گفت‌وگوی منطقی سیره حضرت زهرا(س) در مواجهه با مخالفان بود/ کسی با مجادله به حق نمی‌گراید

حجت‌الاسلام مسائلی با اشاره به سبک زندگی دختر پیامبر(ص) و نوع رویکرد ایشان در مواجهه با افراد مختلف و به ویژه مخالفان، گفت: رویه صدیقه طاهره(س) بیان منطقی و گفت‌وگو با افراد بود تا از این مسیر ‌آنان را به سوی حق دعوت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین «مهدی مسائلی» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه حضرت زهرا(س) به عنوان مادر ائمه اطهار(ع)، جایگاه مهمی را در تربیت خاندان عصمت و طهارت داشت، اظهار کرد: ممکن است که طول مدت زندگی حضرت زهرا(س) کوتاه باشد اما به گونه ای عمل کردند که برای تاریخ بشریت اسوه و الگو بودند. در واقع سیر تربیتی ایشان نقشه راهی را برای فرزندانشان ترسیم کرد.

 

این استاد حوزه علمیه اصفهان افزود: بنابراین، روال زندگی و رویکردی که مومنان باید به آن توجه داشته باشند و سرلوحه امور خود قرار دهند، امری مشخص شده است که از سوی ائمه(ع) به شکل تام بیان شده و در هر برهه ای از زمان قابلیت استفاده را دارد، اما در این بین شاید یکی از مهمترین این مولفه ها را بتوان در نوع مواجهه اهل بیت(ع) با خانواده (اعم از همسر و فرزند)، دانست.

 

حجت الاسلام مسائلی تصریح کرد: برای مثال یکی از مشکلات امروز جامعه، مسایل خانوادگی است که بعد از بررسی و ریشه یابی به نوع برخورد همسران با یکدیگر می رسیم. جای تاسف دارد که با وجود الگوهایی چون حضرت فاطمه(س) و حضرت امیر(ع) خانواده ها، با این چنین مصایبی مواجه هستند. در سیره دخت پیامبر(ص)، همراهی با همسر، اخلاق خوش و تبعیت از او به چشم می خورد.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر حضرت زهرا(س) با پدر خود، با فرزندان و با مردم اخلاقی نیک داشتند. پیامبر(ص) در رسالتش مشکلات فراوانی داشت و مصیبت ها و سختی‌های متعددی را متحمل شد اما وجود دختری چون فاطمه زهرا(س) در کنار پیامبر(ص) رسالت را برای حضرت آسان تر کرد. می خواهم از این مساله به این نتیجه گیری برسم که انسان های موفق عموما در کنارشان فردی وجود دارد که به آنها دلگرمی می دهد، یا اگر چنین شخصی در کنار خود نداشته باشند یا حتی برای مدتی داشته باشند از او الگو و بهره مندی لازم را می برند تا در ادامه زندگی مسیر درست را ادامه دهند. وجود حضرت زهرا(س) برای پیامبر(ص) یک دلگرمی بود و متقابلا پیامبر(ص) نیز برای دخترش چنین بود. این مساله ای است که نه تنها شیعه که اهل سنت نیز بارها متذکر شدند.

 

این استاد حوزه علمیه اصفهان در بخش دیگری از مباحث خود در مورد ابعاد ولایت مداری حضرت صدیقه طاهره(س)، گفت: تلاش های حضرت(س)، بعد از رحلت پیامبر(ص) ستودنی است، اقداماتی که در راستای اثبات ولایت حضرت امیر(ع) داشتند، خطبه هایی که ایراد کردند و گفت وگو با مردمی که فراموش کرده بودند که در غدیر چه اتفاقی افتاد. کسانی که نمی خواستند حکم خدا را اجرا کنند و بلکه به دنبال ملوکیت و پادشاهی بودند. حضرت زهرا(س) به دنبال آن بود که انحراف ایجاد نشود.

 

حجت الاسلام مسائلی تاکید کرد: بنابراین، سیره حضرت(س) در امر ولایت مداری، در امر اداره جامعه و حکومت اسلامی مشخص است، در واقع همان که پیامبر(ص) بر آن تاکید داشت. امروز نیز ما باید همین روال را به تاسی از حضرت زهرا(س) در زندگی خود پیاده کنیم، نه اینکه به دنبال دعواهای شخصی و سیاسی باشیم. حضرت زهرا(س) به دنبال آن بود که حکم الله را پیاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه نوع مواجهه و سخن حضرت فاطمه(س) با مردم، بر اساس گفت وگوی مهربانانه و منطقی بود، خاطرنشان کرد: ما باید در نظر بگیریم که با مجادله، کسی به سمت حق دعوت نمی شود. اما گاهی ناخواسته، متعصب و فرقه ای برخورد می کنیم. اگر قرار است تبلیغ دین کنیم باید این مهم همراه با تفکر، برنامه ریزی و دوستی باشد، این روالی است که حضرت فاطمه(س) در زندگی داشت.

 

کد خبر 887608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha