«سید تقی کبیری»، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه، اظهار کرد: اگر به مسجد پرداخته شود و جایگاه اصلی خودش را در جامعه پیدا کند، از وقوع بسیاری از آسیبها و مشکلات اجتماعی در جامعه پیشگیری خواهد شد.
نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی افزود: از 40 سال قبل مساجد جز مهمترین اماکنی هستند که با تهاجم فرهنگی مقابله کردند و مسجد ارتباط تنگاتنگ بین جامعه و مباحث فرهنگی داشته و در جای جای دنیا نفوذ داشته وشناخته شده است.
وی در ادامه سخنان خود به نقش تاثیرگذاری امامان جماعت با کانون های فرهنگی و هنری، تصریح کرد: امام جماعت رکن، رکین مساجد است و مدیریت مسجد توسط امام جماعت، یک تخصص است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نگاه امام جماعت نباید فقط برگزاری نماز در مساجد باشد بلکه باید ارتباطات مختلف فرهنگی و اجتماعی را در کانون های فرهنگی و هنری مساجد ایفا کنند به نحوی که می توان گفت مرکز ثقل و شاه کلید مساجد هستند.
کبیری عنوان کرد: بهتر است امامان جماعت در انجام فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد مشارکت داشته و با مسئول کانون های فرهنگی و هنری همپوشانی داشته باشند.
وی تاکید کرد: در زمینه جذب جوان به مسجد، امام جماعت باید با مقتضیات یک جوان و عوامل رشد، نحوه هدایت و ارتباط گیری با او آشنا باشد و از خیلی از مسائل روز هم مطلع باشد که خیلی از شبهات و مشکلات جوانان از همین ناحیه است.
نماینده مردم شهرستان های خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رویداد ملی فهما، طرح بسیار خوبی است و کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید از افکار نسل جدید استفاده کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه افکار دهههای مختلف با هم متفاوت و قابل احترام است ولی مجموعا در کانونها باید از افراد تحصیل کرده و باهوش استفاده کرد و صرفا باید از الگوبرداری خارج شوند و از تکنولوژی استفاده کنند.
این مقام مسئول ادامه داد: در مورد سایت سامانه های مسجد نیز نباید مساجد را عضو پذیر کرد و باید خیلی ظرافتمند پیش رفت و جذب بصورت الکترونیکی خیلی مهم نباشد و در این راستا ظرفیتهایی برای افراد اخلاص مند قرار دهیم.
وی افزود: ممکن است اعضای کانونی بیشتر باشد ولی اخلاص نداشته باشند در اینصورت کانون موفقی نیز نبوده ولی ممکن است کانونی اعضا کمتر و با اخلاصی داشته و جز موفقترین کانون های فرهنگی و هنری مساجد بشمار آید.
کبیری با بیان اینکه اصل نگاه اسلامی به مساجد بعنوان محلی برای برگزاری نماز است، گفت: در صدر اسلام مساجد کانون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حتی نظامی بوده است و با توجه به اینکه هدف و مبنای اولیه مسجد عبادت و راز و نیاز است ولی مختصص این اعمال خاص عبادی نیست.
نظر شما