به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «سراج الدین عارف نیا» امروز (شنبه ۵ بهمن) در دومین جلسه مجمع سلامت استان گلستان، با اشاره به تاثیر مراکز بهداشت در جامعه اظهار کرد: بهداشت مانند پلک چشم است تا زمانی که پلک در سلامت باشد شاید کسی به اهمیت آن پی نبرد.
رئیس مرکز بهداشت استان گلستان تصریح کرد: امروزه برای پیشگیری از بیماری ها، رسیدگی ها را از دوران جنینی آغاز کردیم و سونوگرافی جنین و آزمایشات چهارگانه برای تشخیص بیماری سندروم داون انجام می شود تا تولد کودک مبتلا به این بیماری موجب زجر خانواده نشود.
وی با بیان اینکه سقط قانونی سندروم داون و اکوی قلب برای جنین در حال اجرا است، بیان کرد: با پیشگیری از بیماری ها مانع از تولد و اعمال هزینه برای خانواده و جامعه پزشکی می شویم.
عارف نیا با اشاره به اجرای طرح غربالگری تیروئید، گفت: سالانه 70 مورد کم کاری تیروئید و هفت مورد کودکان پی کیو در استان گلستان شناسایی می شوند.
رئیس مرکز بهداشت استان گلستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 60 بیمار پی کیو در استان گلستان وجود دارد و اگر این تعداد بیماران شناسایی نمی شدند دچار عقب ماندگی ذهنی می شدند.
وی به تالاسمی ماژور و سقط ناشی از آن اشاره کرد و گفت: حداقل یک هزار زوج ناقل مورد بررسی و آزمایش ژنتیک در دوران بارداری قرار می گیرند تا در صورت تالاسمی ماژور نسبت به سقط جنین اقدام شود.
عارف نیا ادامه داد: سالانه 35 مورد سقط تالاسمی ماژور در استان گلستان انجام می شود.
رئیس مرکز بهداشت استان گلستان با بیان اینکه حفظ وضع موجود اولویت کار ما است، بیان کرد: مرگ و میر مادران باردار در قبل انقلاب اسلامی 140 در 100 هزار بود که این آمار امروز به 20 مورد در 100 هزار رسید، همچنین مرگ و میر اطفال 70 مورد در 100 هزار بود که امروز به 10 در 100 هزار رسیده است.
وی افزود: اگر بهداشت پای کار نباشد و مراقبت از سطح یک شروع نشود خدمات بیمارستانی پاسخگوی نیاز بیماران نخواهد بود.
نظر شما