به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «هادی حق شناس» استاندار گلستان در آستانه دهه مبارک فجر با حضور در خبرگزاری شبستان در استان نسبت به مسائل مهم استان گفتگو کرد.
حق شناس که در بهار سال 98 سکاندار استانداری گلستان را برعهده گرفته پیش از این نماینده سابق مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی بود و همچنین تحصیلات وی در رشته اقتصاد است و به دنبال آن است که بتواند در مسیر توسعه استان گلستان گام اساسی بردارد.
در حضور 20 دقیقه ای استاندار در دفتر خبرگزاری شبستان استان گلستان برخی سوالات در پیرامون مسائل اجتماعی، اقتصادی، انتخابات و انتظارات استاندار از رسانه ها پاسخ داده شد.
مهمترین برنامه ای که در دهه فجر و یا پیشروی استان قرار دارد برایمان بگویید؟
آروزی من این است که روزی از استان گلستان می روم بندری در این استان افتتاح و یا ساخته شود.
ایجاد یک بندر در استان گلستان یک کار ماندگار خواهد بود و بندر به ایجاد گمرک، سازمان حمل و نقل و پایانه ها، قرنطینه، گذرنامه، بانک، استاندارد و شرکت های بزرگ در این منطقه ختم خواهد شد.
راه آهن یکی از استعدادهای فرآوانی است که در استان گلستان وجود دارد و کسانی که ریل را به بندرترکمن وصل کردند این مزیت را درک کرده بودند.
شبکه حمل و نقل مزیت بزرگ استان گلستان به شمار می رود و شبکه حمل و نقل وجوع مختلفی دارد کشوری که بتواند چهار ویژگی حمل و نقل آبی، هوایی، دریایی و ریلی داشته باشند نقش به سزایی در صادرات خواهد داشت.
دنیا به 10 کریدور تقسیم شده که دو کریدور شمال و جنوب در ایران قرار دارد و یکی از این کریدورها در استان گلستان است.
یکی از برنامه های ما این است که بتوانیم بندری را در استان گلستان راه اندازی کنیم، راه اندازی بندر به مفهوم تعطیل کردن دیگر برنامه های استان نیست.
گاهی یک کار می تواند منشاء بسیاری از کارهایی دیگر شود و اگر تعویض خط بوژی در راه آهن انجام شود بسیاری از هزینه های حمل و نقل کاهش خواهد یافت.
یکی دیگر از مسائلی که منجر به کاهش هزینه های حمل و نقل می شود راه اندازی بندر است که به ثبات اشتغال در استان کمک خواهد کرد.
از زمان مسئولیت شما در استان حضور پررنگی در مساجد و فعالیت های مذهبی داشتید، توصیه شما به دیگر مسئولان و یا انگیزه برای حضور در چنین برنامه هایی جیست؟
به هیچ کسی توصیه نمی کنم که مثل من باشد و در جایگاهی نیستم که بگویم که مثل من رفتار کنید، در دنیای غرب یکی از ایراداتی که وجود دارد اخلاق است.
در دل اخلاق مسائل مختلفی از جمله درستکاری، مبانی خانواده ... قرار دارد و در یک مکانی باید این موضوعات را فرا بگیریم.
در مدارس درس اخلاق و معارف آموزش داده می شود و بسیاری از افراد از این دروس چیزی در ذهن ندارند ولی این معارف از اولویت های زندگی به شمار می رود.
اقامه نماز در طول شبانه روز و تذکرهایی که ارائه می کنیم قطعا منجر به تحول در انسان می شود، حضور من در مساجد صرفا دلی است و به هیچ کسی توصیه نکردم که به مسجد و یا نماز جمعه برود چرا که در خصوص حضور در چنین محافلی حرف زیاد زده شده ولی مشکل اینجا است که آن حرفی میزنیم عملی نمی شود.
در انتخاب و گزینش مدیران چه میزان رفتارشان در خصوص اعتقاد و اهتمام به مسائل دینی توجه شده است؟
همه کسانی که امروز در دستگاه های اجرایی بازنشسته می شوند دقیقا سال پس از هشت سال دفاع مقدس جذب شدند و ببینید امروز وضعیت کارمندان ما در امر تکریم ارباب رجوع چگونه است و همه این افراد را خود ما گزینش کردیم و این افراد برای دوره ای از انقلاب هستند که اوج معنویت بود و حضرت امام(رحمه الله علیه) حضور داشت.
امیر المومنین علی (علیه السلام) اعتقاد داشتند که کسانی مسلمان نیستند انسان هستند و باید مثل انسان ها رفتار کنیم و وقتی در دستگاه اجرایی بیان می کنیم که تکریم از ارباب رجوع یعنی کسی که به ما مراجعه می کند ارباب است ولی آیا با آنها ارباب گونه برخورد می کنیم.
«مارکس» به دنبال این بود که دنیا را تغییر دهد ولی واقعیت این است که ابتدا باید خود را تغییر دهیم، اگر تقوا در درون خود نهادینه کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
یک خبر مسرت بخش در استان گلستان راه اندازی منطقه آزاد بود، آیا طرحی هم برای منطقه آزاد اینچه برون در گلستان در نظر گرفته شده است؟
منطقه آزاد یک چک اعتباری است که نمی توان روی آن عددی نوشت ولی متاسفانه بین مجلس و شورای نگهبان تصویب آن دچار وقفه ای شد و منطقه آزاد اینچه برون یکی از مناطقی است که از 16 منطقه آزاد مستعدتر برای صادرات کالای ایرانی خواهد بود.
طرح منطقه آزاد مشخص است، از مبنا منطقه آزاد اینچه برون به صنایع تولیدی و تبدیلی تاکید شده تا خام فروشی کاهش یابد ولی در کنار آن مسائل دیگر مثل ترانزیت کالا، هتل و ... نیز در نظر گرفته خواهد شد.
از همه مهمتر ما به اوراسیا متصل شدیم و می توانیم 362 قلم کالا با تعرفه صفر صادر کنیم و بخش عمده این کالاها محصولات کشاورزی است که در استان گلستان تولید می شود.
مشکلات صادرات تولیدکنندگان میگو آیا با راه آهن ایران-ترکمنستان حل می شود؟
مشکل راه آهن ایران-ترکمنستان در 200 متر است، عرض ریل ایران با عرض ریل ترکمنستان متفاوت است و باید بوژی تغییر دهیم و به ازای هر تغییر بوژی برای هر واگن 180 فرانک باید پرداخت کنیم.
هزینه دوم برای واگن های یخچال بر است چرا که عرض ریل دو کشور تفاوت دارد و از سویی دیگر زمان زیادی برای تغییر بوژی صرف می شود.
در حال حاضر بیش از 70 واگن از طریق ریل وارد از ترکمنستان وارد استان گلستان می شود و اگر مشکل این 200 متر حل شود هم زمان و هم هزینه ها کاهش پیدا خواهد کرد.
در خصوص انتخابات و حضور پرشور در برگزاری انتخابات استان چه برنامه ای دارد؟
در مسئولیت استاندار یک فرد سیاسی هستم و سیاست یعنی تدبیر کردن، تلاشم این بوده که رسانه ها اطلاعات را به شکل مستقیم از استانداری دریافت کنند و از این رو در بسیاری از دفاتر رسانه های استان حضور یافتم.
در روز گذشته یکی از رسانه ها تیتر از قول یک فرماندار زده که به جهان نما بنا است برق رسانی شود و در انتهای خبر بیان کرده که باید استاندار و یا محیط زیست با آن موافقت کند.
اگر خبرنگار خبرگزاری با ما تماس می گرفت اطلاعات دقیق به آن ارائه می کردیم، قطعا رسانه نمی خواهد استان خود را تخریب کنند و اعتقاد دارم خبرنگاران دلسوز استان هستند.
در خصوص مجلس اگر مردم آنقدر که برای خرید یک لباس وقت می گذارند برای انتخاب داوطلب اقدام کنند قطعا یک مجلس خوبی خواهیم داشت ولی اگر بیان کنیم این داوطلب ترک است و یا این سیستانی است و... یا برحسب مسائل فامیلی رای دهیم مجلس نمی تواند در راس امور قرار گیرد.
درست است که بیان می کنم که به موضوعات سیاسی کاری ندارم ولی برای من بسیار حائز اهمیت است که از هفت نماینده استان دو نفر رئیس کمیسیون مجلس باشند تا بتوانند مشکلات استان را برطرف کنیم.
چه مشکلات و موانعی بر سر راه استاندار وجود دارد و از رسانه ها چه انتظاری دارید؟
هیچ مانعی بر سر راه من جز موانع ملی وجود ندارد، طولانی شدن فرآیندها و پیگیری ها از موانع ما در استان به شمار می رود.
از رسانه ها انتظار داریم که در انتشار اخبار به چند منبع موثق استناد کنند و اگر آن خبر صحت داشت آن خبر را منتشر کنند.
نظر شما