به گزارش خبرگزاری شبستان، سید اکبر میرزارضایی یکی از تعزیه خوانهای گروه «راویان عشق» که در برنامه «آفتاب سرخ» در فرهنگسرای نیاوران به اجرای تعزیه میپردازد، گفت: در تعزیههایی که در دهه اول محرم اجرا میشود جز «موافقخوانها» و «زنانهخوان» هستم، از آنجا که «تعزیهخوان زن» در تعزیه ها نداریم، نقش بانوانی چون حضرت زینب(ع) ، طوعه و حضرت رقیه (ع) یا دیگران را مردان ایفا می کنند که به آن زنانه خوان میگویند.
وی درباره نقشهای دیگر خود در تعزیه نیز بیان داشت: گاهی اوقات نقش های فرعی مثل نقش قاصد یا بردار حر را می خوانم . در این 10 شب که در نیاوران اجرای تعزیه داریم، تعزیه «ورود حر به کربلا» را اجرا می کنیم. داستان از این قرار است که «حر» با لشکر ابن زیاد وارد کربلا می شود، جلوی لشکر امام حسین(ع) را میگیرد و با حضرت عباس(ع) گفتگو می کنند. پس از آن« حر» از کرده خود پشیمان می شود و توبه می کند.
وی افزود: من در این شبیه خوانی برادر حر هستم که در تصنیف دشتی خوانده می شود و از سازهای ترومپت (شیپور) و نی استفاده می شود.
رضایی حضور نماد ونشانه ها را یکی از ویژگیهای مهم تعزیه دانست و افزود: یکی از ویژگیهای مهم تعزیه استفاده از نمادها و نشانه ها است .مثلا رنگها در تعزیه هر کدام معنی خاص خود را دارند و هیچ کدام بی دلیل انتخاب نشده اند موافق خوانها یا اولیا معمولا امام حسین(ع) ، حضرت ابوالفضل و امام سجاد(ع) به خاطر سید بودنشان سبز می پوشند مخالف خوانها یا اشقیا لباس قرمز که نماد خون و جنگ است را می پوشند که حس خشونت را به تماشاگران القا می کند. یا «حر» در تمام تعزیه ها زرد می پوشد چرا که اول در لشکر ابن زیاد بود و بعد توبه کرد و به لشکر امام پیوست و در نهایت شهید شد.
بنا بر گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید اکبر میرزا رضایی در پایان گفت: تعزیه نوعی عزاداری برای امام حسین (ع) است موسیقی و جنبه نمایشی آن باعث می شود که مردم فضا و حال هوای وقایع کربلا را بیشتر درک کنند. مردم برای اهل بیت می گریند و دشمنان آنها را لعن می کنند و در واقع با این کار به نوعی عزاداری می کنند.
گفتنی است،«آفتاب سرخ» ویژه برنامه های ماه محرم و صفر است که توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشهای هنرهای تجسمی، نمایش و موسیقی برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما