حجت الاسلام «ستار علیزاده» به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: اداره کل اوقاف و امور خیریه گیلان متولی پنج هزار و ۴۰۰ رقبه و ۹۲۴ امامزاده و بقعه متبرکه است و وظیفه سنگینی برای اداره، حفظ، نگهداری و عمران موقوفات و اماکن متبرکه برعهده دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان افزود: سازمان اوقاف در زمینه احیاء و بهرهوری از موقوفات و تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی، از سیستم نوین مدیریت اطلاعات بهره برده است که بازدهی مفید و موثری را در پی داشته است.
وی گفت: به همین منظور پیادهسازی جی آی اس بهعنوان یکی از سامانههای پیشرفته مدیریت سیستمهای اطلاعات مکانی و جغرافیایی در اولویت اصلی سازمان و اداره اوقاف گیلان قرار گرفته است و در این راستا با توجه به مکانمحور بودن داراییهای سازمان، وجود اطلاعات مکانی و توصیفی دقیق از وضعیت رقبات استان در یک پایگاه داده جامع در دستور کار قرار دارد.
حجت الاسلام علیزاده اعلام کرد: با استفاده از جی آی اس میتوان میزان مساحت واگذار شده از رقبات که توسط سایر سازمانها و نهادهای دولتی و غیردولتی تصرف شده است را به طور دقیق مشخص کرد.
وی اجتناب از هزینههای اضافی و احقاق حقوق موقوفات، دسترسی آنی به اطلاعات رقبات و موقوفات، نیز جلوگیری از تضییع حقوق موقوفه و عمل به نیات واقفین خیراندیش را از مزیتهای مهم جی آی اس برشمرد و گفت: با استفاده از تحلیل دادههای این سیستم مانند مکانیابی اماکن و عوارض مختلف، شناسایی رقبات، تسهیل و نشان دادن آنها بر روی نقشههای موجود میتوان از تحمیل هزینههای اضافی بر دوش سازمان اوقاف و امور خیریه جلوگیری کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان گفت: تاکنون برای سه هزار و ۵۰۰ رقبه در گیلان نقشه جی آی اس تهیه و در سامانه جامع موقوفات بارگذاری شده است.
وی خاطرنشان ساخت: در یک ماهه گذشته و با انجام پروژه جی ای اس تعداد ۳۲ رقبه جدید شناسایی شده اند.
حجت الاسلام علیزاده یادآور شد: از این تعداد ۲۷ رقبه مربوط به موقوفه مرحوم طالب زاده شهرستان رودسر، سه رقبه متعلق به موقوفه مسجد چله خانه شهرستان رشت و ۲ رقبه مربوط به موقوفه عرصه و اعیان وقف مسجد سید ابوالقاسم چله خانه رشت است.
مدیرکل اوقاف گیلان اظهار کرد: رقبات شناسایی شده مجموعاً ۸۵ میلیارد ریال ارزش دارند که در آینده نزدیک نسبت به برقراری رابطه استیجاری و احیا موقوفات مذکور اقدام خواهد شد.
نظر شما