به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد از صدر اسلام بستری برای اجتماع مردم و پایگاهی برای فعالیت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و همچنین حل و فصل مشکلات و منازعات بوده اند و در عصر کنونی نیز نقش مساجد و کانون های فرهنگی هنری که در جوار خانه های خدا فعالیت می کنند، غیرقابل انکار است.
در سلسله گزارشهای «همنامان نور» مساجد و کانون های فرهنگی هنری که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتوی ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشا چه برکاتی هستند. در این گزارش به مناسبت ایام فاطمیه به معرفی تعدادی از مساجد و کانون های فرهنگی هنری همنام آن حضرت(ع) پرداخته ایم که در ادامه می آید:
مسجد فاطمه الزهرا(س) استان قزوین
مسجد فاطمه الزهرا(س) استان قزوین یکی از مساجد فعال این استان است که با برگزاری برنامه های فرهنگی، مذهبی و هنری توانسته بخش عظیمی از جوانان و نوجوانان را جذب فعالیت های این مسجد کند.مسجد فاطمه الزهرا(س) از قبل انقلاب به عنوان یکی از مساجد فعال در استان در زمینه های فرهنگی فعالیت داشت و کتابخانه مسجد جزو یکی از کتابخانه های فعالی بود که به همه گروههای سنی خدمات کتابخوانی ارایه می داد.
کتابخانه شهید مطهری این مسجد دارای بیش از ۱۵ هزار جلد کتاب با موضوعات مختلف و متنوع است که از همان بدو تاسیس طرح سیر مطالعاتی شهید مطهری یکی از طرح های این کتابخانه بوده است که اکنون هم اجرا می شود.ضمن اینکه که در کتابخانه این مسجد بخشی در نظر گرفته شده است که مردم کتبی را که احتیاج ندارند، به صورت امانت در اختیار کتابخانه می گذارند تا مردم از کتابها استفاده کنند.
یکی از بخش های این مسجد کانون توحید است که 27 سال پیش تحت نظارت ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان قزوین فعالیت خود را آغاز کرد و برنامه هایی در قالب کلاسهای مختلف و برای مقاطع سنی ابتدایی و راهنمایی و در رشته های مهارت های کامپیوتری، هنری و آموزشی برگزار می کند، برگزاری مسابقات کتابخوانی بخش دیگری از برنامه های این کانون است که با استقبال گسترده جوانان و نوجوانان چند سالی است که برگزار می شود.
از دیگر برنامه های کانون توحید مسجد فاطمه الزهرا(س)، اجرای طرح «شبی با کتاب» است که در حال حاضر چهارمین مرحله اجرای آن است، همان گونه که نمازگزاران برای قرائت دعای توسل و کمیل در مسجد حاضر می شوند، در این طرح کتابخوانی هم جوانان در مسجد به دور هم جمع و با صدای بلند اقدام به قرائت کتاب می کنند، در این طرح سعی شده که کتاب های اخلاقی و معرفتی برای مطالعه و خواندن جمعی انتخاب شود.
اکران فیلم های جشنواره عمار یکی دیگر از برنامه هایی است که در این کانون مورد توجه است، ضمن اینکه یکی از دیگر از طرح هایی که به همت کانون سالها است، اجرا می شود، طرح «تربیتی» است که دانش آموزان از مقطع پنجم ابتدایی برای این طرح گزینش و دانش آموزانی که استعداد لازم داشته باشند، در آن فعالیت می کنند و تا دوران دانشجویی در این طرح حضور دارند.
مسجد فاطمه الزهرا(س) پاکدشت
مسجد فاطمه الزهرا(س) از سال 90 در شهرستان پاکدشت بنا شده است و با برنامه های خیرخواهانه و فرهنگی توانسته بسیاری از اهالی این شهرستان را به مسجد جذب و ماندگار کند.
یکی از رویکردهای کانون فرهنگی هنری فجر مسجد فاطمه الزهرا(س)، برقراری ارتباط و تعامل با مدارس اطراف مسجد و برگزاری برنامه های مشترک با مدارس است.کانون این مسجد با برگزاری برنامه های فرهنگی و مذهبی و ترویج سیره و معارف اهل بیت(ع) در مناسبت ها در مدارس اطراف و اهدای جوایز به کسانی که در مسجد حضور می یابند، توانسته زمینه حضور دانش آموزان را در این کانون رونق ببخشد.
کانون فجر برای رونق حضور دختران نیز در مسجد برنامه های گسترده ای در نظر گرفته است، به گونه ای که با ایجاد اتاق ورزش بانوان و برگزاری رشته های مختلف ورزشی توانسته برای بسیاری از بانوان جوان در جوار مسجد برنامه های ورزشی تدارک ببیند.
یکی دیگر از برنامه های مسجد فاطمه الزهرا(س) در جذب حداکثری نسل جوان به مسجد، سپردن مدیریت بخشی از فعالیت های کانون فرهنگی هنری و مسجد به نوجوانان و جوانان است، تا از این طریق آنها احساس مسئولیت کرده و در برنامه های مسجد هم به صورت روزانه شرکت کنند و پای ثابت برنامه های مسجد شوند.
لازم به ذکر است،مسجد فاطمه الزهرا(س) در امور خیرخواهانه نیز فعالیت های گسترده ای درشهرستان پاکدشت انجام می دهد، به گونه ای که با ایجاد موسسه خیریه تلاش کرده است، افراد نیازمند محل را تحت پوشش این موسسه قرار دهد و به صورت ماهیانه در محورهایی همچون اهدای ارزاق، توزیع سبد غذایی و نوشت افزار برای دانش آموزان کمک هایی انجام می دهد.
از دیگر از طرح هایی که به همت کانون مسجد فاطمه الزهرا(س) اجرا می شود، طرح «دوشنبه های قرآنی» است. براساس این طرح روزهای دوشنبه هر هفته ختم قرآن کریم و قرائت دسته جمعی قرآن به منظور تصحیح قرائت قرآن نوجوانان انجام می شود. برگزاری سلسله نشست های «سیری در نهج البلاغه»، تفسیر آیات قرآن کریم و حفظ قرآن از برنامه هایی است که در این کانون در محور قرآن و عترت برگزار می شود.
دوره های آموزش صنایع دستی، خیاطی، نقاشی، سرود، مداحی، خوشنویسی و تواشیح از جمله برنامه های هنری است که در کانون مسجد فاطمه الزهرا(س) برای مخاطبان نوجوان و جوان برگزار می شود.
نظر شما