به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله رضا استادی، استاد حوزه علمیه قم در جمع زائران و عزداران شرکت کننده در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با تاکید بر اهمیت فضیلت اجرای امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: رسول خدا(ص) در زمان خود، گویا مثل جوامع اسلامی امروز را دیده و نگرانی خود را بیان کرده است که ما باید از این نگرانی و تعبیراتی که در روایات است به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر پی ببریم.
وی افزود: فساد که در جامعه پیدا شد حتی گریبانگیر کسانی که اهل گناه نیستند هم می شود، گناه به ضرر همه افراد جامعه است مگر اینکه آنها به وظایف خود عمل کرده باشند اما اگر در جامعه افراد به وظیفه خود عمل نکنند و فساد زیادتر شود ضررش به همه می رسد.
آیت الله استادی با بیان اینکه گناه و فساد مانند آتش می ماند، تاکید کرد: وقتی یک اتاقی آتش می گیرد به اتاق دیگری نیز سرایت می کند، اگر یک گوشه ای از پاساژ آتش بگیرد کل پاساژ را دربر می گیرد و گناه و فساد نیز همین طور است.
استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: آیا در جامعه ما به جای امر به معروف و نهی از منکر گاهی اتفاق نمی افتد که نهی از معروف کنیم و امر به منکر؟
استاد حوزه علمیه قم، با انتقاد از افراط در هزینه های ازدواج ابراز داشت: دو جوان با هم تصمیم گرفتند که در آغاز زندگی، یک مجلس معمولی بگیرند یا اصلا مجلس نگیرند، به جای اینکه دیگران بابت این تصمیم تشویق شان کنند، برعکس افتادن در خرج و قرض را تشویق می کنند، در صورتی که پیشنهاد دو جوان بهتر است و باید تشویق شوند.
امام جمعه قم، افزود: همه می گویند که ازدواج آسان بهتر است، اما مهریه های سنگین را برای ازدواج تعیین می کنیم که جوان برای پرداخت آن باید سال ها به قرض بیفتد در جامعه ما خیال می کنند که مهریه بالا خوب است.
استاد حوزه علمیه قم، تاکید کرد: اگر این واجب الهی را انجام نمی دهیم، دیگران را از راه خیر و خوب منع نکنیم.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر را ابتدا باید از خانه خود شروع کنیم، اظهار داشت: اگر همه انجام دهند حتما موفقیت کامل است، وظیفه تک تک افراد است، اینکه فکر کنیم اگر من بگویم تاثیر نخواهد داشت، نمی شود.
آیت الله استادی، با انتقاد از بی تفاوتی برخی افراد جامعه در اجرای امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: اگر مغازه ای در یک محل باز می شود که متوجه می شویم محل فساد خواهد شد، همسایه های همان خیابان همان روز اول با اخلاق خوب و با بیان شیرین صاحب مغازه را متوجه کنند و به راه راست هدایت کنند، اما متاسفانه همه تماشا می کنند.
استاد حوزه علمیه قم، همچنین با اشاره به وظایف رسانه ها در ترویج امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: رسانه ای که تیراژ بالایی دارد وظیفه امر به معروف دارد و باید هر روز مطالبی که جلوی فساد را می گیرد منتشر شود، نویسندگان این روزنامه حتما وظیفه دارند.
پایان پیام/
نظر شما