به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، امام جمعه موقت تهران در جمع باشکوه عزاداران حسینی در حسینیه ثارالله کرمان در سخنانی با استفاده از حدیث ثقلین به وجوه تشابه قرآن و اهل بیت(ع) اشاره کرد.
آیت الله سید احمد خاتمی در این باره هدایتگری و الگو بودن، قابل استفاده بودن برای همه دوران ها، سوء استفاده شدن از ثقلین، مهجور بودن قرآن و عترت و عمیق بودن را 5 وجه تشابه مهم میان قرآن و اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: همان طور که قرآن کریم، بطون متعدد دارد و به جزء معصوم هیچ قرآن شناس دیگری نمی تواند ادعای رسیدن به عمق قرآن را داشته باشد، زندگی اهل بیت(ع) نیز دارای ابعاد گسترده ای است که نیازمند تفسیر است.
وی با ابراز تأسف از اینکه اخیراً شناخت سران صوفیه به عنوان برنامه یک ترم در بعضی دانشگاه ها آموزش داده می شود، افزود: جا دارد که برای شناخت سیره ائمه اطهار(ع)که امامان افتخارآفرین تشیع اند چندین ترم برنامه گذاشته شود.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به عناصر موجود در قیام امام حسین(ع) به عنوان مصداقی برای عمق عترت پرداخت و تصریح کرد: بررسی قیام حسینی(ع)بدون توجه به این عناصر امکان پذیر نیست.
وی "اعتقاد و عشق به خداوند" را که از آغاز تا پایان نهضت حسینی(ع)در وجود خود حضرت، یاران با وفایش و کاروان آزادی بخش کربلا موج می زند را نخستین عنصر این نهضت مقدس ذکر و بیان کرد: دشمن هم یاران آن حضرت از جمله "مسلم بن عوسجه" را با همین عنصر شناسایی می کرد.
آیت الله خاتمی، "غیرت دینی" را دومین عنصر قیام امام حسین(ع) عنوان کرد و گفت: این غیرت همان حساس بودن در برابر دین و عدم اجازه تعرض به آن است که نگرانی سیدالشهداء(ع) هم نگرانی برای اسلام بود زیرا حضرت می دانست با زمامداری یزید چه بر سر اسلام می آید.
وی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر نیز در دل همین عنصر قرار می گیرد زیرا تجلی غیرت دینی این دو فریضه مهم است و در روایات از مؤمنی که اهل امر به معروف و نهی از منکر نباشد به مؤمن بی دین و بی عقل تعبیر شده است.
امام جمعه موقت تهران، سومین عنصر نهضت حسینی(ع)را "تدبیر و برنامه ریزی" دانست و گفت: آنچه امام حسین(ع)انجام داد تکلیف بود و چون حضرت به وظیفه عمل کرد هرگز دچار شکست نشد هرچند که فجیع ترین اعمال از سوی وحشی صفتان در حق ایشان به کار رفت.
وی با بیان اینکه تکلیف مداری به معنای "فله ای"عمل کردن که همان بی برنامگی است، نیست، بیان داشت: امام حسین(ع) تکلیف مداری همراه با تدبیر را نشان دادند.
آیت الله خاتمی، انتخاب مکه که شهر استراتژیک جهان اسلام بود، نوشتن نامه به بزرگان کوفه و بصره و دعوت به تشکیل حکومت دینی، خروج از مکه در روز هشتم ذیحجه که پر ازدحام ترین زمان تجمع حاجیان است، به همراه بردن زنان و کودکان و ... را برگرفته از تدبیر حسینی(ع) خواند.
وی ادامه داد: خطبه های حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) در کوفه و شام، بخشی از مهندسی نهضت عاشوراست که با تدبیر همراه است زیرا امام حسین(ع) برای رساندن پیام خویش از 3 عنصر کاروان آزادی بخش کربلا، نامه (که سندهای ماندگار نهضت حسینی اند) و قرآن خواندن توسط سر بریده استفاده کرد و لذا عنصر تدبیر و برنامه ریزی در حرکات تکلیفی یک عنصر درس آموز نهضت امام(ع) است.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری، آرمان حکومت دینی و حکومت اسلامی را چهارمین عنصر قیام امام حسین(ع) خواند و تصریح کرد: از نامه های حضرت به سران بصره چنین استفاده می شود که دغدغه حضرت، قانون دین است و در جای دیگر در نامه به مردم کوفه، رهبر را عامل به کتاب خدا، حق مدار، عالم و فانی در خداوند معرفی می کند.
وی با اشاره به اینکه حکومت دارای دو بخش حکم(قانون) و حاکم است، افزود: آن حضرت با طرح حکومت دینی، تأکید داشتند که قانون آن باید خالص دینی و حاکم آن باید دین مدار و خدامحور باشد و لذا حضرت به دنبال این بود که این آرمان و ارزش که در پی حکومت دینی بودن، امری ستودنی است جا بیفتد و به همین دلیل باید برای برپا کردن خیمه حکومت دینی در عصر غیبت تلاش کرد.
آیت الله خاتمی با اشاره به بیان ناحق عده ای که می گویند امام حسین(ع) نمی دانست که در این مسیر کشته می شود، تصریح کرد: نه تنها حضرت از این موضوع اطلاع داشت که این نسخه معروف جهان هستی است که پیامبران حتی قبل از تولد پیامبر اکرم از آن خبر داشتند.
وی علم به شهادت را از بدیهی ترین موضوعاتی دانست که سیدالشهدا (ع) می دانست پایان این راه مقدس به آن منجر می شود لذا عنصر حکومت دینی یک عنصر پی گرفتنی در نهضت امام حسین(ع)است منتها با این موضوع که حضرت علم به شهادت داشت.
امام جمعه موقت تهران، فداکاری و گذشت در راه دین را عنصر پنجم نهضت حسینی برشمرد که همه ارزش های اسلامی در همین عنصر خلاصه می شود و لذا باگذشت ترین افراد با ارزش ترین آنهاست.
وی ادامه داد: امام حسین(ع)با برخورداری از پایین ترین تا بالاترین سطح گذشت و فداکاری در راه خدا، گذشت دیگری نیز دارد که آن همان به همراه بردن اهل بیت خویش است.
آیت الله خاتمی بیان کرد: امام حسین(ع) و به طور کلی اهل بیت(ع) غیرت الله هستند و برای ایشان سخت بود که خانواده شان به اسارت برود اما حضرت چون می دانست اگر زینب(س) رباب، علی اصغر و دیگران به کربلا نیایند شجره طیبه نبوت به درستی آبیاری نمی شود و از طرفی این اسارت خواست الهی است، ایشان را به همراه برد.
وی اخلاق را ششمین عنصر نهضت حسینی(ع) بیان کرد و گفت: عنصر اخلاق از آغاز تا پایان نهضت سیدالشهدا (ع) معرکه می کند و این عنصری است که باید مورد بحث قرار گیرد.
گفتنی است، آیت الله خاتمی از شب هشتم محرم تا شب عاشورا در حسینیه ثارالله استان کرمان و به میزبانی هیئت رزمندگان اسلام استان، سخنرانی دارد.
پایان پیام/
نظر شما