«مسعود صادق» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در فاروج گفت: مجموع اعتبارات شهرستان فاروج 280 میلیارد ریال بوده که اگر 50 درصد آنهم تخصیص یابد 140 میلیارد ریال اعتبار خواهیم داشت.
فرماندار فاروج با بیان اینکه سرمایه گذار بخش خصوصی با ۲۵۰ میلیارد تومان برای راه اندازی کارخانه کاغذ از سنگ معادل اعتبارات ۱۰ساله شهرستان سرمایه گذاری می کند، با اشاره به اینکه مهمترین نیاز راه اندازی این واحد تامین برق آن است، گفت: برای ایجاد چنین واحدهایی نیاز به زیرساخت هایی است که در حوزه برق در تلاش برای تامین آن هستیم.
صادق گفت: این واحد در زمینی به مساحت 15 هکتار و در روستای برگرد از توابع بخش بخش مرکزی و واقع در دهستان شاه جهان از سوی سرمایه گذاری بدون دریافت تسهیلات ساخته می شود.
وی با اشاره به اینکه طی هفته گذشته مجوز این واحد صادر شده، مرحله اول سرمایه گذاری در این طرح را 137 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: سرمایه گذار زمان بهره برداری از این طرح را شهریور سال آینده اعلام کرده است.
فرماندار فاروج با اشاره به صرفه جویی 80 درصدی آب در این طرح و عدم نیاز به قطع درخت برای تولید مواد خام آن بیان داشت: بخشی از ماشین آلات این واحد خریداری شده است.
وی این واحد را سومین واحد تولید سنگ کاغذ در کشور عنوان کرد و افزود: با راه اندازی این واحد، حداقل 230 نفر مشغول به کار می شوند.
صادق با بیان اینکه در این روش تولید، برگی از درخت قطع نمی شود و قطره آبی هم مصرف نخواهد شد، ماندگاری و استحکام بالا، ضد رطوبت بودن و قابل بازیافت بودن را از مهمترین ویژگی های این کاغذ ذکر کرد.
در سال 95 با بومی سازی این صنعت در یزد، ایران به جمع چهار کشور صاحب این صنعت نظیر کانادا، چین و تایوان پیوست. در شهرستان فاروج یک شهرک و یک ناحیه صنعتی فعال است و تعدادی از طرح های صنعتی هم در زمین های مالکان آن ساخته شده و به بهره برداری رسیده که کارخانه کاغذ یکی از این واحدهاست که در زمینی در روستای برگرد ساخته می شود.
کاغذ سنگ (که با اسامی دیگری مثل کاغذ سنگی، کاغذ آهک یا کاغذ معدنی نیز نامیده می شود) نسل جدیدی از کاغذ است که در سال های اخیر توسط محققان اختراع شده است، ماده اولیه این کاغذ پودر کربنات کلسیم بوده که جایگزین استفاده از چوب درختان برای تولید کاغذ است، از خواص آن ضد آب بودن، مقاومت در برابر پارگی، جلوه جادویی رنگ ها بر روی آن و در نهایت برگشت پذیری کوتاه مدت آن به خاک طی دوره بازیافت است.
بسیاری، تولید کاغذ سنگ را پدیدهای شگفتانگیز در صنعت چاپ و تولید آن را نیز سرآغاز عصری جدید در تولید کاغذهای سازگار با محیط زیست میدانند، چراکه ماده اولیه آن تنها سنگ است، از اینرو به نظر میرسد دیگر نباید نگران قطع درختان و آثار مخرب آن روی محیط زیست باشیم. همچنین در فرآیند تولید «کاغذ سنگ» نه تنها از آب استفاده نمیشود، بلکه به خاطر سفیدبودن مواد اولیه، نیازی به استفاده از سفیدکنندهها هم در تولید آن نیست که نتیجه این کار، این خواهد بود که دیگر آلایندهها به محیط زیست ما اضافه نخواهند شد.
نظر شما