خبرگزاری شبستان _ اهواز، سیمین کوچک اندام: این روزها وقتی به نمایشگاه بین المللی اهواز قدم بگذارند، حس و حال خاصی به افراد دست می دهد؛ از حضور پرشور افراد در سن های مختلف تا استقبال گسترده اهالی فرهنگ و هنر از این رویداد که بی نظیر است.
در این میان اما ادغام نمایشگاه کتاب و رسانه های دیجیتال (سه سالن نمایشگاه کتاب و یک سالن رسانه های دیجیتال) جای تامل دارد و می توان گفت کتاب و رسانه های دیجیتال در کنار یکدیگر هم می توانند به نحوی خوب و موثر ظاهر شوند.
این نمایشگاه که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از ۳۰ دی تا ۵ بهمن ماه در نمایشگاه دائمی بین المللی کیانپارس اهواز برگزار شد، با درنظر داشتن سلیقه و ذائقه مخاطبان مختلف خود یعنی با یک مخاطب شناسی اساسی توانست انتظارات بازدیدکنندگان خود را برآورده کند.
«محمد جوروند» در حاشیه این نمایشگاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز با تأکید بر اینکه نمایشگاه کتاب مهمترین رویداد سال در حوزه فرهنگ است اظهار می کند: سال گذشته در این نمایشگاه فروش بی سابقه یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی در ۶ روز به ثبت رسید که نشان دهنده عشق و علاقه مردم خوزستان به کتاب و کتابخوانی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان حضور ناشران در این نمایشگاه را ۴۰۰ ناشر عنوان و تشریح می کند: ۹۰ هزار عنوان کتاب در برای چهاردهمین نمایشگاه کتاب خوزستان تدارک دیده شد و 800 میلیون تومان بن خرید کتاب به بازدیدکنندگان ارائه شد.
وی ادامه می دهد: در این نمایشگاه سلسه نشست های تخصصی کتاب که مهمترین های آنها نشست تخصصی حکمت و فلسفه با حضور غلامرضا اعوانی، حافظ پژوهی، نقد و بررسی کتاب، کارگاه های داستان نویسی، شعر خوانی و تجلیل از شاعران پیشکسوت خوزستان، نشست های تخصصی اهمیت تلاوت قرآن و نشست های تخصصی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان برگزار شد.
جوروند ابراز می کند: نمایشگاه رسانه های دیجیتال در موضوعات نرم افزار رایانه ای و تلفن همراه، رسانه های اجتماعی، پایگاه های اینترنتی، کلینیک و مرکز مشاوره سواد فضای مجازی، بازی و پویانمایی و کارگاه های آموزشی و نمایشگاه جشنواره جایزه فیروزه که نخستین جشنواره مصرف کالاهای فرهنگی و هنری استان با هدف کمک به گسترش و فرهنگ سازی در استفاده از محصولات فرهنگی نیز همزمان با نمایشگاه کتاب برپا شد.
«غلامرضا شریعتی» نیز در حاشیه بازدید از این نمایشگاه و در جمع خبرنگاران، کتاب را عامل ارتقای تمام مسائل فرهنگی و اجتماعی دانست و اظهار می کند: هر چه فرهنگ کتابخوانی گسترش پیدا کند به امنیت عمومی جامعه و بالا رفتن سطح فرهنگ کمک خواهد کرد و اداره جامعه را آسان تر می کند.
استاندار خوزستان با تأکید بر اینکه همه چیز از فرهنگ عمومی، دانش، آگاهی و کتاب نشات می گیرد تصریح می کند : آگاهی در اسلام از فضیلت های الهی است.
وی به راه اندازی باشگاه های کتابخوانی و تاثیر آن بر افزایش سرانه مطالعه اشاره می کند و می گوید: گسترش کتابخانه های عمومی و ایجاد کتابخانه های دیجیتال در افزایش سرانه مطالعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی تاثیرگذار است و باید تلاش کرد در این مسیر گام برداشت تا جامعه به پویایی و آگاهی برسد.
شریعتی با بیان اینکه برای افزایش سرانه مطالعه باید دسترسی به کتاب تسهیل پیدا کند، ادارات و سازمان ها را به ایجاد حس رقابت و فرهنگ کتابخوانی موظف می کند و می افزاید: برگزاری هر چه بیشتر نمایشگاه های کتاب، دانایی و سطح علمی جامعه را افزایش می دهد.
«حجتالاسلام سید شهاب الدین طباطبایی» نیز در حاشیه این نمایشگاه و در گفت و گو با خبرنگار شبستان در اهواز اظهار می کند: رشد فزاینده کتاب های رمان در این نمایشگاه توجه مرا به خود جلب کرد و یکی از نکات مثبت نمایشگاه بود.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خوزستان با بیان اینکه کارهای بسیار خوبی در نمایشگاه کتاب خوزستان در سال جاری عرضه شده تصریح می کند: استقبال گرم جوانان از یار مهربان نشان می دهد که گرانی کتاب مردم را دلسرد نکرده است.
وی با اشاره به اینکه برخی کتاب ها را در نمایشگاه کتاب دیدم که شاید بهتر بود در نمایشگاه نباشد اضافه می کند: واقعا برای من جالب است که با وجود شرایط دشوار اقتصادی اما دلبستگی به کتاب و تعلق به علم و آگاهی وجود دارد.
حجت الاسلام طباطبایی تاکید می کند: باید یارانه بیشتری برای خرید کتاب به مخاطبان و علاقهمندان کتاب داده شود به ویژه اینکه اقشاری که نیازمند کتاب هستند درآمد کافی برای خرید کتاب ندارند اما بالاخره باید نیاز آنها را به کتاب تامین کنند.
«سعید بیابانکی» نیز در حاشیه این بازدید خوزستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز تصریح می کند: کتاب اگرچه خاموش است اما در روشنگری و توسعه فرهنگ مردم تاثیر بسزایی دارد.
شاعر و منتقد ادبی کشور با بیان اینکه مردم امروز کمتر به مطالعه و خواندن کتاب می پردازد می گوید: ابزارهای آشتی مردم با کتاب باید فراهم شود و نمایشگاه کتاب هم یکی از این ابزارهاست که می تواند کارکرد مثبتی داشته باشد.
«سید شاکر موسوی» نیز در حاشیه سومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال خوزستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز در خصوص این نمایشگاه اظهار می کند: سومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال و جشنواره جایزه فیروزه با محتوای ارائه کالای فرهنگی ایرانی برای اولین بار به صورت جایزه ای و رقابتی برگزار شده است.
مسئول نمایشگاه رسانه های دیجیتال خوزستان با اشاره به اینکه شرکت کنندگان در جشنواره جایزه فیروزه علاوه بر محصولی که برای رقابت ارائه دادند، دیگر محصولات خود را نیز در معرض دید عموم گذاشتند عنوان می کند: محصولات ارائه شده در این نمایشگاه، صنایع دستی و ایده های خلاقانه شرکت کنندگان است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه رسانه های دیجیتال محتوای تولید شده توسط ایده پردازان، محققان و پژوهشگران فعال در حوزه رسانه های دیجیتال، ارائه شد ابراز می کند: مونشن گرافی، تولید محتوا، اپلیکیشن، کسب و کار های اینترنتی و نوپا، مشاوره در حوزه فضای مجازی، مباحث کودکان و خانواده را از جمله محصولات ارائه شده در این نمایشگاه رسانه های دیجیتال بود.
نوجوانی ۱۵ ساله در گفت و گو با خبرنگار شبستان می گوید: در این نمایشگاه کتاب های کمک درسی را پیدا کردم و کتاب هایی مرتبط با سن من هم در نمایشگاه ارائه شده و از این بابت مشکلی نداشتم .
جوانی ۲۷ ساله نیز اظهار می کند: علاوه بر اینکه ارائه آثار خوب در نمایشگاه کتاب، در نمایشگاه رسانه های دیجیتال هم با اپیلکیشن ها و آثار جدیدی هم آشنا شدم.
وی با بیان اینکه علاوه بر دانشگاهی و درسی، کتب مورد علاقه ام از جمله آثار جلال آل احمد را پیداکردم می افزاید: امیدوارم برگزاری این نمایشگاه های جذاب در شهر اهواز تداوم داشته باشد.
هرچند در این نمایشگاه که انتشارات مختلفی حضور داشتند، از چند عنوان کتاب از نویسندگان و شاعران خوزستانی رونمایی و با استقبال خوب مردم مواجه شد ولی باید گفت در این نمایشگاه جای خالی اداره کل کتابخانه ها و دیگر نهادهای متولی کتاب احساس شد.
بر هیچ کسی پوشیده نیست که همبستگی نهادهای متولی در نهایت کیفیت برگزاری نمایشگاه و آثار ارائه شده را افزایش می دهد؛ امیدواریم نمایشگاه های این چنینی که مورد علاقه و استقبال مردم قرار می گیرد، بیش از گذشته در استان خوزستان برگزار شود.
نظر شما