تمدن‌ در سایه ولایت‌مداری ساخته می‌شود/ ولی‌گرایی شاخصه جامعه مهدوی است

حجت‌الاسلام نصوری با اشاره به راهکارهای شکل‌گیری جامعه مهدوی در عصر غیبت، گفت: ویژگی چنین جامعه‌ای ولی‌گرا بودن است. آمادگی برای ظهور و تمدن‌سازی مهدوی زمانی حاصل می‌شود که سبک زندگی خود را تغییر دهیم.

حجت‌الاسلام «محمدرضا نصوری» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه تمدن مهدوی زمانی شکل می‌گیرد که فرهنگ بر اساس نگاه توحیدی در جامعه وجود داشته باشد، اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین مسایل در این مسیر آن است که انسان باید بر اساس شاخصه خداوند روی زمین یعنی «امام» زندگی کند.

 

معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: انسان باید خدا گراباشد تا بتواند ولی‌گرا شود. اکنون که در این دوران می خواهیم به سوی جامعه تمدن ساز و مهدوی حرکت کنیم باید به گونه ای عمل کنیم که انسان هایی بر مدار ولی گرایی تربیت شوند و در عمل نیز این محوریت را در زندگی خود به منصه ظهور رسانده باشند، چراکه انسانی که اطاعت از حجت خدا را جدی بگیرد می تواند در جامعه اثرگذار باشد و تسلیم در برابر امر الهی بوده و به نحو احسنت بتواند در جامعه مطابق با این الگو جولان دهد. انسان خداگرا می تواند ولی‌گرا باشد، ولی محوری و اطاعت از او است که سبب می شود فرهنگ مهدوی بیش از پیش نهادینه شود.

 

وی افزود: جامعه مهدوی جدا از جامعه اسلامی نیست و از آن جایی که امام ما حضرت مهدی(عج) است، بنابراین باید به گونه ای حرکت کنیم که مطابق با تمدن مهدوی جامعه را شکل دهیم و با عدالت محوری رنگ و لعاب مهدوی به آن ببخشیم. هرچه قدر که انسان ها بتوانند روحیات اطاعت پذیری نسبت به خدا داشته باشند جامعه در مسیر معنویت گرایی حرکت می کند.

 

حجت الاسلام نصوری تاکید کرد: آمادگی برای ظهور و تمدن سازی مهدوی زمانی حاصل می شود که سبک زندگی خود را تغییر دهیم. معتقدم مسئول و غیرمسئول باید در جامعه مسئولیت پذیر و متعهد باشند که این مهم از جمله مولفه‌های اعضای جامعه مهدوی محسوب می شود.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد ولایت مداری در سیره حضرت زهرا(س) و الگوبرداری منتظران عصر غیبت از این سیره، گفت: صدیقه طاهره(س) با آن سن کم، سیدة النساء‌العالمین نامیده شد و این نشان می دهد که دختر نبی مکرم اسلام(ص) شناخت بالایی نسبت به مسایل زمان داشت و به درستی تاثیرگذارترین رویکردها را اتحاذ کرد، من سه شناخت ویژه در زندگی حضرت دیدم که اگر این شناخت را ما امروز داشت باشیم ولایت‌مداری واقعی در عصر غیبت محقق می شود؛ نخستین ویژگی حضرت «امام‌شناسی»، بود. دومین ویژگی مطیع بودن از امام زمان خود و سومین خصیصه اینکه فاطمه زهرا(س) زمان‌شناس خوبی بود، به این مفهوم که به موقع امام را یاری کرد و دشمن‌شناسی اش عالی بود. بنابراین عملا کسی که امروز می خواهد ولایت مدار باشد باید این سه شاخصه را کنار هم داشته باشد.

 

حجت الاسلام نصوری در پایان خاطرنشان کرد: ما در زندگی شخصی و زندگی اجتماعی حضرت فاطمه زهرا(س) و خطبه های ایشان بعد از ارتحال پیامبر اکرم(ص) دیدیم که همین روحیه را داشتند و تا پای جان از ولایت امام زمان خود دفاع کردند.

 

کد خبر 886534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha