سطح نگاه و نیاز به تقریب ارتقاء یافته است

رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با اشاره به اینکه دو نوع مرزبندی میان شیعه و سنی وجود دارد، گفت: مرزبندی درست، مرزبندی است که جنبه هایی از اعتقادات و مناسک این دو را از هم به صورتی شفاف تفکیک می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در دیدار با پرفسور ممتاز احمد، رییس دانشگاه بین المللی پاکستان اظهار کرد: اصولا قوام به مذهب به این نوع مرزبندی است، در حالی که مرزبندی منفی، حالتی از تفکیک و جدائی است که وحدت و یکپارچگی اسلامی هدف قرار می دهد و نیمی از امت را از نیم دیگر جدا می کند؛ بلکه آن ها را رو در روی هم قرار می دهد.

 

وی گفت: تن دادن به این نوع مرزبندی جداکننده، خلاف شرع، عقل و هم خلاف همه تجربه های عقلائی و بشری است.

 

حجت الاسلام والمسلمین احمد با تاکید بر اینکه که در شرایط کنونی منطقه، چارچوبی لازم است تا روابط امت اسلام را به صورت دینامیک، نظم و استقرار ببخشد، گفت: گفتمان تقریب در صورت عمق یابی و گسترش پذیری، جامعه اسلامی را به سمت استقرار نظمی خود جوش و دینامیک به پیش می برد.

 

وی با اشاره به تحولات جهان اسلام گفت: حوادث منطقه درهای تقریب را به روی شیعه و سنی گشوده و کار آن را آسان کرده است.


حجت الاسلام مبلغی تصریح کرد: البته در شرائط کنونی که سطح نگاه و نیاز به تقریب ارتقا یافته و تحقق تقریب، امکان پذیرتر شده است، باید سطح سیاست ها، خط مشی ها و کوشش های تقریبی نیز افزایش یابد.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی یادآورشد: نتیجه رها کردن شرائط مستعد کنونی به حال خود، تنها از دست دادن فرصت های نهفته در این شرائط نیست، بلکه رفته رفته شرائط را به سمت بروز شکاف هایی در جامعه کلان اسلامی به پیش خواهد برد که دشمنان به پرکردن آن اقدام خواهند ورزید.

 

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی تصریح کرد: در این شرایط حساس، باید همه مجامع علمی و دانشگاهی ارتباطات میان خود را به صورت چندجانبه برقرار کنند.

 

وی همچنین گفت: جمهوری اسلامی امروز برای نهضت های ایجاد شده در دنیای اسلام اهمیت بسیار زیادی قایل است.

 

وی ادامه داد: ما هرگز انقلاب اسلامی ایران را انقلاب شیعی نامگذاری نکردیم بلکه آن را انقلاب اسلامی خوانده ایم، ما به هر پدیده ای که رخ می دهد دو نگاه داریم یکی ماهیت اسلامی و دیگری درون مایه مذهبی.

 

حجت الاسلام مبلغی تصریح کرد: جهان اسلام امروز به رشد و بلوغی رسیده است که در عین حال که به یک قضیه نگاه مذهبی دارد با همان حال و در طول آن، نگاه اسلامی نیز دارد.

 

وی گفت: باید مخرج مشترک همه حرکت های اسلام شناسایی شود، زمانی که تصور می شد اگر انقلابی را شیعه انجام دهد صرفا شیعی است و یا اگر اهل تسنن انقلابی را انجام دهند صرفا سنی می باشد گذشته است، یک انقلاب امروز می تواند بیش از جنبه شیعه یا سنی، جنبه اسلامی داشته باشد.

 

به گزارش پژوهشگاه مطالعات تقریبی، وی گفت: می توان پیش بینی کرد که جهان اسلام در صورت هوشیاری و سعه صدر، روی به سمت تحولی بزرگ کرده است و آن، برخوردار شدن از اتحادیه های بزرگ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و رسالت علما، اندیشمندان و نخبگان در این زمینه بسیار سنگین و حساس است.

 

رییس دانشگاه بین المللی پاکستان نیز در این مراسم گزارشی از فعالیت های دانشگاه تحت اشراف خود را بیان کرد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 88365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha