حجت الاسلام «احمد ترابی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد برگزاری مراسم ازدواج دانشجویی را مایه قوت قلب و جرأت یافتن جوانان برای تشکیل زندگی دانست و با اشاره به نقش پویا و اثربخش آموزش ها و آگاه سازی های زوجین در این طرح گفت: در قالب این آموزش ها شناخت زوجین نسبت به عواطف، نیازها و خواست یکدیگر افزایش و اختلافاتشان کاهش می یابد.
رئیس نهاد رهبری دانشگاه های خراسان رضوی اضافه کرد: بررسی های انجام شده و آمار استعلامی از ثبت اسناد و ثبت احوال، نشان می دهد که تعداد طلاق و آمار اختلاف همسران در میان زوج های دانشجو بسیار کم است.
حجت الاسلام ترابی با تأکید بر اینکه ازدواج بدون آموزش و آگاهی، آفت زا است، تشریح کرد: مهمترین رسالت جامعه، آموزش سبک زندگی درست و با برنامه و نیز افزایش عمیق شناخت همسران از یکدیگر است که همواره باید مورد توجه باشد.
وی یادآور شد: مدیران دستگاه های مرتبط نیز با اطلاعی که نسبت به این روش ازدواج و اهمیت ارائه آموزش ها به زوجین دارند، باید نسبت به تعمیم دادن این مهم به جوانان سایر اقشار جامعه اهتمام ورزند.
حجت الاسلام ترابی با بیان اینکه ما نیز در مشهد حدود سه سال است که این مهم را دنبال کرده و درصدد همگانی شدن آموزش های ازدواج هستیم، افزود: در حال حاضر ارائه این آموزش ها رسمی و قانونی شده و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد اقشار غیر دانشجو را در این آموزش ها وارد کرده ایم.
رئیس نهاد رهبری دانشگاه های خراسان رضوی با اشاره به باب شدن برخی ازدواج های غربی، آن ها را غذای ناسالم پیش روی جوانان توصیف و با اشاره به آفت های بسیار روابط ناسالم خاطرنشان کرد: در روابط موقت، طرفین حاضر به فرزندآوری هم نمی شوند، آفت های اینگونه ارتباطات برای جامعه بسیار است و نشاط اجتماعی جوانان نیز آسیب می بیند.
وی با بیان اینکه بعضی جوانان فکر می کنند در ازدواج های موقت مسوولیت کمتری دارند، تصریح کرد: اتفاقا مسئولیت این نوع روابط و نداشتن همسر دائم بسیار است و افسردگی ها و ناکامی های بسیاری به دنبال دارد.
حجت الاسلام ترابی با بیان اینکه ازدواج سالم تضمین کننده سلامت روحی جامعه است، افزود: طبیعی است در این زمینه مسئولان نیز باید به فکر جوانان باشند. ما می توانیم کاری کنیم که جوانان در دوره تحصیل درآمد داشته باشند و تمرین کارکردن و وارد بازار کار شدن را از سنین محصلی به آنان بدهیم.
رئیس نهاد رهبری دانشگاه های خراسان رضوی خطاب به مسئولان خواستار توجه ویژه به امر ازدواج جوانان شد و از قشر برخوردار جامعه خواست به جای انباشت سرمایه های خود، آن ها را برای خدمات اجتماعی و اشتغالزایی جوانان سرمایه گذاری کنند.
نظر شما