رشد ۱۰۷ درصدی کشف جرائم فضای مجازی در خراسان‌ جنوبی

سرهنگ محمدپور با اشاره به افزایش ۱۰۷ درصدی کشف جرائم فضای مجازی از ابتدای امسال تاکنون، گفت: در این مدت ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان از مردم استان خراسان جنوبی در فضای سایبری کلاهبرداری شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سرهنگ «علی محمدپور» امروز (2 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: در 10 ماهه امسال وقوع جرم در فضای مجازی استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 116 درصد افزایش یافته است.

 

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با اشاره به افزایش 107 درصدی کشف جرائم فضای مجازی در سال جاری، گفت: در این مدت 2 میلیارد و 650 میلیون تومان از مردم استان خراسان جنوبی در فضای سایبری کلاهبرداری شده است البته بیش از 60 درصد جرائم مالی سایبری به مالباختگان برگشت داده می شود.

 

وی با بیان اینکه بیشتر متهمان این حوزه از استان های دیگر هستند كه با هماهنگی قضایی و رده پلیس فتا آن استان شناسایی و دستگیر می شوند، افزود: متاسفانه طمع بیش از حد و رعایت نكردن اصول توسط مالباختگان علت تشكیل این پرونده ها است.

 

محمدپور با اشاره به پنج جرم اول فضای مجازی در استان تاکید کرد: برداشت اینترنتی غیرمجاز از حساب های بانكی 70 درصد جرایم فضای مجازی خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.

 

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با بیان اینکه دومین جرم فضای مجازی  استان كلاهبرداری های رایانه ای است، افزود: 18 درصد کل جرایم فضای مجازی را این مورد به خود اختصاص داده است.

 

به گفته وی مزاحمت های اینترنتی، ممانعت غیرمجاز از دسترسی هک سیستم ها و رایانه ها  و انتشار فیلم خصوصی افراد نیز جزو پنج جرم اول ارتكاب جرایم سایبری در خراسان جنوبی است.

 

محمدپور  با اشاره به اقدامات حوزه پیشگیری اجتماعی بیان كرد: از ابتدای امسال تولید 33 برنامه آگاه سازی در صدا وسیمای استان، 160 مصاحبه رادیویی، انتشار 290 هشدار در حوزه رسانه های استان و برپایی 14 نمایشگاه در مدارس و دانشگاه ها انجام شده است. ‌

 

وی به انجام بیش از 250 فقره بازدید از کافی‌نت های سطح استان اشاره کرد و گفت: در این زمینه 54 کافی‌نت متخلف شناسایی و تذکرهای لازم به آنان ابلاغ شده است همچنین سه کافی‌نت متخلف نیز پلمپ شدند.

 

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی با بیان اینکه در زمان رسیدگی به پرونده های جرایم سایبری  از میانگین کشوری شش روز جلوتر هستیم، ادامه داد: پیگیری جرائم سایبری در حوزه نشر اکاذیب و هتک حیثیت در اولویت کار قرار دارد.

 

محمدپور با اشاره به اجرای رمز دوم یكی بار مصرف بانکی، گفت: با اجرای این مهم  شاهد كاهش بسیار زیاد جرایم مالی در فضای مجازی خواهیم بود.

 

گفتنی است پلیس فتای علاوه بر مرکز استان در شهرستان های قائن، فردوس، طبس و نهبندان نیز فعال شده است و همشهریان می توانند در هر ساعت شبانه روز مشکلات خود در ارتباط با جرائم فضای سایبری با شماره همراه 09055873006 مطرح و پیگیری کنند.

 

کد خبر 884117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha