به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر خمیر، توجه به محیط زیست یکی از مهم ترین مسائلی است که هر شهروند و مسئولی باید به آن پایبند باشند. امروزه سلامت ما در گرو برخورداری از محیط زیستی پایدار است اما اینکه چگونه در حفظ و ارتقاء زیستگاه اطراف محل سکونت خود نقش آفرین باشیم نیز امر مهمی به شمار می رود.
هر ساله شاهد نشست ها و همایش های متعددی از سوی سازمان های مردم نهاد و حتی سازمان های مربوط با محیط زیست در سطح کشور و جهان بوده ایم، همایش هایی که در راستای ارتقاء آگاهی بخشی عمومی و هشدارهایی در خصوص بحران محیط زیستی در جهان مسائلی را مطرح می کنند و دلسوزانی نیز در این عرصه وجود دارند که مبادا با انجام پروژه ها و استفاده از عملکرد های غیر اصولی آسیبی به محیط پیرامون و این نعمت خدادادی وارد شود.
چرا که این آسیب ها علاوه بر اثر سوء بر محیط اطراف، آسیبی جدی برای خود ما انسان ها نیز تلقی می شود.
مقدمه فوق بر این بود که ما انسان ها می توانیم گوشه ای از خلاقیت های خود را به کار گرفته و علاوه بر صیانت از محیط زیست پیرامون خود، اقداماتی عملی نیز در این رابطه داشته باشیم، برخی از این اقدامات می توانند عملکردهای بازدارنده باشند به طور مثال نریختن آشغال در طبیعت، تعدی نکردن به حقوق حیوانات در طبیعت و ... و اما بعضی از مسائل زیست محیطی نیز بر می گردد به ساخت و ساز های دست بشر، ایجاد کارخانجات صنعتی و صنایعی که اگر پیوست های زیست محیطی را رعایت نکنند می توانند به مراتب آسیب جدی را به محیط پیرامون زیست گاه خود وارد کنند.
امروزه صنعت بوم گردی مناطق مختلف کشور توسط بخش های دولتی و حتی خصوصی مورد توجه قرار گرفته است، افراد زیادی را شاهد هستیم که سرمایه های خود را به سمت توسعه صنعت بوم گردی و گردشگری سوق داده و از طبیعت، این موهبت الهی بهره مند شده اند.
رستوران بازیافتی چوبی گارگوپ؛ جایی که ارتباط بین انسان و طبیعت را بیشتر می توان احساس کرد
« محمدرضا برترانگ »، مدیر مرکز گردشگری شهرداری بندر خمیر در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: رستوران بازیافتی چوبی گارگوپ در شهرستان بندرخمیر محیطی دلنشینی را فراهم کرده است، جایگاهی که در آن ارتباط بین انسان و طبیعت را بیشتر می توانید احساس کنید.
وی گفت: کل چوب هایی که در ساخت این رستوران چوبی استفاده شده از چوب هایی بوده که از چرخه خارج شده اند و قابلیت کاربری را نداشته اند که با تغییر موقعیت کاربری آنها در این رستوران مورد بهره برداری قرار گرفته است.
این فعال محیط زیست شهرستان بندرخمیر ادامه داد: تیرهای چوبی چراغ برق، پالت های مورد استفاده زیر وسایل، چندل هایی با عمری چند دهه زیر سقف خانه ها و حتی درب ها و پنجره های قدیمی همه از چوب هایی بوده که از چرخه خارج شده است که اطلاح شده اند و برای ساخت این سازه چوبی زیبا مورد استفاده قرار گرفته اند.
مدیر مرکز گردشگری شهرداری بندر خمیر تشریح کرد: داخل این مجموعه از ظروفی استفاد شده که به طور کامل سنتی هستند و می توان گفت چهار تا پنج دهه قبل بین مردم این منطقه رواج داشته است.
وی اذعان کرد: در مدتی که این رستوران آغاز به کار کرده، مورد استقبال گردشگرهایی از استان، کشور و توریست های خارجی قرار گرفته است که نحوه ساخت و چیدمان و همچنین استفاده از مواد طبیعی بازیافتی و سازگاری آن با طبیعت برایشان جالب و مورد توجه قرار گرفته بود.
مدیر مرکز گردشگری شهرداری بندر خمیر با بیان اینکه خود این سازه کاملا محیط زیستی است و یکی از پروژه هایی است که در شهر تالابی بندر خمیر ایجاد شده ، خاطرنشان کرد: همه متریال هایی که استفاده شده وسایلی بوده که سازگار با طبیعت است و هیچ گونه آسیبی جهت ساخت این فضا به طبیعت وارد نشده است.
برترانگ بیان کرد: این سازه طبیعی و محیط زیستی با صرفه جویی اقتصادی در برابر متریال های نو سه برابر صرفه جویی اقتصادی به همراه داشته است و ایده جدیدی در صنعت بازیافت نیز تلقی می شود.
وی با بیان اینکه این رستوران با توجه به قرارگیری در کنار بزرگترین تالاب دریایی خاورمیانه(تالاب خور خوران) ، منوی غذایی اش نیز تالابی بوده که مستقیم از تالاب مجاور صید می شود.
فعال محیط زیستی شهرستان بندرخمیر گفت: استفاده از دسرهای محلی و سبک پخت این منطقه نیز از مسائل حائز اهمیت در این رستوران است.
وی با تشویق و دعوت مردم منطقه در راستای صنعت بوم گردی شهرستان بندرخمیر اظهار کرد: در استراتژی جدید و آموزش در جوامع محلی پیشنهاد ما برای مردم این است که با توجه به فعالیت در حوزه گردشگری مردم بیایند و متمایز عمل کنند و بیشتر ایده ها را به سمتی سوق دهند که کارهای نو ارائه شود و کارهای جدیدی را در سطح شهرستان بندرخمیر شاهد باشیم.
برترانگ در پایان از ایجاد لنج موزه بوم گوهری در این شهرستان خبر داد و گفت: این لنج موزه بوم واقعی اقیانوس پیمایی قدیمی است که با تمام سختی ها به ساحل آورده ایم و فاز یک آن به زودی افتتاح می شود.
گزارش از « محمدامین عالی پور »
نظر شما