آیینی در این زمینه ورود پیدا کنند و برای چنین اشعاری جشنواره و مسابقات فراوان برگزار شود.

 

وی با بیان اینکه در زمینه مسائل مذهبی تئاتر برگزار شود، اظهار کرد: حتی بانوان برای آموزش سایر بانوان درباره مسائل مذهبی و معارف ائمه معصومین(ع) تئاتر برگزار کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان اینکه روضه‌های خانگی در تقویت ارتباط خانواده با هیات اثر فراوان دارد، تصریح کرد:‌ باید روضه‌های خانگی توسط سازمان‌ها و نهادها تقویت شده و گسترش یابند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) نخستین موسس هیات خانگی بودند، اظهار کرد: باید هیاتی بودن یک ارزش و سبک زندگی اسلامی معرفی شده و درباره آن تبلیغات صورت گیرد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد:‌ در هیات‌های مساله فرزند‌آوری به عنوان موضوع نخست مطرح شود تا ازدواج افزایش و آسیب‌های اجتماعی کاهش یابد.

 

ویژگی های هیئت تراز

 

بنابر این گزارش، «محمد عترت‌دوست» در ادامه این نشست طی سخنانی اظهار کرد: از نظر رهبر معظم انقلاب هیاتی در تراز انقلاب اسلامی است که مکتب حقیقی اسلام، تشیع، تداوم جریان اهل بیت(ع)، پیروزی قیام عاشورا،  پیروزی تشیع در طول تاریخ، تحقق سنن الهی، تولی و تبری، محبت عمیق به اهل بیت(ع) و تجلی تعابیر قرآن پیرامون اولیای الهیرا  تبیین و آشکار کند.

 

استادیار گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درباره بایدهای هیئت از نظر رهبر معظم انقلاب بیان کرد: هیات‌های مذهبی انقلابی باید بتوانند محبت به اهل‌بیت(ع)،‌ معرفت نسبت به عاشورا، معرفت دینی و ایمانی و بصیرت سیاسی و اجتماعی افراد را افزایش دهند.

 

عترت دوست در پایان خاطرنشان کرد: از نگاه رهبر معظم انقلاب زنان در نهاد خانواده نقش بسیار مهمی را دارند که باید کیفیت این نقش‌آفرینی برای آنان تبیین شود.

 

هیئت متولی امر خانواده

 

همچنین در بخش دیگری از نشست «حسینی» نیز طی سخنانی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب هیات را متولی امر خانواده معرفی کردند و فرمودند که در این زمینه با سرعت و دقت بیشتری وارد شوند.

 

این پژوهشگر مذهبی افزود:‌ در تاریخ شیعه، هیات از جمله جریان‌های تحول آفرین در خانواده بوده است بنابراین امروز هم باید هیات‌ها خانواده را کانون محوری در سخنرانی، اشعار مداحان، تبلیغات و خدمات خود قرار دهند.

 

در ادامه این نشست «خلیل آزاد»  نیز طی سخنانی اظهار کرد: در سبک زندگی اسلامی افراد و اعضای خانواده باید با یکدیگر رفتار ولایی و صمیمی داشته باشند و این رابطه در روابط اجتماعی هم بروز و ظهور پیدا می‌کند.

 

این محقق و پژوهشگر با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره خانواده ابراز کرد: امروز کافران و مستکبران با ترویج فساد و بی‌بندوباری در همه دنیا و ایران قصد نابودی خانواده را دارند.

 

محقق و پژوهشگر افزود: امروز تبیین اهمیت جایگاه خانواده برای مردم نوعی جهاد فرهنگی است بنابراین هیات‌ها باید به این مساله به صورت ویژه توجه کنند.

 

آزاد با بیان اینکه تشکیل خانواده سنت الهی است که نظام انسانی را توسعه می‌دهد‌، خاطرنشان کرد:‌ هیات و خانواده می‌توانند سبب رشد و توسعه یکدیگر شوند، هیات‌های خانوادگی می‌توانند با رشد و توسعه به هیات‌های کلان تبدیل شوند.

 

کد خبر 888741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha