با شهدای انقلاب در جشن فجر

با فرا رسیدن ایام الله دهه فجر همواره بیاد شهدایی می افتیم که از آغاز تا پایان به این نظام و این انقلاب هویت و برکت دادند تا برای همیشه تاریخ از آنان به عنوان قهرمانان «استقلال» و «آزادی» برای رسیدن به «جمهوری اسلامی» یاد کنیم.

خبرگزاری شبستان_ گیلان، نوشین کریمی، گیلانی ها از دیرباز در اکثر عرصه‌های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و... پیشتاز بوده‌اند. گیلانی ها از نخستین مردمانی بودند که برای شیعیان آغوش گشودند و آنان را در سرزمین خود جای دادند. برادران آل بویه از همین سرزمین به پا خاستند و اولین حکومت شیعی را در تاریخ اسلام بنیان گذاشتند.

در نهضت جنگل، میرزا کوچک خان نیز با پیروی از مکتب اسلام و قیام عاشورا علیه مستکبران داخلی و خارجی بپا خواست و بنا به فرموده مقام معظم رهبری «مینیاتوری از انقلاب اسلامی» را بنا نهاد و سرانجام در این راه به شهادت رسید و «یونس رودباری» دیگر شخصیت روحانی که در نهضت امام خمینی(ره) نامش از خطه گیلان پرآوازه شد. اولین شهیدی که خونش توسط رژیم پهلوی ریخته شد تا نهال نو پای انقلاب مستحکم تر به رشدش ادامه دهد.

انقلاب اسلامی که هدیه الهی به عاشقان ولایت‌فقیه و مرجعیت بود و مردم با آغاز نهضت از سال ۴۲به رهبری امام خمینی (ره) تا پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی یعنی در ۲۲بهمن ۵۷با نثار خون شهدا، جانبازان و ایثارگران در مقابل طاغوت ایستادند و رژیم پهلوی را شکست دادند.

در گرامیداشت چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب یادی می کنیم از شهدای انقلاب اسلامی گیلان.

«شهید سید یونس حسینی رودباری»، طلبه جوانی از سادات جلیل‌القدر بنی‌فاطمه بود که عنوان اولین شهید نهضت اسلامی از گیلان را افتخار این سرزمین کرده است که در فروردین سال ۱۳۴۲در مدرسه فیضیه قم به مقام والای شهادت نائل شد.

سید یونس در سال ۱۳۱۱ در روستای آغوزبن شهرستان رودبار در خانواده‌ای کشاورز و متدین به دنیا آمد، پدر شهید کشاورز و مادرش خانه‌دار بود.

دارای هوش و استعداد زیادی بود و قرآن کریم را به‌سرعت آموخت تا جایی که در ماه مبارک رمضان و ایام محرم روحانی‌ به نام «سید رحمان حسینی قزوینی» که در این روستا منبر می‌رفت متوجه استعداد سرشار سید یونس شد و از پدرش جناب میر محمدعلی خواست که وی را همراه خود جهت ادامه تحصیل به قزوین ببرند و او در یکی از حوزه‌های قزوین به مدت دو سال، تحصیل علوم دینی کرد و در این مدت پیشرفت بسیار چشمگیری داشت، از آنجا برای ادامه تحصیل به مشهد رفت.

او در دوران تحصیل در مشهد مقدس فعالیت سیاسی خود را علیه نظام شاه شروع کرد و به علت فعالیت زیاد توسط ساواک دستگیر و مورد شکنجه قرار گرفت.

 بعد از اینکه سید، بهبودی نسبی پیدا کرد دوباره به‌وسیله ساواک مدت سه ماه به منطقه چابهار تبعید شد و بعد از اینکه از تبعیدگاه به محل سکونت خود مراجعت کرد بعد از مدت کوتاهی تصمیم گرفت برای ادامه تحصیل در مدرسه فیضیه به قم عزیمت کند.

پس از عزیمت به قم حدود هفت سال در مدرسه فیضیه زیر نظر اساتید بزرگی همچون امام خمینی(ره) به کسب تحصیل علوم دینی پرداخت و با توجه به روشنگری‌ها و افشاگری‌های حضرت امام(ره) فعالانه به مبارزه علیه رژیم ستم‌شاهی برخاست و در این حین چندین بار توسط ساواک دستگیر، زندانی و شکنجه شد.

سید یونس پس از جریان حمله کماندوها به مدرسه فیضیه، یک روز با همان وضعیت به‌شدت آسیب‌دیده در قم ماند و فردای آن روز سایر طلبه‌ها چون می‌دیدند که اگر با این وضع در قم بماند از بین می‌رود چاره کار را در آن دیدند که سید یونس را به قزوین که نزدیک‌ترین شهرستان به زادگاهش است بفرستند تا به‌وسیله آشنایان و نزدیکانی که در آنجا دارد ترتیب درمان او توسط پزشکان در قزوین داده شود.

یکی دو نفر از طلاب داوطلب شدند سید یونس را تا قزوین همراهی کنند ولی او نپذیرفت و ترجیح داد که به‌تنهایی قم را به مقصد قزوین ترک کند و پس از رسیدن به قزوین در آنجا نیز نماند و به‌سوی رودبار رهسپار شد.

پس از مراجعت او به زادگاهش، چند روزی بیشتر سپری نشده بود که صدمات وارده کار خود را کرد و سید یونس به شهادت رسید و پیکر مبارکش در گلزار امام‌زاده حسین آغوزبن (رودبار) زیارتگاه رهروان راه خدا شد.

پس از شهادت این شهید گرانقدر، خانواده او به دیدار امام خمینی (ره) رفتند و امام وقتی پدرش را در حال گریه دیدند به او فرمودند: «این گریه مال شما نیست و این گریه برای من است که بهترین عزیزم را از دست دادم و من سید یونس رودباری را از فرزندانم بیشتر دوست داشتم»
ِ
*دیگر شهید شهرستان رودبار شهید «ناصر درویش زاده»
است که در سال ۱۳۳۳در روستای کلیشم شهرستان رودبار به دنیا آمد.
وی با اوج‌گیری انقلاب در نهم دی ۱۳۵۷مصادف با سومین روز شهادت استاد نجات اللهی در جریان تحصن استادان در دانشگاه تهران، همگام و هم‌صدا با دیگر مردم تجمع کرد و نیروهای حکومت‌نظامی به‌سوی تظاهرکنندگان تیراندازی کردند و تعداد کثیری از انقلابیون را مجروح و شهید کردند که یکی از این شهیدان، شهید ناصر درویش زاده بود که به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

* شهید «محرم علی مؤمنی» دیگر شهید انقلابی استان گیلان در سال ۱۳۳۸در روستای خرمکوه عمار لوی رودبار به دنیا آمد و سرانجام در ۱۷شهریور ۱۳۵۷ـ معروف به جمعه سیاه ـ در میدان شهدای تهران به شهادت رسید.


* شهید «بهمن یوسفی» در سال ۱۳۲۴متولد شد و در ۱۷بهمن ۵۷ توسط مزدوران رژیم پهلوی در جنوب گیلان و در بازار شهر منجیل به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

گفتنی است،  استان گیلان در دوران انقلاب اسلامی،۶۳ شهید تقدیم کرد که زندگی هر کدام از شهدا باید بارها و بارها برای نسل های پیش رو تکرار شود تا مجالی برای فراموشی نماند.

باید همواره قدردان شهدا باشیم همان شهدایی که از آغاز تا پایان به این نظام و این انقلاب هویت و برکت دادند تا برای همیشه تاریخ از آنان به عنوان قهرمانان این «استقلال» و «آزادی» برای رسیدن به «جمهوری اسلامی» یاد کنیم.

کد خبر 888004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha