به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله سیداحمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران و عضو مجلس خبرگان در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران گفت: اگر قرار باشد حتی فهرست خیانتهای انگلیس را بگوییم مثنوی 70 من کاغذ شود. در دوره قاجار قراردادهایی با انگلیس بسته شد که میخواستند ایران برده انگلیس شود که از آن جمله میتوان به قرارداد تنباکو و قرارداد رویترز اشاره کرد.
وی افزود: به فضل خدا عالمان برجسته دین حاج محمدعلی کنی و میرزای شیرازی بزرگ به صحنه آمدند و این توطئهها را خنثی کردند. رضاخان را نیز انگلیسیها سر کار آوردند و وقتی تاریخ مصرفاش به پایان رسید او را برکنار کرده و پسرش محمدرضا را سر کار آوردند و پس از کودتای 28 مرداد بار دیگر او را به مردم مسلط کردند.
آیتالله خاتمی با اشاره به توطئههای انگلیس بعد از پیروزی انقلاب گفت: به صراحت میگویم که انگلیسیها بعد از انقلاب هر کاری توانستند انجام دادند و اگر کاری علیه ملت ایران به ثمر نرسیده نه اینکه آنها نخواسته باشند بلکه نتوانستهاند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به نقش انگلیس در فتنه 88 گفت: انگلیسیها در این فتنه معرکهگردان بودند، به طوری که وزیر اطلاعات وقت گفته بود که اطلاع دقیق داریم که از بعضی از ستادها بیش از 100 بار با انگلیس تماس گرفته شده است یعنی هر آنچه توانسته بودند علیه ما انجام داده بودند.
وی ادامه داد: آخرین توطئه انگلیس تحریم بانک مرکزی بود که البته بیشتر جنبه تبلیغاتی و جنگ روانی دارد چون ما روابط آنچنانی با انگلیس نداریم که این تحریمها بخواهد اثر زیادی در ما بگذارد.
وی با بیان اینکه این انگلیس نیاز به گوشمالی داشت، گفت: مصوبه اخیر مجلس برای کاهش ارتباط با انگلیس از آن گوشمالیهای جانانه بود، از این به بعد باید همراه با مرگ آمریکا، مرگ بر انگلیس هم گفته شود.
آیتالله خاتمی با مخاطب قرار دادن شورای امنیت گفت: شورای امنیت بیش از این خودش را رسوا نکند، به اتفاق علیه ایران بیانیه دادن یعنی با طناب پوسیده انگلیس و آمریکا به چاه رفتن.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: به کشورهای اروپایی هم میگوییم که انگلیس و آمریکا میخواهند هزینه خودشان را سرشکن کنند و کاری کنند که مردم ایران علاوه بر نفرت از این دو کشور از شما هم نفرت داشته باشند. اگر یک جو عقل داشته باشید طناب خود را به طناب پوسیده آمریکا و انگلیس گره نمیزنید.
وی سردمداران انگلیس را عدهای احمق خواند و گفت: انگلیسیها علیرغم اینکه میخواهند وانمود کنند که خیلی هوشمندند و حواسشان به همه جا هست اما بسیار احمق هستند و همهاش توسری خوردهاند. قبل از انقلاب عالمان دین جلوی آنها ایستادند و به آنها توسری زدند. بعد از انقلاب هم بارها و بارها از ملت ایران توسری خوردند که یکی از آنها همین توسری مجلس به آنها بود.
عضو مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی فعلی را نماد مردمسالاری دینی دانست و گفت: روز شهادت مدرس به حق به عنوان روز مجلس شورای اسلامی انتخاب شده و مجلسیان باید مدرس را الگوی خود قرار بدهند، مدرسی که نماد مبارزه با استکبار و استعمار انگلیس بود و در این راه آزارها دید و دست آخر هم کشته شد.
آیتالله خاتمی با اشاره به نزدیک بودن تاسوعا و عاشورای حسینی گفت: تاسوعا و عاشورا و محرم و صفر به حق سرمایههای قیمتی این ملتاند و هیچ مذهبی به جز تشیع این سرمایه عظیم را با خود ندارد که میلیونها دل را بتواند یکجا جمع کند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اثرات یکدلی مردم درباره قیام امام حسین (ع) گفت: نتیجه تاسوعا و عاشورای حسینی نیز محسوس است و انقلاب ما مدیون عاشورا است، همانطور که میدانید 15 خرداد 1342 مصادف با 12 محرم 1285 قمری بود و مردم دو روز قبل از این قیام در خیابانها عزاداری میکردند و وقتی متوجه شدند امام را گرفتهاند همانها آمدند و شعار دادند قم شده کربلا/ فیضیه قتلهگاه.
وی با اشاره به اثر عزای سیدالشهدا در مقابله با فتنه 88 گفت: در فتنه 88 آن چیزی که سفره فتنهگران را جمع کرد عزای سیدالشهدا بود و مردم دیدند فتنهگران حتی به عزای سیدالشهدا و عزاداران هم رحم نمیکنند، بنابراین نتوانستند تحمل کنند و با داغ امام حسین (ع) در دل در 9 دی به صحنه آمدند و حماسهای بزرگ آفریدند.
آیتالله خاتمی با اشاره به وظایف سران هیئتهای حسینی گفت: هیئتیها و منبریها باید مسئولانه در این مجالس حاضر شوند، یعنی برایشان مهم نباشد که این مجلس چقدر میگیرد و یا شلوغ میشود یا نمیشود بلکه باید برای آنها مهم باشد که این افرادی که پای هیئت آنها حاضر شدند چقدر از معارف دین تقدیمشان شده است.
وی بر تبیین تمام دین در جلسات امام حسین (ع) تأکید کرد و گفت: مسایل شرعی فقط وضو و غسل نیست، حتی نگاه کردن و لباس پوشیدن ما هم حلال و حرام و مستحب و مکروه دارد. همچنین در شبههافکنیهایی که توسط رسانههای وابسته و رسانههای غربی انجام میشود همه اعتقادات مردم مورد هجوم است و باید جواب منطقی به آنها داده شود، البته در کنار آن باید شور حسینی باشد.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به لزوم مداحی به سبک سنتی گفت: من بارها پیش رهبر معظم انقلاب بودم و بعد از مجلس ایشان به مداحان فرمودهاند که به سبک سنتی مداحی کنید. در سبک سنتی اول مداح یک غزل اخلاقی میخواند که این غزل اخلاقی گاه بیش از ساعتها منبر تأثیر داشت. همچنین پس از آن به ذکر مصیبت به سبک سنتی میپرداخت.
عضو مجلس خبرگان با تأکید بر استفاده از آهنگهای خودی در مداحیها گفت: بحمدالله در سالهای اخیر این روند خیلی اصلاح شده زیرا آهنگهای آلوده در شأن مجالس امام حسین (ع) نیست. گفته شده حتی قرآن را با الحان اهل فسق نخوانید تا چه رسد به عزاداری. الحمدالله مداحان خودشان به صحنه آمدهاند و از سرمایه عظیم بومی برای مداحی استفاده میکنند.
آیتالله خاتمی با مخاطب قرار دادن خطبا و منبریها گفت: سه منبع برای شناخت نهضت سالار شهیدان وجود دارد؛ یک منبع تاریخ است که دروغ و راست زیاد دارد و استفاده از آن هنر و اجتهاد میخواهد؛ منبر دوم کلمات خود سیدالشهدا است که از مدینه تا کربلا قدم به قدم سخنرانی کرده و میشود از همین کلمات قیام عاشورا را شناخت؛ سومین منبع زیارتهای مأثوره است مانند زیارت عاشورا، زیارت وارث، زیارت اربعین و ...
وی زیارتهای مأثوره امام حسین (ع) را متون حسینشناسی خواند و گفت: در این زیارتها معرفی امام حسین (ع) انجام شده، آنجا که میگوییم السلام علیک یا ثارالله وبن ثاره، ثارالله به معنای خون خدا نیست بلکه به معنای کسی است که خونخواهش خدا است. هچنین در این زیارتها هدف امام حسین (ع) مطرح شده و در زیارت اربعین میگوییم تو قیام کردی که مردم از جهالت و گمراهی به در آیند. همچنین دشمنان امام حسین (ع) معرفی شدهاند و میگوییم دنیاپرستان حسین فاطمه را کشتند. بیعت با امام حسین (ع) نیز در تمام این زیارتها معرفی شده همانگونه که در زیارت عاشورا میخوانیم انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم.
پایان پیام/
نظر شما