پیشگیری محیطی برای جلوگیری از رواج مواد محرک در کشور نباید نادیده گرفت

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتمای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه پیشگیری محیطی یکی از سطوح پیشگیری است، گفت: پیشگیری محیطی برای جلوگیری از رواج مواد محرک در کشور نباید نادیده گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدباقر صابری‌زفرقندی، مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در افتتاحیه جلسه هم‌اندیشی مداخلات درمانی سوء‌مصرف مواد محرک گفت: محرک‌ها ترکیبات شناخته شده‌ای هستند و تاریخچه دیرینه‌ای دارند و در کشورهای مختلف نیز دوران فراز و فرود بسیاری را طی کرده و در برخی از کشورها نیز به مرحله پایداری رسیده‌اند.


وی اظهار کرد: سر و کله مواد محرک از دهه 80 در ایران پیدا شد و متاسفانه تاکنون روند رو به رشدی داشته است، بنابر این باید با درنظر گرفتن علل زمینه‌ای بروز محرک‌ها، به‌صورت جامعی به آنها توجه داشت.


صابری‌زفرقندی با بیان اینکه مواد محرک‌ همزمان با توسعه درمان اعتیاد و مدل‌ها مختلف درمانی رواج یافتند، اظهار کرد: عوامل اقتصادی، اجتماعی، ‌فرهنگی و انگیزه‌های آموزشی، جنسی و همچنین امنیتی در روند افزایش مواد محرک در کشور مؤثر هستند.


وی با تاکید براینکه وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه باید به‌گونه‌ای باشد که مسوولان مربوطه به سلامت خانواده به‌عنوان یک موضوع جدی توجه کنند، گفت: باید به موضوع سلامت خانواده اهمیت داد و آن را به‌عنوان یک نیاز طبیعی کشور مدیریت کرد تا این نیاز از راه‌های صحیح و در راستای اعتقادات مذهبی و معنوی کشور مطرح شود.


این مقام مسوول در ستاد ادامه داد: اگر به مواد مخدر، به‌عنوان یک موضوع امنیتی نیز بنگریم، دشمنان نظام برای به زانو درآوردن یک کشور از اشاعه مواد مخدر استفاده می‌کنند که قطعاً باید برنامه‌ریزی‌های کارآمد و جامع‌تری نسبت به این مسئله صورت پذیرد.


نباید مداخلات درمانی بدون شواهد علمی و با ورود افراد فاقد صلاحیت صورت بگیرد

صابری‌زفرقندی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مطبوعات و رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی به مردم نسبت به مواد مخدر بالاخص محرک‌ها نقش موثری دارند، افزود: نباید مداخلات درمانی بدون شواهد علمی و با ورود افراد فاقد صلاحیت صورت بگیرد؛ چرا که هیاهو و جنجال مطبوعاتی در کشور می‌تواند در بدبینی مردم نسبت به این موضوع موثر باشد.


وی با تاکید براینکه باید یک نگاه جامع بر حوزه مواد محرک و یک توجه‌‌ای ویژه بر حوزه پیشگیری از رواج آنها در کشور ایجاد شود، خاطر نشان کرد: پیشگیری محیطی یکی از سطوح پیشگیری است و آن مشمول عدم دسترسی به موادمخدر و محرک‌ها و از بین بردن و ناامن کردن محیط توزیع مواد برای افراد سودجو می‌باشد که نباید برای جلوگیری از رواج محرک‌ها در کشور نادیده گرفته شود.

 

پیشگیری محیطی برای جلوگیری از رواج مواد محرک در کشور نباید نادیده گرفته شود

مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتمای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه پیشگیری محیطی یکی از سطوح پیشگیری است، گفت: پیشگیری محیطی؛ عدم دسترسی به موادمخدر و محرک‌ها و از بین بردن و ناامن کردن محیط توزیع مواد برای افراد سودجو می‌باشد که نباید برای جلوگیری از رواج مواد محرک در کشور نادیده گرفته شود.


بنا بر گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ صابری زفرقندی گفت: متخصصان حاضر در این جلسه، از افرادی هستند که سال‌ها در حوزه مواد مخدر و محرک‌ها کار و به  تلاش داشته و صاحب‌نظرند و اکنون دور هم جمع شده‌اند تا با نگاه جامع پیشنهادات و راهکارهای خود را در قالب چهار کارگروه تخصصی از جمله درمان دارویی، درمان غیر دارویی، سایکوز و عوارض حاد روانپزشکی و مسمومیت و بیش مصرف ارائه کنند.


وی تصریح کرد: انتظار این است خروجی این جلسه بتواند یک برنامه کشوری را به‌ عنوان سند ملی در مواجه با مواد محرک تهیه و تدوین نماید تا ما بتوانیم رواج این مواد را در کشور مدیریت کنیم تا حداقل آسیب به اجتماع و افراد جامعه وارد شود.

 

پایان پیام/




 

کد خبر 88583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha