به گزارش خبرگزاری شبستان، احمدرضا درویش در دهه اول محرم دست به ابتکار جالبی در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه های اجتماعی زده است. این کارگردان کشورمان در این ایام هر روز ضمن انتشار عکس جدید و دیده نشده ای از صحنه های فیلم روز رستاخیز و یک جمله از نخبگان و چهرههای موثر دنیا درباره عاشورا و حماسه حسینی را منتشر می کند.
تصاویرجدیدی که منتشر شده، مربوط به صحنه هایی از فیلم «روز رستاخیز» است؛ منطقهای به نام "ذو حسم" بین مکه و کربلا که اردوگاه اباعبدالله الحسین (ع) در آنجا بر پا شد. امام حسین (ع) در حلقه ی زائران خانه ی خدا، سخنرانی امام حسین (ع) در جمع زائران خانه خدا و فرا خواندن آنان در برابر خلافت ستم، تصویر کعبه در ایام حج نیمه تمام امام حسین (ع) و... انتشار تصاویر جدید از صحنه های فیلم روز رستاخیز در حالی است که مدت ها ست مراحل فنی فیلم در سکوت خبری انجام میشود.
این فیلم از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت میکند.
نامزد اسکار تدوینگر روز رستاخیز
تدوین این فیلم توسط "طریق انور" تدوینگر نامزد اسکار در سال 2010 انجام شده و تمام مراحل پست پروداکشن فیلم در استودیو مولینر در لندن در حال انجام است.
فیلمبرداری پروژه روز رستاخیز که از 16 بهمن ماه سال 88 همزمان با اربعین حسینی در شهرستان بم آغاز شده بود و پس از پشت سرگذاشتن بیش از 250 جلسه فیلمبرداری در شهرهایی چون بم ، شهداد کرمان، اصفهان، شاهرود، رباط کریم ، کاشان ، قلعه رود خان و تهران، 12 دی ماه 89 به اتمام رسید.
فیلم سه زبانه با سه نام متفاوت
زبان اصلی فیلم سینمایی روز رستاخیز فارسی خواهد بود و به زبان های عربی و انگلیسی دوبله و اکران خواهد شد. همچنین زیرنویس فیلم به زبانهای مختلف پیش بینی شده است . علاوه بر "روز رستاخیز" که نام فارسی فیلم است ، "یوم الحریه" نام عربی فیلم و " he who said no" (آنکه گفت نه)نام انگلیسی فیلم خواهد بود .
بازیگران ایرانی و خارجی فیلم
روز رستاخیز از 24 بازیگری که جزء نقشهای پیش برنده هستند بهره برده است و در حدود 40 بازیگر دیگر و 7 بازیگر زن و مرد مهمان، مقابل دوربین حسین جعفریان مدیر فیلمبرداری و علی برازنده فیلمبردار کار رفتهاند.
آرش آصفی که با «روز رستاخیز» به سینما معرفی میشود، ایفای نقش «بُکِیر» فرزند حربن یزید ریاحی را به عنوان یکی از کاراکترهای اصلی این فیلم برعهده دارد.
پوریا پورسرخ،حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان،بابک حمیدیان، بهادر زمانی،انوشیروان ارجمند،علیجاویدفر، انوش معظمی،حمید جدیدی و میرطاهر مظلومی از بازیگران «روز رستاخیز» هستند.
از بازیگران زن فیلم که به عنوان بازیگر مهمان مقابل دوربین رفتهاند میتوان از شقایق فراهانی، مهتاب کرامتی، لیلا بلوکات و زهره حمیدی نام برد.
و بازیگران مرد مهمان فیلم عبارتند از: پرویز پورحسینی، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی.
بنا بر این گزارش، در کناربازیگران ایرانی، بازیگرانی مهمی ازکشورهای سوریه،عراق، لبنان، کویت نیز مقابل دوربین «روز رستاخیز» رفتهاند که میتوان از جمال سلیمان، طلحت حمدی، رضوان عقیلی، فواد سرور از سوریه، داوود حسین از کویت، یوسف شکرچی از عراق و فواد ابراهیم از لبنان نام برد.
سال 91 زمان "روز رستاخیز"
مطالعات «روز رستاخیز» از اواسط تولید «دوئل» در سال 81 آغاز شد. این پروژه پس از یک سال پیشتولید، ، همزمان با اربعین امام حسین(ع)(16 بهمن 1388) کلید خورد، پروژهای که درویش 3 سال را صرف تحقیق و نگارش فیلمنامه و یک سال هم صرف فیلمبرداری اش کرد. این فیلم از تکنیکهای برتر جلوههای ویژه تصویری CGI بهره میبرد و با پرده عریض اسکوپ و بهره مندی از صدای دالبی دیجیتال ساخته شده است.
زمان این ساخته ی احمدرضا درویش که موسسه «فرهنگ تماشا» آن را تهیه کرده دو ساعت و 30 دقیقه برای نمایش است.
در روز رستاخیز ، تقی علیقلی زاده مانند دوئل ، متولد ماه مهر و سرزمین خورشید ، در کنار درویش به عنوان مجری طرح و تهیه کننده حضور دارد . حسین جعفریان مدیر فیلمبرداری، علیرضا برازنده فیلمبردار، مجید میرفخرایی طراح صحنه و لباس، محسن موسوی طراحی گریم فیلم را برعهده داشته است.
استیفن واربک (برنده اسکار) آهنگساز احتمالی فیلم
در مورد ساخت موسیقی متن روز رستاخیز ، تهیه کننده و کارگردان این فیلم مذاکرات و توافقات اولیه را با "استیفن واربک" سازنده موسیقی متن فیلم شکسپیر عاشق و برنده اسکار ، انجام داده اند و به زودی مذاکرات نهایی و عقد قرارداد با این آهنگساز انجام خواهد شد.
موقعیت فیلم در فضای حرفه ای
مضمون وقهرمانان فیلم ، حضور بازیگران مهم از کشورهای عربی در این پروژه، تدوین فیلم توسط طریق انور تدوین گر نامزد اسکار 2011 ، بهره گیری از تکنیک های برتر جلوه های ویژه تصویری و اجرای پست پروداکشن در استودیوی MOLINARE در کشور انگلستان و آهنگسازی فیلم توسط استیفن واربک، سبب شده تا نام این فیلم در مجامع حرفه ای سینما در عرصه بین المللی مطرح شود.
دیدگاه احمدرضا درویش
احمدرضا درویش نویسنده و کارگردان روز رستاخیز به تازگی در یادداشتی فیلم «روز رستاخیز» را به دوستدارانِ عدالت و آزادگی تقدیم کرده و در ادامه نوشته است : در ایامی که به نام مبارک امام حسین (ع) مزّین است ، تعدادی از عکسهای فیلم سینمایی " روز رستاخیز " همراه با جملات ، دیدگاهها و اشعارِ بزرگان ، دانشمندان و ... را به اشتراک گذاشته ام . این مطالب بخشی اندک از تحقیقاتی ست که برای درک نهضت امام حسین (ع) ، جهت نگارش ِ فیلمنامه ی " روز رستاخیز " صورت گرفته است .
ماجرای بی بدیل کربلا پس از قرنها ، در فرم های آیینی ، اجتماعی و فرا ملی متجلی شده است . پژواک ندای حسین (ع) همچون مسیح (ع) همه را به عدالت ، شَفقّت ، آزادگی و کرامت انسان بشارت میدهد . گرچه اشک و حسرت در عزای حسین (ع) گواهِ دلدادگی به این نمادِ حقیقت است ولی به گمان من فضیلتِ پاسخ به این پرسش کمتر از فضیلتِ ماتم بر او نیست .
" به راستی راز جاودانگی حسین چیست ؟ "
درویش سال گذشته بمناسبت پایان فیلمبرداری روز رستاخیزدر یادداشتی نوشته بود : «15 سال از آن عهد فرخنده سپری شده است. کسانی از اهالی فرهنگ و سینما تولید فیلمی را آرزو کردند که برگرفته از حماسه عاشورا، از جوهر اندیشه امام حسین(ع) بهره گیرد. اثری برای شیفتگان حقیقت و چشمان پرسشگر. برای شکفتن نهال آن آرزو، تنها تکیهگاه عشق بود و نام کسی که بر فراز قله عاشقان، انسان را به کرامت، آزادگی و روز رستاخیز بشارت داد. روایت آنچه بر «روز رستاخیز» گذشت ، شعری شنیدنیست، ولی در مقابل قصیده بلند نهضت امام حسین(ع) قطرهای از دریاست.»
درویش اعتقاد دارد: «از شاخصههای پروژه روز رستاخیز این است که بهرغم اینکه از تولیدات کشورمان محسوب میشود، اما در واقع به جغرافیای تمامی کشورهای مسلمان و جهان تشنه ی حقیقت تعلق دارد. »
پایان پیام/
نظر شما