محرم امسال با مختارنامه و عاشورای سال 91 با روز رستاخیز

عاشورای امسال دو رویداد مهم فیلم سازی را پیش رو داشت،پروژه مختارنامه علاقمندان سید الشهدا رابا گوشه ای ازحوادث این حماسه بزرگ آشنا کرد و احمد رضا درویش نیز پس از 9سال ها پروژه بزرگ عاشورایی اش رارسانه ای کرد.

خبرگزاری شبستان: سال 81 وقتی احمد رضا درویش مشغول ساخت فیلم «دوئل»بود، پروژه ای تاریخی را آغاز کرد که اکنون روند تولیدش به ده سالگی نزدیک می شود و قرار است سال آینده مهمان پرده سینما ها شود «روز رستاخیز»پروژه ای بود که به مقطع تاریخی از مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع)در روز عاشورا می پرداخت و قرار بود از زوایای نادیده،این برهه مهم تاریخ اسلام را بررسی کند.


روند تولید«روز رستاخیز»مانند سایر آثار درویش با دقت و وسواس زیادی دنبال شد و درویش پس از بیش از یک سال پیش‌تولید،این پروژه را همزمان با اربعین امام حسین(ع) (16 بهمن 1388) کلید زد.پروژه‌ای که تحقیق و نگارش فیلمنامه آن سه سال به طول انجامید و یک سال هم صرف فیلمبرداری‌‌اش شد.

درویش همیشه با استفاده خوب از تکنولوژی روز سینمای جهان،آثار خود را جذاب کرده است.«متولد ماه مهر»یکی از ساخته های او بود که اولین بار سیستم صدای دالبی را وارد سینمای ایران کرد و با«دوئل» او گوش بیننده ایرانی را با دالبی SR آشنا کرد و به نظر می رسد که این روند استفاده از تکنیک را برای نمایاندن عظمت وقایع عاشورا در«روز رستاخیز»نیز به کار برده است. در واقع «روز رستاخیز» یکی از معدود فیلم‌های تاریخ سینمای ایران است که به سراغ استفاده بجا و مناسب از تکنیک CGI رفته است و با مطالعه و شناخت توانایی‌های این تکنیک و پیش نیازهای آن، مراحل فنی کار در خارج از ایران انجام می‌شود. شیوه فیلمبرداری این پروژه سوپر 35، اسکوپ، صدای دالبی دیجیتال است.

پس از آغاز فیلمبرداری این فیلم همزمان با اربعین حسینی در سال 88 در بم،پس از پشت سرگذاشتن بیش از 250 جلسه کاری در شهرهایی چون شهداد کرمان، اصفهان، شاهرود، رباط کریم و تهران، 12 دی ماه 89 فیلمبرداری تمام شد.و مراحل فنی فیلم همچنان ادامه دارد.در حال حاضر تدوین این فیلم توسط طارق انوار تدوین‌گر نامزد اسکار در سال 2010 انجام شده و تمام مراحل پست پروداکشن فیلم در استودیو در لندن در حال انجام است و قرار است «روز رستاخیز»با زمان دو ساعت و نیم در سال آینده برای نمایش عمومی آماده شود.

این فیلم را چهره های مطرحی همراهی می کنند. «روز رستاخیز» از 24 بازیگر اصلی بهره برده است و در حدود 40 بازیگر دیگر و 7 بازیگر زن و مرد مهمان، مقابل دوربین حسین جعفریان مدیر فیلمبرداری و علی برازنده فیلمبردار کار رفته‌اند.


پوریا پورسرخ،حسن پورشیرازی، فرهاد قائمیان،بابک حمیدیان، بهادر زمانی،انوشیروان ارجمند،علی‌جاویدفر،انوش معظمی،حمید جدیدی و میرطاهر مظلومی از بازیگران «روز رستاخیز» هستند و از بازیگران زن فیلم که به عنوان بازیگر مهمان مقابل دوربین رفتند می‌توان از شقایق فراهانی، مهتاب کرامتی، لیلا بلوکات و زهره‌حمیدی نام برد.
پرویز پورحسینی، سروش گودرزی و سیدجواد یحیوی نیز از بازیگران مرد مهمانی هستند که در این فیلم حضور دارند.

اما کار محدود به بازیگران ایرانی نشده و در کنارآنها ، بازیگرانی مهمی ازکشورهای سوریه،عراق، لبنان کویت نیز مقابل دوربین «روز رستاخیز» رفته‌اند که می‌توان از جمال سلیمان، طلحت حمدی، رضوان عقیلی، فواد سرور از سوریه، داوود حسین از کویت، یوسف شکرچی عراق، فواد ابراهیم از لبنان نام برد.


کارگردان «روز رستاخیز»متولد 1340 تهران، فارغ التحصیل گرافیک و معماری است. وی فعالیت هنری را سال 1361 با کارگردانی نمایش های تلویزیونی آغاز کرد. او از اعضای هیأت مدیره موسسه «فرهنگ و تماشا» است. دوئل ،متولد ماه مهر ،سرزمین خورشید، کیمیا،آذرخش وابلیس از جمله ساخته های او است که همواره سعی کرده همزمان با ورود نو آوری به سینمای ایران،نگاهی با زاویه ای نوین به مسائل مختلف داشته باشد.باید دید درویش تا چه حد می تواند حقیقت واقعه عاشورا را در «روز رستاخیز»به تصویر بکشد؟

پایان پیام/

کد خبر 88863

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha