ایجاد پیوند معنوى با اهل بیت(ع) مهم ترین ویژگی‌ زیارت عاشوراست

استاد حوزه و دانشگاه گچساران، ایجاد پیوند معنوى با خاندان عصمت، تشدید علاقه، محبت به آنان و پیدایش و تقویت روحیه ظلم ‌ستیزى در زائر را از جمله ویژگی‌ های زیارت عاشورا عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، رسول رضاپور، یک استاد حوزه و دانشگاه در گچساران امروز (10 آذر) در مراسم قرائت زیارت عاشورا و برگزاری عزاداری به مناسبت ماه محرم که با حضور رؤسای ادارات و نهادها در هلال‌احمر این شهرستان برگزار شد، با تأکید بر کارساز بودن و اثرات سازنده زیارت عاشورا در خشکاندن ریشه انحرافات، گفت: این زیارت خط انحراف افراد را هدف قرار داده است.

 

رضاپور با بیان اینکه متون زیارتى از نظر محتوا و جهت ‏دهى از حساسیت ویژه برخوردار هستند، افزود: زیارت نوعى اعلام موضع و مشخص کردن خط فکرى بوده و آثار سازنده ‌ای دارد.

 

وی با اشاره به این نکته که درباره زیارت حضرت سیدالشهدا (ع) روایات فراوانى وجود دارد که تدبر و تأمل در این روایات لازم و ضروری است، ابراز داشت: زیارت عاشورا آثار سازنده و مهم فردى و اجتماعى داشته و به سبب بیان مواضع فکرى و عقیدتى شیعیان از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه هدف قرار دادن خط انحراف را از مهم ‌ترین ویژگی‌ های زیارت عاشورا عنوان و تصریح کرد: ایجاد پیوند معنوى با خاندان عصمت و تشدید علاقه و محبت به آنان و پیدایش و تقویت روحیه ظلم ‌ستیزى در زائر از جمله ویژگی‌ های زیارت عاشوراست.

 

رضاپور دورى ‌جستن از خط انحراف، الهام ‌گرفتن، درس ‌آموختن و الگو قرار دادن اسوه‏ هاى هدایت، ترویج روحیه شهادت‏ طلبى و ایثار و فداکارى در راه خدا و نیز احیاى مکتب، راه و هدف خاندان عصمت را از دیگر ویژگی ‌های این زیارت برشمرد.

 

وی با اشاره به ماندگاری واقعه و پیام عاشورا برای جهانیان، خاطرنشان کرد: واقعه کربلا و نهضت مقدس امام حسین (ع) نه تنها به مرور زمان و گذشت دوران فراموش و از صفحه تاریخ محو نشده، بلکه با گذشت زمان بر عظمت آن حادثه و اهمیت آن افزوده شده است.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یکی از مهم ‌ترین وظایف هر مسلمان احساس مسئولیت در برابر دین الهی و سرنوشت امت اسلامی است، افزود: مردم جامعه اسلامی باید در مقابل هر اقدامی که عزت و سعادت امت را به خطر می ‌اندازد واکنش مناسب نشان دهند تا نا اهلان زمینه نفوذ پیدا نکنند.

 

رضاپور با بیان این نکته که حیات هر جامعه به رشد معنویات و ارزش‌های والای انسانی آن بستگی داشته و در جامعه اسلامی مردم نسبت به اجرای احکام دینی و نظارت عمومی بر شیوه اداره جامعه حساسیت بیشتری دارندف عنوان کرد: در بررسی و تحلیل عوامل و انگیزه‌ های قیام کربلا به‌ منظور دستیابی به مهم ‌ترین علت و انگیزه، امر به معروف و نهی از منکر به ‌عنوان بنیادی ‌ترین انگیزه و شاخص ‌ترین آن قرار دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 88257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha