خبرگزاری شبستان- دهلران: استان ایلام در غرب ایران واقع شده و پوشش گیاهی و منابع طبیعی اعم از جنگل، مرتع و بیابان در استان ایلام، یک میلیون و 750 هزار هکتار معادل 88 درصد مساحت استان را تشکیل داده است، سهم جنگل از مساحت استان ایلام 642 هزار و 667 هکتار معادل 22 درصد و سهم مراتع و بیابان از کل مساحت استان یک میلیون و 112 هزار و 357 هکتار معادل 55.5 درصد است.
جنگلهای استان ایلام جزو جوامع جنگلی مناطق خشک و نیمه خشک سلسله جبال زاگراس به شمار می روند، برابر بررسی های صورت گرفته 9 درصد جنگل های زاگرس در استان ایلام قرار دارد و این استان نقش مهمی در اکوسیستم استانهای زاگرس نشین ایفا می کند.
بنا به گفته کارشناسان، درختان بلوط در این استان قدمت هزاران ساله دارند اما آنچه که در سال های اخیر بسیار مهم و مورد توجه قرار گرفته است اقدمات بسیار مناسب در حوزه جنگل دست کاشت در این استان است، به طوری که استان ایلام میزبان بسیاری از مدیران کل منابع طبیعی استان های کشور و کارشناسان بوده و اجرای طرح های موفق جنگل کاری و از همه مهم تر نحوه کاشت، نگهداری و کاهش هزینه ها در نهالستان های این استان سبب شده که ا ایلام یکی از استان های پیشرو در حوزه جنگل کاری باشد.
برای بررسی آخرین میزان جنگل کاری در سال جاری و اقدمات انجام شده در این راستا گفت و گویی با احمدی مدیرکل منابع طبیعی استان داشته ایم که توجه مخاطبان به این گفت و گو جلب می شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: کل اعتبارات جنگل کاری استان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال جاری بالغ بر 32میلیار تومان بوده است.
«رضا احمدی» تصریح کرد: تعهد استان ایلام در حوزه جنگل کاری در سال جاری حدود 8 هزار هکتار بوده است، ولی خوشبختانه با تلاش و برنامه ریزی کارشناسی که در استان صورت گرفت، این میزان به 10هزار هکتار رسیده که تا پایان بهمن ماه سال جاری کار جنگل کاری در استان به پایان می رسد.
وی گفت: سهم شهرستان مهران 2 هزار هکتار بوده که این میزان به سه هزار و 800هکتار افزیش پیدا کرده و سهم شهرستان دهلران از 2 هزار هکتار به ۴ هزار هکتار افزایش یافته و این افزیش کاشت ناشی از همکاری، همدلی و همراهی همه مجموعه منابع طبیعی استان بوده است.
مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام یادآور شد: برای هر هکتار جنگل کاری 4میلیون تومان در نظر گرفته می شود که این میزان اعتبار با در نظر گرفتن بذر گیری، انتخاب گونه های برتر، بذر خالص، کاشت نهال، مراقبت و نگهداری است ولی خوشبختانه در استان ایلام هزینه هر هکتار جنگل کاری 2میلیون 500هزار تومان است و همین امر سبب شده که ما نسبت به سایر استان های کشور کار بیشتری در این حوزه انجام دهیم.
احمدی تصریح کرد: خوشبختانه 10نهالستان در سطح استان فعال است که با تلاش کمیته کارشناسی که در سطح استان وجود دارد، فرایند تولید و پرورش نهال استاندارد در گونه های جنگلی زاگرس، خلیج فارسی و عمانی در استان انجام می شود.
وی گفت: تا سال 96سالیانه 6میلیون نهال در نهالستان های استان تولید می شد، ولی با تلاش و جدیت همکاران استان و شهرستانها، این میزان در سال 98با توسعه نهالستانها به 12میلیون نهال در سال رسیده که اعتبار توسعه و افزیش نهال در دل اعتبارات جنگل کاری محل اعتبارات صندوق توسعه ملی که با عنایت مقام معظم رهبری بوده، تامین گردیده است.
احمدی با اشاره به اینکه بیش از 65گونه اصله نهال در نهالستانهای استان تولید می شود، افزود: خوشبختانه یک تیم کاری منسجم در مقاطع دکترا و فوق لیسانس در حوزه و تخصص های جنگل داری، جنگل شناسی، علوم جنگل، آبخیزداری، آبخوانداری، علوم محیط زیست و علوم فنی و مهندسی سال هاست روی موضوعات مختلف کار می کنند و این مباحث، با طرح نظرات در کمیته های فنی اداره کل مورد بحث قرار می گیرند و با همکاری سازمان جنگل های کشور، توسعه جنگل کاری در استان با در نظر گرفتن سازگاری با شرایط اقلیمی و خاک، شیب، بارش و...اجرایی می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام با اشاره به اینکه تاکنون 70هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان ایلام انجام شده است، گفت: اجرای این میزان جنگل دست کاشت در کشور یک رکورد محسوب می شود و تا کنون هیچ استانی در کشور این میزان جنگل دست کاشت با کمترین هزینه سابقه نداشته است و استان ایلام به عنوان یک الگو در کشور معرفی شده است.
وی افزود: برای سال آینده 30هزار هکتار جنگل کاریپیش بینی شده است و این میزان جنگل کاری در راستای مقابله با بیان زایی و کاهش پیامدهای ناشی از گرد و غبار در استان باتوجه همجواری و مرز 430کیلومتری با کشور عراق و از سمت جنوب شرق با استان خوزستان باعث شده که ما تلاش بیشتری بکنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام خاطرنشان کرد: برای این میزان جنگل کاری اعتباری بالغ بر 120میلیار تومان نیاز است و از هم اکنون نیز ساز کار و فراینده های لازم در راستای اجرایی شدن این طرح در استان مهیا شد است.
نظر شما