بزرگداشت دهه فجر در ۵ هزار مسجد منتخب/ اولویت در تشکیل کانون‌های فرهنگی تبلیغی با مساجد است

حجت‌الاسلام میرمحمدیان با بیان‌اینکه اولویت ما در تشکیل کانون‌های فرهنگی تبلیغی با مساجد است، گفت: چهار هزار مسجد در مناطق شهری و هزار مسجد در مناطق روستایی برای اجرای ویژه‌برنامه‌های ملی مذهبی شناسایی شده‌اند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه مدیریت مساجد، جزو دستگاه های مسئول و در حوزه مدیریت هیئت های مذهبی، تنها دستگاه مسئول است. به منظور اطلاع از عملکرد و سیاست گذاری تیم جدید مدیریتی بر این سازمان و اطلاع از برنامه های کارگروه هیئات مذهبی و تشکل های دینی، گفت و گویی مفصل با حجت الاسلام و المسلمین «سید ناصر میرمحدیان»، معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی داشته ایم که مشروح آن در ادامه می آید:

 

نقش سازمان تبلیغات اسلامی در مدیریت مساجد، چگونه است؟ زیرا عده ای با استناد به برخی از رفتارهای این سازمان، مدعی رویکرد تصدی گری این سازمان درخصوص مساجد و برخی دیگر از مراکز دینی و فرهنگی هستند.

 

سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه مدیریت مساجد، هیئات مذهبی و تمام تشکل های دینی مردمی نقش تسهیل گری را دارد و از هر گونه تصدی گری و مباشرت در اجرای برنامه ها دوری می کند. تمام تلاش ما بر این است که اگر کاری می خواهیم انجام دهیم نیز توسط یک یا چند تشکل دینی مردمی انجام شود. تاکید می کنم سازمان تبلیغات اسلامی نگاه مالکانه و تصدی گرانه نسبت به هیچ مجموعه حتی هیئت های مذهبی ندارد.

 

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به منظور برگزاری تخصصی برنامه ها در دهه فجر، 22 کارگروه تشکیل داده که کارگروه هیئات مذهبی و تشکل های دینی مردمی از جمله آنها است. مهم ترین برنامه های این کارگروه در بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی چیست؟

 

درباره برنامه های کارگروه هیئات مذهبی و تشکل های دینی مردمی ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی که مسئولیت آن با سازمان تبلیغات اسلامی است باید بگویم که امسال بیش از 60 هزار تشکل دینی مردمی اجرای برنامه های بزرگداشت دهه فجر را بر عهده دارند که سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه نیز نقش تسهیل گری را دارد و از تصدی گری دوری می کند.

 

همه مساجد، هیئات مذهبی و سایر تشکل های دینی مردمی به صورت خودجوش همه ساله ویژه برنامه هایی در دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار می کنند و سازمان تبلیغات اسلامی امسال در همین راستا ویژه برنامه هایی در پنج هزار مسجد در مناطق روستایی و شهری اجرا می کند. سازمان تبلیغات اسلامی در تمام موسم های تبلیغی بر اساس اعلام نیاز استان ها و با هماهنگی مراکز تبلیغی و حوزوی به ویژه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اقدام به اعزام مبلغ می کند.

کارگروه هیئات مذهبی و تشکل های دینی مردمی این سازمان به دلیل اهمیتی که مساجد در آموزه های دینی دارند، محوریت را برای این مرکز قائل است؛ به همین دلیل با کار کارشناسی دقیق و طولانی مدت، چهار هزار مسجد در مناطق روستایی، 25 پایگاه فرهنگی در حاشیه شهرها و هزار مسجد در محلات شهری شناسایی شده اند که سازمان تبلیغات اسلامی در تمام مناسبت های دینی و ملی ویژه برنامه هایی برای این مساجد تدارک دیده است که اعزام مبلغ و ارسال بسته های فرهنگی تبلیغی از جمله آنها است. تاکید می کنیم سازمان تبلیغات اسلامی خود را تنها متولی امور مساجد نمی داند زیرا چندین و چند دستگاه در کشور متولی امور مساجد هستند.

 

مهم ترین برنامه های کارگروه هیئات مذهبی و تشکل های دینی مردمی برای بزرگداشت شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی چیست؟

 

بسیاری از مساجد و هیئت های مذهبی در ایام الله دهه فجر با هماهنگی های انجام گرفته از سوی سازمان تبلیغات اسلامی ویژه برنامه هایی را برگزار می کنند که گرامیداشت یاد و نام سردار پرافتخار اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جمله آنها است.

 

کانون های فرهنگی تبلیغی از جمله تشکل های مردمی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است، آیا برنامه ای برای تاسیس این مرکز صرفا در مساجد دارید؟

 

اولویت ما در تشکیل کانون های فرهنگی تبلیغی با مساجد است البته اگر مجموعه ای از افراد به دنبال راه اندازی این کانون ها در سایر مراکز باشند، موافقت می شود. هرچند خود ما علاقه مند به تاسیس این کانون ها در مساجد هستیم. محوریت دادن به مساجد در تشکیل تشکل های دینی مردمی و اجرای برنامه های مختلف، رویکرد ما است ولی گاهی نیز باید به منظور جذب افراد بیشتر و پویایی بیشتر برنامه ها به سایر مراکز فرهنگی نیز امکان تاسیس چنین مراکزی را داد.

 

یکی از مشکلات مساجد کشورمان، کمبود ائمه جماعات است، برنامه سازمان تبلیغات اسلامی برای رفع این مشکل چیست؟

 

سازمان تبلیغات اسلامی به صورت مستقیم نقشی در انتصاب یا تغییر ائمه جماعات ندارد، هرچند در مناسبت های مذهبی اقدام به اعزام مبلغ به مساجد می کند که همین کار می تواند تا حدودی کمبود امام جماعت در برخی از مناطق کشور را جبران کند، البته امیدواریم تمام دستگاه ها دست به دست هم دهند و تمام مساجد کشور، امام جماعت مناسب داشته باشند و سه نوبت نیز در آنها نماز جماعت اقامه و برنامه های متنوع اجرا شود.

سازمان تبلیغات اسلامی در مدیریت مساجد به دنبال ایجاد ثبات و محوریت دادن به این خانه های خدا در مدیریت محلات شهری و روستاها است. ما می توانیم کارهای زیادی را در مدت زمانی کوتاه انجام بدهیم اما باور داریم که باید کارها بنیادین و باثبات باشند، هرچند مدت زمان اجرای آنها طولانی باشد. همه فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی در راستای گسترش اسلام ناب محمدی در سراسر کشور است.

 

«مسجد و بانوان» چند سال پیاپی شعار مرکز رسیدگی به امور مساجد بود، سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از دستگاه های متولی مساجد، چه برنامه ای در این زمینه دارد؟

 

سازمان تبلیغات اسلامی در اجرای برنامه های خود تفاوتی میان خواهران و برادران قایل نیست و از تمام ظرفیت ها استفاده می کند. در همین زمینه باور داریم که مساجد متعلق به تمام گروه های مردم است و تشکل های دینی مردمی نیز در اجرای تمام برنامه های خود از تمام ظرفیت های خواهران و برادران استفاده می کنند.

100 هزار بانوی طلبه در کشور فعال هستند که سازمان تبلیغات اسلامی برای استفاده از این ظرفیت عظیم رایزنی های خوبی را با مدیریت حوزه علمیه خواهران کشور انجام داده است که ان‌شاءالله به زودی دستاوردهای آن اعلام می شود.

 

سوال آخر اینکه، عده ای به دنبال ترویج فرهنگ سکولار در هیئت های مذهبی هستند، موضوعی که مقام معظم رهبری نسبت به آن هشدار دادند، ساز و کار سازمان تبلیغات اسلامی برای مقابله با ترویج این فرهنگ چیست؟

 

هیئت های مذهبی برای پاسداشت ایثار حضرت سیدالشهدا (ع) در واقعه عاشورا تشکیل می شوند؛ بنابراین ماهیتا نمی توانند غیرسیاسی و سکولار باشند البته هیئت ها نباید وابستگی های جناحی داشته باشند بلکه باید مروج بصیرت سیاسی باشند. در واقع هیئتی در تراز انقلاب اسلامی است که در خدمت اسلام، انقلاب اسلامی و مردم باشد و در همین راستا باید برای ترویج روحیه انقلابی و مقابله با آسیب های اجتماعی و معضلات فرهنگی اقدام و تلاش کند.

 

کد خبر 888494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha