بهزیستی سازمان پاسخگو و پرسشگر می شود

هاشمی پاسخگویی را از جمله وظایف این سازمان دانست و افزود: پرسشگری از سازمان های تأثیر گذار نیز رویکرد جدید این سازمان در ارائه خدمات به جامعه هدف است.

به گزارش خبرنگار شبستان، همایون هاشمی، رئیس جدید سازمان بهزیستی در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی معلولان بعد از گذشت سه ماه از انتصاب خود با بیان اینکه آشنایی قبلی من از سازمان بهزیستی یک فرصت است و چالش ها را خوب درک می کنم، گفت: توانمندسازی حوزه معلولان و زنان سرپرست خانوار در حوزه بهزیستی منطبق با برنامه های بالادستی در برنامه پنجم توسعه دیده شده است.

 

وی با بیان اینکه برنامه سازمان بهزیستی در سه بخش معیشت، اشتغال، و مسکن در دو عرصه بیمه اجتماعی و خدمات مستقیم از اهداف اصلی این سازمان است، اظهار کرد: در این بخش توجه کردیم تا افرادی که توانمند نمی شوند از بیمه معیشت برخوردار شده و به نحو مطلوبی خدمات رسانی شوند.

 

هاشمی اظهار کرد: ما امروز نیازمند آگاه سازی، پیشگیری و علاوه بر آن پیش بینی هستیم به همین جهت مرکز پیشگیری به طور عام به عنوان مدیریت واحد شناخته می شود و یک سری فرصت ها را مانند اشتغال و مسکن مورد توجه قرار می دهد و توجه جدی به آسیب های نو پدید، سالمندان، اعتیاد، تحکیم بنیان خانواده مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری داریم.

 

وی از آموزش مهارت های زندگی از طریق رسانه ملی خبر داد و افزود: یکی از چالش های جدی در حوزه بهزیستی تعامل و همکاری با سایر دستگاه های قانونی، قانونگذار و یا قضایی است، سازمان بهزیستی پرمسئولیت ترین سازمان در کشور محسوب می شود و نوعی سازمان سیاست گذار و رصدکننده است که در عرصه اجرا باید از تمام سازمان ها خواهش کنیم  تا با ما همکاری کنند.

 

تمام رفاه و خدمات دست من نیست

رئیس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: در این زمینه اصلاح تعاملات و روابط برون سازمانی از جمله اقدامات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، تمام رفاه و خدمات دست من نیست و باید برخی از سازمان ها در این عرصه ورود پیدا کنند، به عنوان مثال در بحث ایاب و ذهاب اعتبارات خوب بود، اما باید ناوگان عمومی کشور میزان دسترسی معلولان را اصلاح کند. منظور از معلولان گروه خاص نیستند، بلکه این قشر از جامعه متعلق به همه جامعه است.

 

هاشمی ادامه داد: راهبرد اصلی ما در بحث مهدکودک ها توسعه کمی و کیفی است و از سوی دیگر افزایش سطح پوشش قریب به 700 مهد کودک را در نظر داریم و در تولید محتوا نیز بازبینی مجدد مورد توجه قرار دارد، همچنین پالایش فراگیر در هشت استان از جمله برنامه های ما برای چندماه آینده است.

 

توسعه تعاونی های ملی و استانی مربوط به زنان سرپرست خانوار و معلولین

وی از توسعه تعاونی های ملی و استانی مربوط به زنان سرپرست خانوار و معلولین خبر داد و تصریح کرد: تا شش ماه آینده توسعه تعاونی ها به شکل فراگیر دنبال می شود و تلاش می شود تا شش ماه آینده هر استان یک تعاونی فراگیر و ملی را به ثبت برساند.

 

هاشمی از تقویت خط مشاوره 148 خبر داد و افزود: ضریب نفوذ مهدکودک ها را از 30 به 50 افزایش دادیم و تا دو سال آینده ظرفیت مان را در این بخش به سه برابر افزایش می دهیم.

 

وی تقویت صندوق حمایت از مراکز و ایجاد فرصت های شغلی معلولین و تسهیلات بانکی و حمایت از این مرکز را از دیگر برنامه های این سازمان دانست و بر رایزنی با سازمان های حمایت کننده تأکید کرد.

 

 کاهش معلو لیت ها به نصف

رئیس سازمان بهزیستی، پیشگیری از معلولیت ها و آسیب ها را از جمله برنامه های جدی این سازمان خواند و افزود: در پنج سال آتی نرخ معلولیت را به نصف می رسانیم اگر این اتفاق بیفتد یک انقلاب بزرگ در سازمان بهزیستی ایجاد می شود.

 

هاشمی اظهار کرد: اشتغال از جمله برنامه های اصلی سازمان بهزیستی است که در این زمینه نیز بر مشاغل خانگی و خدمات مالی تاکید کردیم و تلاش می کنیم تعریفی ملی و فراگیر از این موضوع ارائه کنیم.

 

مناسب سازی، فقدان پوشش جامع، عدم تحقق استخدام 3 درصدی، چاش پیش رو

وی افزود: مناسب سازی محیط، رصد استخدام سه درصدی معلولان، فقدان پوشش بیمه جامع در حوزه بهزیستی، عدم اجرای کامل قانون حمایت از معلولان از جمله چالش های پیش روی سازمان بهزیستی است که نیازمند همکاری دستگاههای مرتبط و معتبر در این حوزه هستیم.

 

رئیس سازمان بهزیستی، آسیب های نوپدید اعتیاد افرادی که خدمات مستمر از سازمان بهزیستی می خواهند را از جمله چالش های دیگر برشمرد و گفت: ما در برابر کسانی که باید خدمات مستمر بگیرند، در محدودیت به سر می بریم، اما در حوزه چالش ها، رسانه ها می توانند ذائقه را تغییر بدهند و در تحقق اهداف موثر باشند.

 

هاشمی وجود 24 هزار مرکز خصوصی بهزیستی را نقطه اتصال با بدنه کشور دانست و خاطرنشان کرد: کارشناسان توانمند در حوزه بهزیستی، تشکل های صنفی معلولین، توجه دولت به مسائل اجتماعی تشکیل وزارت جدید، تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله فرصت های این سازمان محسوب می شوند که می تواند راهی برای رسیدن به اهداف مورد نظر سازمان باشد.

 

وی گفت: در حوزه معلولان و جامعه هدف، رشد بسیار بالایی از تحصیلات در حوزه دکترا و ارشد را شاهد هستیم و این نشان دهنده موفقیت ما در حوزه توانمندسازی است.

 

سازمان بهزیستی پاسخگو و پرسشگر

هاشمی با بیان اینکه سازمان بهزیستی سازمانی پاسخگو است اما به یک سازمان پرسشگر نیز تبدیل می شود اظهار کرد: در عرصه معلولیت ها به جز معلولیت های ژنتیکی و مادرزادی سازمانهایی که در اثر عوامل محیطی و اکتسابی عامل معلولیت می شوند باید پاسخگو باشند. اگر معابر ما موجب معلولیت است دست من نیست. معلول من حق دارد به راحتی از خودپرداز، کیوسک تلفن و قطار مترو استفاده کند. سازمان بهزیستی سازمان دوگانه می شود یعنی پرسشگر و پاسخگو.

 

مناسب سازی فضا برای معلولان زیر 50 درصد در کشور

رئیس سازمان بهزیستی پوشش مناسب سازی را در کشور زیر 50 درصد دانست و اظهار کرد: تعاملات خوبی در این زمینه انجام دادیم و حداقل در اماکن دولتی مناسب سازی در اولویت امر قرار دارد، اما مراکز خصوصی نیز باید به این موضوع توجه کنند.

 

وی از ثبت 31 هزار فرصت شغلی برای مددجویان خبر داد و افزود: برای تحقق استخدام سه درصدی، معلولان دستگاه های دیگر را رصد می کنیم تا ببینیم این موضوع چقدر اعمال شده است، تمام دستگاه ها مکلف هستند این موضوع را اعمال کنند و انصاف نیست که معلولان ما به جهت یک معلولیت پشت در بمانند.

 

افزایش یک میلیاردی بودجه یارانه ایاب و ذهاب بهزیستی

وی در مورد یارانه ایاب و ذهاب خاطرنشان کرد: قریب به یک میلیارد تومان نسبت به سال گذشته در این بخش افزایش داشته ایم و در استان تهران سال گذشته غریب به 4 هزار نفر از یارانه ایاب و ذهاب استفاده کرده اند که در سال جدید به 5 هزار و 200 نفر رسید.

 

اما در این بخش با منابع محدود مواجه هستیم. در بخش استانی یارانه ایاب و ذهاب 30 هزار تومان و در روستاها 50 هزار تومان در نظر گرفته شده است.

 

هاشمی ادامه داد: یک هزار و 200 کارت شارژی ایاب و ذهاب توزیع شده که هر ماهه اعتبار آن شارژ می شود، این موضوع به صورت پایلوت در تهران اجرا شد و نتایج آن تا دو ماه آینده اجرا می شود.

 

وی با اشاره به افزایش مستمری معلولان خاطرنشان کرد: افزایش مستمری معلولان به 120 هزار تومان با 14 برنامه در همایش استانی رونمایی شد و منابع این موضوع از منابع بالادستی استخراج شد، با توجه به مصوبات انجام شده بودجه موردنظر برای این موضوع مطلوب است و ما امیدوار به تحقق آن هستیم.

 

رئیس سازمان بهزیستی پیرامون آمار مستمری بگیران این سازمان، تصریح کرد: سه میلیون و 200 هزار نفر در سامانه سازمان بهزیستی ثبت شده است و خدمات مستمری دریافت می کنند که قریب به دو میلیون و یکصد هزار نفر مستمری مداوم و بقیه به صورت پراکنده مستمری می گیرند.

 

 تحویل61 هزار واحد مسکونی به مددجویان

وی از برنامه های بخش مسکن یاد کرد و افزود: تفاهم نامه 200 هزار واحد مسکن در طی سه سال میان وزارت مسکن و رفاه سابق منعقد شد. در سال 89 این طرح به اجرا درآمد.60 هزار واحد در سال 90 و 70 هزار در سال 91 محقق می شود، در این بخش بیش از 55 درصد واحدهای احداثی به مراحل پایانی رسید و در سال 90 قریب به 30 هزار واحد سفت کاری 12هزار واحد نازک کاری و شش هزار واحد آماده تحویل و 84 هزار واحد در مراحل ابتدایی فونداسیون هستند.

 

هاشمی با بیان اینکه بخشی از واگذاری مسکن مربوط به سهم آماده مددجویان یعنی واریز پول است، اظهار کرد: این موضوع بخش مهم و مشکل ما در ارائه مسکن است که باید خود معلولان به عنوان وجه مالی آن را پرداخت کنند، در این زمینه نیز ما از خیرین و سازمان های پشتیبانی کننده استفاده می کنیم، همچنین در مورد اعتبارات نیز از بانک مرکزی درخواست کردیم تا بتوانیم موانع بخش مسکن را نیز حل کنیم.

 

وی افزود: برای سال بعد نیز به دنبال خرید واحدهای آماده هستیم، البته این موضوع با اجازه قانون و وزارت مسکن امکان پذیر است، تا بتوانیم سریع تر به نتیجه برسیم.

 

وی در مورد بازنشستگی پیش از موعد معلولان و جانبازان تصریح کرد: در مورد این موضوع در بخش دولتی مشکل نداریم و این موضوع به خوبی دیده شده و پرداخت می شود، اما در بخش غیردولتی سازمان تامین اجتماعی باید منابع خود را پیش بینی کند و این موضوع از طریق این سازمان پیگیری می شود.

 

وی در مورد ادغام سازمان بهزیستی اظهار کرد: ادغامی در کار نیست مگر اینکه در شرایط تصمیم دولت باشد.

 

عدم تحقق تحصیل رایگان مددجویان بهزیستی 

رئیس سازمان بهزیستی در مورد تحصیل رایگان مددجویان اظهار کرد: در سطح دانش آموزی کمک هزینه تحصیلی و در حوزه دانشجویی و اجتماعی نیز این کمک هزینه را مدنظر قرار می دهیم ما عامل توزیع هستیم، اما قسمتی از مددجویان در بخش دانشگاه آزاد مشکل دارند که با مکاتبات انجام شده در پی حل این موضوع هستیم و امیدواریم با اعتبارات سنواتی که برای این موضوع در نظر گرفته می شود، در حوزه معلولین این موضوع محقق شود.

 

وی ادامه داد: اما به طور کلی تحصیل تمام و کمال رایگان اتفاق نیفتاده است در حال حاضر در حوزه معلولین 16 هزار نفر و در حوزه دانشجویی 18 هزار نفر در این زمینه تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.

 

هاشمی در مورد بازپروری زنان خیابانی یادآور شد: در حال حاضر 22 خانه سلامت در کشور هستند، اما با توجه به اسلامی بودن کشور ما این آسیب در کشور پسیار کم است و این امر نشان دهنده عفاف و تأثیر دین در اجتماع دارد، اما وظیفه ما رصد کردن است و یک نفر آسیب دیده نیز در این حوزه نیز برای ما زیاد است.

 

وی اظهار کرد: 144 مرکز مداخله در بحران، 197 اورژانس اجتماعی، 37 مرکز خدمات کار کودکان، 146 مرکز مداخله در خانواده و طلاق زیر نظر سازمان بهزیستی هستند که خدمات مختلف مشاوره ارائه می دهند که در مجموع 580 مرکز  بهزیستی خدمات متنوع مشاوره ای ارائه می دهند.

 

وی در مورد عملی نشدن قانون نیم بهای بلیط قطار و هواپیما برای معلولان اظهار کرد: شرکتهای دولتی در این زمینه همکاری می کنند، اما شرکت های غیردولتی انحصاری هستند و در حال تعریف فرآیند و منابع برای این شرکت ها هستیم و باید در قانون حمایت از معلولان در این زمینه منابع تعریف شود.

 

رئیس سازمان بهزیستی در مورد عدم ورود مددکاران در صحنه جرم اظهار کرد: در بخش حقوقی نامه نگاری کردیم که مددکاران ما در حوزه کودکان آسیب دیده و صحنه های جرم به عنوان ضابط غذایی وارد صحنه شوند که امیدواریم این قانون با تایید مجلس به زودی تصویب شود تا مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.

 

گفتنی است؛ اولین نشست رئیس جدید سازمان بهزیستی شنبه (12 آذر) در این سازمان برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 88574

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha