آلبوم غزال حرم منتشر شد

آلبوم موسیقی مذهبی غزال حرم با صدای عین الله رضایی و آواهای عارف قزوینی ، مشکین و امیر مسعود رضایی توسط مرکز موسیقی حوزه هنری روانه بازار موسیقی شد .

به گزارش خبرگزاری شبستان، در این آلبوم موسیقایی ویژه ایام ماه محرم قطعات " خرابه " با شعر منسوب به جوهری و آهنگ عارف قزوینی ، " دیر راهب " دوبیتی از ابو سعید ابی الخیر و آهنگ مشکین ، " در دریای نجف " شعر وآهنگ حسین حاجی بابا ( مشکین )، " غزال حرم " ، " ساقی بی ساغر "و " لب تشنگان " شعر و آهنگ عین الله رضایی و امیر مسعودرضایی ، " شب وصل " غزل فیضی دکنی و آهنگ عین الله رضایی به علاقه مندان موسیقی عرضه شده است .

 

براساس این گزارش در معرفی این اثر موسیقایی آمده است :

در هر گوشه ای از جهان آیین های متنوعی وجود دارد که هریک بیانگر فرهنگ و سنن آن نواحی است . در کشور ایران هم ایام سوگواری خامس آل عبا،حضرت امام حسین(ع) یکی از پر شور ترین مراسمی است که هر ساله با شکوه خاص خود آلام شیعیان را تسلی می بخشد و پیروان سرور شهیدان ضمن سیاه پوش نمودن در و دیوار با برپایی مراسم عزاداری به خصوص سینه زنی عشق خود را به خاندان نبوی نشان می دهند . یکی از سبک های سینه زنی که از قدیم الایام وجود داشته اما به دلایل عدیده مسکوت و بلکه متروک گشته سبک و روش " زمینه خوانی " است .

 

متاسفانه هنوز هم اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان حتی اسم آن را هم نشنیده اند در صورتی که این گوشه ای از آداب و در حقیقت یک میراث فرهنگی به شمار می رود.

 

شاید اگر این روش سینه زنی و نوحه خوانی معرفی می شد بسیاری ازسبک های موهن امروزی مجال ظهور پیدا نمی کردند و موسیقی رثایی ما در قالب آهنگ و ترانه فلان آوازه خوان و آواز پاپ بیان نمی شد .

 

در نوحه خوانی های معمول مداح ، دمی را به سینه زنان منتقل کرده و جواب می گیرد اما در زمینه خوانی در هر فرازی دم و ضرب آهنگ تغییر می کند بدون اینکه مستمع فضای اصلی را از دست بدهد واین امر به وسیله میاندار با لحن نوحه خوان هماهنگ می شود و هر نوحه ملودی خاص خود را دارد که خواننده مجبور است چارچوب اصلی را رعایت کند . یعنی در حقیقت شاعران این عرصه به تمام معنی آهنگسازی را هم به عهده دارند و اینجاست که خواننده لزوم دانستن ردیف های موسیقی دستگاهی ایران را احساس می کند.

 

شاعران معدودی در این عرصه به نغمه سرایی پرداخته اند که سرآمد و مقتدای همه آنها مرحوم حاج حسین بابا متخلص به مشکین است که به حق در استادی او شکی نیست.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 88629

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha