وحشت صهیونیست ها از پیروزی اسلامگرایان در مصر

پیروزی اسلامگرایان در مصر وحشت مقامات صهیونیستی را برانگیخته است و این بیم و ترس در همه رسانه های صهیونیستی انعکاس پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، پیروزی اسلامگرایان در اولین مرحله انتخابات پارلمانی مصر بازتاب گسترده ای در رسانه های صهیونیستی داشت که حاکی از ترس و وحشت عمیق صهیونیست ها از روی کار آمدن گروه های اسلامی در مصر است.
"آلکس فیشمن"، تحلیل گر برجسته روزنامه "یدیعوت آحارانوت" پیروزی اسلام گرایان در مصر پس از دهه ها ممنوعیت از فعالیت را "رویارویی" شورای عالی نظامی حاکم بر مصر با جماعت اخوان المسلمین می داند.
فیشمن تاکید می کند که بی شک نتیجه این رویارویی به سود اخوان المسلمین خواهد بود و شورای عالی نظامی مصر مجبور خواهد شد، امتیازاتی را به اخوانی ها بدهد و یکی از شخصیت های نزدیک به این جماعت را مامور تشکیل کابینه کند.
این تحلیل گر سیاسی صهیونیست در ادامه می گوید: اسرائیل حوادث جاری در روزهای اخیر در مصر را با نگرانی بسیار دنبال می کند و تا پیش از اعلام نتایج انتخابات امیدوار بود که شورای عالی نظامی مصر به هر طریق ممکن مانع پیروزی اخوانی ها در انتخابات شود، اما با اعلام این نتایج عملا تمام امیدهای تل آویو بر باد رفت.
فیشمن می افزاید: این فقط اسرائیل نیست که از این موفقیت اخوان المسلمین نگران است، بلکه این موضوع نگرانی آمریکا و متحدانش در منطقه را نیز فراهم آورده است، همه از این بیم دارند، شورای عالی نظامی مصر نتواند در برابر فشارهای موجود ایستادگی کند و اخوان المسلمین از این شرایط استفاده کرده، کنترل امور را به دست گیرند و درپی آن بر تعداد بیشتری از آرا در مراحل بعدی انتخابات پارلمانی دست یابند.
از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی "معاریو" پس از انتشار خبر پیروزی اسلام گرایان در مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر از بیم و هراس دستگاه های امنیتی اسرائیل از حاکمیت جنبش های اسلام گرا بر مصر سخن گفت.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه افزود: هم اکنون این بیم در اسرائیل وجود دارد که مبادا رویارویی های کنونی در مصر بر قدرت ارتش این کشور و به قدرت رسیدن جماعت اخوان المسلمین تاثیر بگذارد.
وی در این باره تاکید کرد: گزارش های اطلاعاتی ارائه شده به کابینه رژیم صهیونیستی در هفته گذشته از وجود احتمال لغو توافقنامه صلح کمپ دیوید با مصر سخن گفته و بر آن تاکید بسیار کرده اند.
معاریو در ادامه با اشاره به این که نشست هفته گذشته کابینه رژیم صهیونیستی با حضور "بینی گانتس"، رئیس ستاد مشترک ارتش و "آویو کوخافی"، رئیس سرویس اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل برگزار شد، نوشت: این جلسه ساعت های بسیار به طول انجامید و قرار است، برای بررسی اوضاع جاری در مصر و ادامه بحث و تبادل نظر درباره پیروزی اخوان المسلمین در مصر جلسات مشابه و متعدد دیگری برگزار شود.
این روزنامه صهیونیستی نوشت که در این جلسه گزارش های سالیانه اطلاعاتی نیز ارائه شدند که به تمام جبهه های مرتبط با اسرائیل از جمله ایران و سوریه و اردن و مصر و کرانه باختری و نوار غزه می پردازند.

معاریو در ادامه تاکید کرد که در پیش بینی های دستگاه های امنیتی اسرائیل از احتمال اجرای سناریوهایی در مصر و در آینده نزدیک سخن به میان آمده است که "افراطی" خوانده شده اند، اگر چه این گزارش ها تاکید کرده اند که اخوان المسلمین هیچ گاه خواهان رویارویی با اسرائیل نبوده و نیستند.
از سوی دیگر ژنرال "اوزی دایان"، معاون سابق رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در گفت وگو با روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت گفت که آنچه در مصر روی می دهد، نزاع سخت شورای عالی نظامی مصر با اسلام گرایان است و به همین دلیل اسرائیل باید در انتظار شرایطی بسیار بدتر از وضعیت کنونی در صورت به قدرت رسیدن اسلام گرایان در مصر باشد.
دایان در ادامه افزود: اسرائیل باید خود را با رویارویی ها و حملاتی آماده کند که انتظار می رود، از سینا متوجه اسرائیل باشد و هرچه سریع تر کار ساخت دیوار در طول مرزهای خود با مصر را به پایان برساند و نیرویی ویژه برای دخالت در سینا تشکیل دهد و این نیرو باید متشکل از نیروی هوایی و نیروی زمینی توامان باشد.
معاون سابق رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل گفت که سناریوهای ناخوشایندی از سوی مصر در آینده در انتظار اسرائیل است که بدترین آن پیوستن مصر به "محور شر" است.
دایان که پیش از این رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی را بر عهده داشت، تاکید کرد: اسرائیل صرف نظر از آمادگی های لازم برای مقابله با شرایطی که در آینده نزدیک در انتظار آن است، باید تمام تلاش خود را بر حفظ توافقنامه صلح با مصر متمرکز کند.
دایان می گوید: اگرچه مصری ها خواهان دمکراسی و آزادی هستند و برای این منظور قیام کردند، اما "اسلام سیاسی سازمان یافته" از شرایط موجود و شکاف پیش آمده در قدرت سوء استفاده کرد.
از سوی دیگر "اورن شحور"، فرمانده سابق اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل که منصب ریاست کمیته مشترک اسرائیل – مصر را نیز احراز می کرد و در مذاکرات "تابا" به عنوان نماینده دستگاه های امنیتی اسرائیل حضور داشت، درباره پیروزی اخوان المسلون و اسلام گراها در مرحله اول انتخابات پارلمانی مصر گفت: جریان های اسلام گرا اگرچه در این مرحله به افزایش قدرت و تقویت خود در پارلمان مصر اکتفا خواهند کرد، با این حال از آنجا که اکثر رهبران این جریان ها دارای تجربه و تبحر هستند، به همین دلیل اقدام به ایجاد تغییر و تحولاتی عمیق در مصر از طریق انتخابات خواهد کرد تا بیشترین قدرت ممکن را در پارلمان داشته باشند و به همین انتظار می رود، در تظاهرات ها و راهپیمایی های اخیر حضور و مشارکت نداشته باشد تا بهانه لازم را به دست شورای عالی نظامی جهت جلوگیری از برگزاری انتخابات ندهند.
وی افزود: تنها هدف اخوان المسلمون رسیدن به قدرت است و برای دستیابی به این هدف آنها به تدریج و قدم به قدم گام برمی دارند. آنها هم اکنون به خوبی می دانند که شرایط مناسب نیست و نظام مصر کاملا اسلامی نشده است، به همین دلیل سخنی از قطع رابطه با آمریکا بر زبان نمی آورند، همان گونه که انتظار می رود، پیمان صلح خود با اسرائیل را نیز حفظ کنند.
شحور با توجه به شرایط حاکم بر مصر معتقد است: بازگشت سفیر اسرائیل به قاهره و گشایش مجدد سفارت اسرائیل بگونه ای که بسان گذشته به فعالیت خود در مصر ادامه دهد، بسیار سخت می نماید؛ چرا که احتمال تصرف مجدد آن توسط مصری ها وجود دارد، به همین دلیل اسرائیل باید آرامش خود را در قبال مصر حفظ کند و با چشم و گوشی باز تغییر و تحولات جاری در مصر بویژه در مرزهای جنوبی اش را زیر نظر داشته باشد.

وی به طور خلاصه به قدرت رسیدن اسلام گرایان را موجب بدتر شدن اوضاع برای اسرائیل برشمرد، اگرچه به دو عامل اوضاع بد اقتصادی مصر و ارتباط این کشور امیدوار است تا شاید به نفع اسرائیل عمل کنند.
به همین دلیل شحور بقای هرچه بیشتر شورای عالی نظامی مصر بر مسند قدرت را به سود اسرائیل می داند و تاکید می کند، اسرائیل به هر طریق ممکن معاهده صلح خود با مصر را حفظ کند، هر قدر که روابط قاهره – تل اویو به سردی گراید.
در راستای تغییر و تحولات منطقه ای به طور عام و پیروزی اسلام گرایان در مصر به طور خاص دستگاه های امنیتی اسرائیل در جلسه ارزیابی گزارش های اطلاعاتی سالیانه که روز سه شنبه برگزار شد، خواهان تغییر شیوه تعامل اسرائیل با جنبش حماس در نوار غزه شدند.
روزنامه معاریو در این باره نوشت که دستگاه های امنیتی اسرائیل اخیرا از احتمال تغییر تعامل اسرائیل با جنبش حماس سخن گفته و تاکید کرده اند، به دنبال پیروزی جماعت اخوان المسلمون در مصر بی شک جنبش حماس در نوار غزه بیش از پیش قدرت خواهد یافت و بالطبع بزرگ ترین تهدید را برای اسرائیل تشکیل خواهد داد.
این روزنامه به نقل از منابع اسرائیلی تاکید کرد که هم اکنون اسرائیل در حال بررسی طرحی است که در آن از همکاری اسرائیل با دولت متحد فلسطینی که حماس نیز در آن حضور و مشارکت داشته باشد، سخن به میان آمده است.
معاریو افزود: بحث برسر این طرح به ویژه پس از تغییر نحوه تعامل جامعه بین المللی با جنبش حماس جدی تر شده است و دستگاه های امنیتی و وزارت خارجه اسرائیل در حال بررسی احتمال به رسمیت شناختن دولت یکپارچه و متحد فلسطینی است، بویژه آنکه جامعه بین المللی از بیم افزایش قدرت بیش از پیش سازمان های اسلام گرای تندرو خواهان رسمیت بشخیدن به حماس است، به همین دلیل هم اکنون اسرائیل در حال بررسی شرایطی است که از طریق آن بتواند با دولت فلسطینی یکپارچه و متحد که جنبش حماس در آن مشارکت داشته باشد، همکاری کند.
این روزنامه صهیونیستی تاکید کرد که اخیرا بحث و تبادل نظرهایی در دستگاه های امنیتی و وزارت خارجه اسرائیل در جریان است و مقامات این دستگاه ها بر این نکته تاکید می کنند که به قدرت رسیدن اسلام گرایان در مصر قدرتمندتر شدن حماس را به دنبال خواهند داشت و این موجب می شود تا مبارزات حماس علیه اسرائیل به شکلی سرسختانه تر از گذشته دنبال شود و پیروزی اخوان المسلمون در انتخابات و به دست گرفتن قدرت توسط آن چهره دیگری از حماس را ارائه خواهد داد که اصلا خوشایند اسرائیل نیست و به همین دلیل نه تنها اسرائیل که جامعه بین المللی نیز ترجیح می دهد، شورای عالی نظامی مصر همچنان قدرت را در مصر به دست داشته باشد.

اما روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" در مقاله ای به قلم "اری شاویت" نوشت که پس از گذشت ده ماه از بهار عربی اکنون واقعیت ها در مصر بیش از پیش عیان و جلوه گر می شوند، هم اکنون جوانان اینترنت از عرصه به کنار رفته اند و دیگر لیبرال ها اعتبار سابق را ندارند و بنا به توصیف وی "خداوند" سرانجام در مصر پیروز شد.

شاویت در ادامه با اشاره به این که اخوان المسلمین نیز در مصر قدرت را به زودی به دست خواهد گرفت، نوشت که پس از تونس و مغرب هم اکنون نوبت به مصر رسیده است.
این نویسنده صهیونیست تاکید می کند که این انقلاب ها از این جهت روی دادند تا نظام های اسلامی جان رژیم های دیکتاتوری را بگیرند و نمی توان آنها را چون انقلاب گاندی و مارتین لوترکینگ خواند، این انقلاب، انقلاب خاص اخوان المسلمون است.
بنابر گزارش پایگاه مقاوت اسلامی ، شاویت با اشاره به این که بنیادگرایی نه تنها در کشورهای عربی که در اسرائیل نیز به شدت تقویت شده است، تاکید کرد: تاکید بنیادگرایان یهودی بر جدایی زنان از مردان و تحریم گوش دادن به آهنگ و گرفتن تصاویر زنان و منتشر کردن عکس های آنان نه تنها نشان از قدرت یافتن بنیادگرایان یهودی که بر ظهور اخوان المسلمون یهودی در اسرائیل تاکید می کند.
اگرچه شاویت معتقد است میان اخوان المسلمین عربی و بنیادگرایان اسرائیلی تفاوت بسیار وجود دارد، از جمله این که اخوان المسلمون در کشورهای عربی اکثریت را تشکیل می دهند، در حالی که بنیادگرایان در اسرائیل در اقلیت بسر می برند.
 

کد خبر 88653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha