خبرگزاری شبستان_ صومعهسرا، ایام سوگواری شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) است و در این مدت بسیاری از ذاکران و ستایشگران اهل بیت(ع) هر یک در مکان و هیئتی مداحی میکنند.
همیشه در چنین ایام و مناسبتهای آیینی و مذهبی نکاتی درباره ویژگیهای مداح خوب، شعر خوب و پر محتوا و ... مطرح میشود که در این راستا با یکی از مداحان جوان و خوشآوزاه استان گیلان که مداح ثابت هیئت عاشقان ثارالله صومعهسرا است؛ به گفتوگو پرداختهایم.
* خودتان را معرفی کنید و در چه هیئتهایی فعالیت داشته و دارید؟
امین اسماعیلزاده متولد ۱۳۶۶ و کارمند هستم. از کودکی به واسطه حضور پدرم که خود از پیرغلامان اهل بیت(ع) است در هیئت عاشقان ثارالله مسجد جعفری به عنوان مداح حضور پیدا کردم و در سالیان اخیر توفیق حضور برای مداحی ثابت در «مکتب قرآن محمدی» داشتم و اکنون هم به صورت متفرقه در هیئتها و مساجد مختلف استان مداحی میکنم.
*سابقه همکاری شما با هیات عاشقان ثارالله صومعهسرا از چه زمانی شروع شده است؟
از کودکی در همین هیئت بزرگ شدم و تمام اوقاتم را در این هیئت سپری کردم و مداحی را نیز از سال 1375 در همین هیئت آغاز کردم و حدود دو دهه فعالیت در این عرصه را در این هیئت پشت سر گذاشتهام.
* استقبال جوانان از برنامه های هیئت چگونه است و حضور پررنگی در هیئت دارند؟ دلیل این حضور را چه میدانید؟
جوانان در سالهای اخیر حضور پررنگی در هیئت عاشقان ثارالله داشتند و در کارها و برنامههای هیئت کمک حالمان بودهاند. متاسفانه در اکثر شهرستانها و به خصوص شهرستانهای کوچک، جوانان علیرغم میل باطنی از مسجد فاصله گرفتند که یکی از دلایل آن میتواند تفکرات سنتی حاکم بر مساجد باشد. اما در هیئت عاشقان ثارالله جوانمحوری حاکم است و این مسئله سبب شده به محض اینکه گروه جوانی مراسمی را در مسجد جعفری برگزار و مدیریت میکنند سبب استقبال جوانان از آن مراسم میشود.
جوانان سرمایههای این کشور هستند و تمام امید کشور و رهبر معظم انقلاب به این جوانان است و باید به آنها میدان داد و اعتماد کرد که نتیجه موفقیتآمیزی به دست میآید. در این چندسال اخیر در هیئتمان به این موضوع پرداختیم و جواب هم گرفتیم.
* رسالت مداحان اهل بيت(ع) چیست؟
در جامعه کنونی مهمترین رسالت یک مداح استفاده درست و به جا از عواطف پاک مردم و جهتدهی آنان به سمت تقوا و پاکی است.
همچنین روشنگری افکار جامعه و حفظ و نشر فرهنگ شهادت با یادآوری فرهنگ شهدای کربلا، انقلاب، جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم و ترویج معارف اسلامی و مسئولیتهای اجتماعی که جوانان میتوانند در این شرایط کمککار کشور باشند از دیگر رسالتهای یک مداح انقلابی است.
از دیگر رسالتهای یک مداح انتقال ارزشهای اهل بیت (ع) و عاشورا است، روضه و عزای سیدالشهدا(ع) از جامعه جدا نیست و یک مداح در برابر زمان خود مسئول است.
* به نظر شما مداحان باید از کار مداحی اهل بیت(ع) ارتزاق کنند یا نه؟
مداحی عنایتی از سمت اهل بیت(ع) به مداح است که نمیتوان به هیچ عنوان روی آن عنایت قیمت گذاشت، تعیین نرخ برای گفتن مصائب اهل بیت(ع) کار درست و شایستهای نیست.
اگر پاکت و مزدی از طرف بانی جلسه به مداح داده شد گرفتن آن اشکالی ندارد اما نباید غرض اصلی مداح این چیزها باشد و نباید به چنین موضوعی فکر کند تا اجر و ثواب مجلس اهل بیت(ع) که به تعبیر مقام معظم رهبری و امام راحل، از افضل قربات و آدمساز است، حفظ شود.
* از چه اشعاری در مداحی استفاده میکنید و اشعار مداحیهای شما را چه کسی میسراید؟
تمام تلاشم را انجام میدهم از اشعاری با کلمات وزین و درخور شان اهل بیت(ع) استفاده کنم در این راستا از شعر شاعرانی همچون غلامرضا سازگار و حاج علی انسانی و دیگر شاعران خوب کشور استفاده میکنم.
از محمود محمدی که از شاعران و آهنگسازان اهل بیت(ع) و شهداست کمال قدردانی را دارم که در این سالهای اخیر با ساختن ملودیهای زیبا کمک حال بنده و هیئت عاشقان ثارالله مسجد جعفری بود.
نظر شما