خبرگزاری شبستان_ صومعهسرا، مائده فلاحتکارضیابری: رنگهای زیبا و جذاب، عطر ادویه و طعم دلنشین غذاهای اصیل گیلانی، برای سومین بار از شهر ابریشم گیلان، صومعهسرا به مشام رسید، جشنوارهای که بههمت میراث فرهنگی با هدف احیای غذاهای محلی و سنتی و اشاعه فرهنگ غذای سالم برگزار شد.
سفرههایی ساده و با رنگهای زیبا که نشان از طبیعی بودن غذا بدون هرگونه مواد افزودنی صنعتی دارد، غذاهایی که نخورده میدانی با دستان زحمت کشیده یک بانوی گیلانی طبخ شده و اکنون به میدان نمایش در آمده است.
در این جشنواره کودکانی با لباسهای محلی آمده و با تعجب به غذاها خیره شده بودند، غذاهایی که به گمانشان خارجی است زیرا تا کنون آنها را ندیده بودند زیرا زندگی فستفودی کاری کرده که غذاهای خوش رنگ و لعاب گیلانی که از اصالت چندین هزاران ساله برخوردار است، به فراموشی سپرده شود.
غذاهای سنتی هر منطقه نماد خرده فرهنگها و آداب و رسوم مردم بومی آن منطقه است و در واقع غذاهای جذاب و معتبر میتواند گردشگران را به یک مقصد گردشگری مشخص سوق دهد.
*هدف اصلی جشنواره احیای غذاهای بومی و محلی
«علیرضا مهرگان» در حاشیه این جشنواره به خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار کرد: هدف اصلی برگزاری این جشنواره رقابتی و مسابقهای نیست بلکه ارائه و احیای غذاهای بومی و محلی استان و انتقال آن به نسلهای جدید و آینده بیشتر مدنظر بوده است.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صومعهسرا افزود: این جشنواره بهمنظور ترویج فرهنگ مصرف غذاهای بومی محلی و سنتی بهجای فست فودها برگزار شده است.
وی گفت: با برگزاری اینگونه جشنوارهها مردم علاوه بر آشنایی با غذاهای محلی میتوانند غذاهای بومی را به سبب سازگاری با محیط و سبک زندگی مردم، قیمت ارزان و در دسترس بودن بهجای غذاهای آماده و فاقد ارزش غذایی جایگزین کنند.
مهرگان تصریح کرد: کال کباب، دلمه، زرشک پلو، اناربیج، فسنجان رشتی و کباب ترش نیز از جمله غذاهای طبخ شده توسط شرکتکنندگان در این جشنواره بوده است.
* باید فرزندان را از خوردن غذاهای فست فود دور کرد
«صغری حیدری» با بیان اینکه برای دومین سال پیاپی است که در این جشنواره به همراه خواهرم شرکت میکنم خاطرنشان کرد: دو نوع غذای باقلاخورشت و سیرقلیه را طبخ کردم و به این جشنواره آوردم.
این بانوی صومعهسرایی با بیان اینکه اینگونه جشنوارهها باید در طول سال چندین بار برگزار شود اظهار کرد: برگزاری این جشنوارهها سبب میشود تا کودکانی که به اینجا میآیند با غذاهای محلی آشنا شوند و طعم خوش و لذیذ غذا را بچشند و از مادرهایشان تقاضای اینگونه غذاها کنند.
وی با بیان اینکه باید فرزندان را از خوردن غذاهای فست فود فاصله داد افزود: متاسفانه اکثر خانوادهها به دلیل تنبلی و یا مشغله کاری وقتی برای درست کردن غذاهای محلی نمیگذارند و شام و ناهار خود را با غذاهای فستفودی میگذرانند.
حیدری گفت: مسئولان امر باید با برگزاری چندین باره اینگونه جشنوارهها در هر روستا و شهری غذاهای بومی و محلی را احیا کنند.
* بانوان هنرمند گیلانی میتوانند با مواد غذایی ساده و ارگانیک، معجزه کنند
«ایراندخت یکتاپرست» با بیان اینکه فسنجون سیاه و مرغ ترش را برای شرکت در این جشنواره طبخ کردهام تصریح کرد: بانوان هنرمند گیلانی میتوانند با مواد غذایی ساده و ارگانیک، معجزه کنند.
این بانوی فومنی با بیان اینکه باید ظرفیت غذاهای بومی محلی را بیش از پیش در جامعه معرفی کنیم خاطرنشان کرد: این معرفی سبب جذب گردشگر برای تست غذاهای معروف شده بومی محلی میشود.
وی با بیان اینکه آشنایی هر چه بیشتر مردم با داشتههای سنتی شهر خود از دیگر مزایای این جشنواره است اظهار کرد: بسیاری از غذاهای سنتی که در میان غذاهای امروزی از یاد رفته بود در این جشنواره به وسیله شرکتکنندگان احیا شد.
گفتنی است، این جشنواره روز شنبه(12بهمن) ساعت 18:30 تا 21:30 برگزار شد که بازارچه وسایل سنتی، اجرای موسیقی و نمایش، سخنرانی و تجلیل از شرکت کنندگان در جشنواره غذا از جمله برنامههای دیگر بود.
نظر شما