افزایش ۲۹ درصدی سپرده‌های بانکی/ارزش کل پرتفوی سهام عدالت ۶ برابر شد

۵۳ هزار خانوار تحت تأثیر سیلاب قرار گرفتند، سیاستگذاری‌های دولت باید در جهت حمایت از تولید داخل باشد، افزایش ۲۹ درصدی سپرده‌های بانکی، ارزش کل پرتفوی سهام عدالت ۶ برابر شد، توضیحات ایران ایرتور درباره پرواز۹۷۱۶ برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه ۶ بهمن ماه شبستان به شرح زیر است:

۵۳ هزار خانوار تحت تأثیر سیلاب قرار گرفتند/انجام اقدامات لازم برای حل مشکلات استان های سیل زده

« رضا اردکانیان » شب گذشته (شنبه 5 بهمن) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما به ارائه توضیحاتی درباره اقدامات انجام شده برای مناطق سیل زده اخیر در کشور پرداخت و با بیان اینکه بر اساس آخرین جمع بندی مجموعه‌های رسمی بین المللی از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵ از مجموع حوادث سیلاب، توفان، زلزله، موج گرما، رانش، آتشفشان و خشکسالی، بزرگترین حادثه مربوط به سیلاب بود، گفت: سیلاب ها در این بازه زمانی ۴۳ درصد بلایای طبیعی را به خود اختصاص داده اند و در این ۲۰ سال جمعیت ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری تحت تأثیر سیلاب قرار گرفتند.

 

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در این بازه زمانی 20 ساله ۱۵۷ هزار نفر در سیل جان باختند و خسارات قابل توجهی وارد شد، گفت: بر این اساس می توان گفت که ۲۵ درصد کل خسارات معادل ۶۶۲ میلیارد دلار در جهان مربوط به سیل بود از این رو باید آمادگی‌ها را برای کم کردن خسارات بالا ببریم.

 

وی به خسارات سیل هایی که در طول سال ها در استان سیستان و بلوچستان ایجاد کرده بودند، اشاره کرد و گفت: در سیل استان سیستان و بلوچستان در سال‌های ۸۹، ۹۲ و ۹۴ خسارات جانی هم داشتیم. از درس هایی که در سیل ابتدای سال که 24 استان را درگیر کرده بود گرفتیم این بود که با هماهنگی میان سازمان هواشناسی، وزارت نیرو، سازمان‌های امداد و نجات خسارات جانی نداشتیم و همکاری مردم استان سیستان و بلوچستان هم در سیل اخیر بسیار چشمگیر بود.

 

نهضت داخلی سازی در سایه تحریم همت تولیدکنندگان ایجاد شد

فرامرز رستگار شب گذشته (شنبه 5 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی وضعیت خودروسازی و ساخت قطعات داخلی پرداخت و با بیان اینکه نهضت داخلی سازی در سایه تحریم و تهدید دشمن، با همت تولیدکنندگان و صاحبان صنایع و حمایت‌های دولت ایجاد شد، گفت: با استفاه و بهره از این نهضت بسیاری از صنایع گام‌های بسیار بلندی در داخلی سازی برداشتند.

 

دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران درباره تحولاتی که در این حوزه در پی رونق نهضت داخلی سازی ایجاد شده است، گفت: در سال ۹۷ در شبکه ثابت مخابرات ۷۰ درصد تجهیزات داخلی بود و در شبکه موبایل حدود ۳۰ درصد که با برنامه ریزی‌هایی که کردیم در سال ۹۸ با وجود مشکلات، داخلی سازی در شبکه ثابت به ۸۵ درصد رسید و در شبکه موبایل هم بین ۴۰ تا ۴۵ درصد تجهیزات داخلی استفاده شد.

 

رستگار با بیان اینکه در حوزه مخابرات و آی سی تی آنچه که فناوری روز است به مذاق ما نزدیک‌تر است، گفت: فارغ التحصیلان دانشگاهی با فناوری‌های نو انس بیشتری دارند و با پیشرفته‌تر شدن فناوری فاصله ما نسبت به دوره قبل از کشور‌های پیشرو کمتر شده برای این که شبکه‌های مخابراتی مبتنی بر نرم افزار شده که کار را آسان‌تر کرده است.

 

صنعت قطعه سازی خودرو توانسته ۳ میز خودکفایی به دست بیاورد

مازیار بیگلو شب گذشته (شنبه 5 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع نهضت داخلی سازی روی آنت رفت درباره میزان تولیدات داخلی در حوزه خودرو به ارائه توضیحاتی پرداخت و در ابتدا با اشاره به اینکه صنعت قطعه سازی خودرو از بیش از ۶۰ صنعت خروجی می‌گیرد، گفت: این صنعت جزو اولین صنایعی است که توانست ۳ میز خودکفایی به دست بیاورد.

 

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو با بیان اینکه در این ۳ میز خودکفایی ۹۹ قطعه خودرو را قطعه سازان توانستند داخلی سازی کنند، گفت: البته نمی‌شود میزان داخلی سازی و تولید داخلی خودرو را با درصد مشخص کرد.

 

بیگلو با بیان اینکه ۲۵ درصد ارزبری خودرو برای ورقه بدنه است، گفت: بسیاری از مواد پلی مری هنوز وارداتی است یعنی ما وابسته به صنایع مواد اولیه هستیم.

 

سیاستگذاری‌های دولت باید در جهت حمایت از تولید داخل باشد

مهدی صادقی نیارکی شب گذشته (شنبه 5 بهمن) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اقداماتی که برای رونق تولید داخل در بخش های مختلف صنعت انجام شده است به ارائه نکاتی کوتاه پرداخت و گفت: سیاستگذاری‌های دولت و وزارت صمت باید در جهت حمایت از تولید داخل و ترجیح تولید داخل باشد.

 

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت با اشاره به اینکه در حال حاضر سیاستگذاری های دولت و وزارت صنعتف معدن و تجارت با رویکرد حمایت از تولد داخل و رونق آن دنبال می شود، گفت: قانون و الزامات قانونی و نظام تعرفه‌ای و تجربه‌ها اهرم‌های ما برای حمایت و ترجیح تولید داخلی است.

 

وی توسعه و تعمیق تولید داخل را یکی از اهداف وزارت صنعت، معدن و تجارت برشمرد و گفت: این وزارتخانه در حوزه مواد اولیه نشستی با انجمن تولید فولاد داشت و برای تولید انواع ورق و در حال مبادله مشخصات است.

 

سپرده‌های بانکی ۲۹ درصد افزایش یافت

گزارش بانک مرکزی از وضعیت کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان مهرماه سال ۱۳۹۸ حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر ۲۳۷۲۵.۶ هزار میلیارد ریال شده که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۵۳۵۶.۲ هزار میلیارد ریال (۲۹.۲ درصد) و نسبت به پایان سال قبل معادل ۳۰۵۲.۲ هزار میلیارد ریال (۱۴.۸ درصد) افزایش نشان می‌دهد.

بیشترین مبلغ سپرده‌ها مربوط به استان تهران با مانده ۱۲۸۴۳.۴ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۳ هزار میلیارد ریال است.

مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۶۹۴۷.۸ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه سال قبل ۳۰۹۳.۸ هزار میلیارد ریال (۲۲.۳ درصد) و نسبت به پایان سال قبل ۱۸۵۷.۶ هزار میلیارد ریال (۱۲.۳ درصد) افزایش داشته است. بیشترین مبلغ تسهیلات مربوط به استان تهران با مانده ۱۰۹۴۶.۳ هزار میلیارد ریال و کمترین مبلغ مربوط به استان کهگیلویه و بویر احمد معادل ۶۰.۳ هزار میلیارد ریال است.

 

توضیحات ایران ایرتور درباره پرواز ۹۷۱۶ تهران - استانبول

هواپیمایی ایران ایرتور با تکذیب شایعات منتشر شده در فضای مجازی درباره باز نشدن چرخ هواپیمای پرواز ۹۷۱۶ مسیر تهران - استانبول، توضیحاتی را در این خصوص منتشر کرد. ایران ایرتور اعلام کرد: دقایقی پس از پرواز ایرباس ۶۰۰-۳۰۰ هواپیمایی ایران ایرتور که فرودگاه  امام خمینی (ره) را در ساعت ۲۰:۰۰ به مقصد استانبول ترک کرده بود، خلبان پرواز متوجه بروز احتمالی یک نقص فنی جزئی در هواپیما شده که نظر به بین المللی بودن پرواز و اینکه هنوز پرواز در فضای کشور و در محدوده آسمان شهرستان قزوین بوده، بازگشت به فرودگاه مهرآباد و بازبینی فنی را به صلاح تشخیص داده‌اند و تاکید می‌ نماید تصمیم خلبان از لحاظ حفظ ایمنی و رعایت دستوالعمل استاندارد پرواز منطقی و بجا بوده است.

 

در مسیر بازگشت با توجه به لزوم کاهش وزن هواپیما تا حد مجاز، اقدام به مانور کاهش سوخت در فضای تهران کرد و در فرودگاه مهرآباد فرود آمده است و با تمهیدات شرکت هواپیمایی ایران ایرتور بلافاصله پرواز جایگزین اختصاص داده شد.

 

ارزش کل پرتفوی سهام عدالت ۶ برابر شد

تعداد شرکت‌های حاضر در پرتفوی سهام عدالت ۴۹ شرکت هستند که ارزش مقطع واگذاری آنها ۲۶۶ هزار و ۳۶۳ میلیارد ریال است که با توجه به تورم اقتصادی و در پی آن رشد شاخص و افزایش قیمت سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه، ارزش روز پرتفوی بیش از ۴۹ میلیون مشمول سهام عدالت افزایش یافته و در حال حاضر به ۱۶۹۱ هزار و ۵۱ میلیارد ریال رسیده است.

 

بر این اساس نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان می‌دهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد تعداد ۳۵ شرکت بورسی هستند که ارزش مقطع واگذاری آنها ۲۲۷ هزار و ۸۲۵ میلیارد ریال است و ارزش روز آنها به ۱۶۵۲ هزار و ۵۱۳ میلیارد ریال افزایش یافته که حکایت از رشد بیش از ۶ درصدی ارزش اسمی سهام عدالت مشمولان دارد.

 

به علاوه اینکه در این پرتفوی، ۱۴ شرکت غیربورسی نیز حضور دارند که ارزش مقطع واگذاری آنها ۳۸ هزار و ۵۳۸ میلیارد ریال و ارزش روز آنها همین مبلغ برآورد شده است. گفتنی است، ۱۶۹۱ هزار و ۵۱ میلیارد ریال اشاره شده، بیشترین افزایشی که ارزش کل پرتفوی سهام عدالت از سال ۸۵ (که طرح توزیع سهام عدالت در کشور اجرایی شده است) تاکنون داشته است.

 

صادرات ۲.۹ میلیارد کیلووات ساعت برق در تابستان ۹۸

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی با استناد به آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران اعلام کرد که صادرات ۱.۸ میلیارد کیلووات ساعتی برق در بهار امسال به ۲.۹ میلیارد کیلووات ساعت در پایان تابستان ۹۸ افزایش یافته است.

رقم صادرات برق ایران در تابستان سال ۹۷ معادل ۲.۸ میلیارد کیلووات ساعت برق بود که امسال ۰.۱ میلیارد کیلووات ساعت افزایش یافته است.

از سوی دیگر در حالی که ایران در تابستان سال ۹۷ معادل ۱.۲ میلیارد کیلووات ساعت برق وارد کرده است، این رقم با حدود ۰.۹ میلیارد کیلووات ساعت کاهش به ۰.۳ میلیارد کیلووات ساعت در تابستان ۹۸ رسیده است.

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران اعلام کرده است که روند تغییرات صادرات برق ایران در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۱ درصد افزایش یافته است. این رقم در فصل بهار نسبت به سه ماهه نخست سال ۹۷ منفی ۱۵ درصد بوده است.

همچنین روند تغییرات واردات برق کشور در تابستان ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن عدد منفی ۵۱ را نشان می‌دهد. این رقم برای فصل بهار نسبت به سه ماهه نخست سال ۹۷ نیز منفی ۵۴ درصد بوده است.

عراق و افغانستان از مهم‌ترین خریداران برق ایران هستند و همزمان ایران به کشورهای ترکمنستان، ارمنستان، منطقه خودمختار نخجوان و ترکیه نیز صادرات برق دارد. البته ایران همزمان و در زمان پیک مصرف از ترکمنستان برق وارد می‌کند. بیشترین میزان صادرات برق ایران به عراق در سال ۹۱ و به میزان ۸ هزار و ۳۵ هزار مگاوات بوده است./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 885472

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha