طرح «سفیران اجتماعی» در مساجد استان گیلان اجرا می‌شود

طرح سفیران اجتماعی که هم‌اکنون تنها در یکی از شهرستان‌های گیلان با محوریت مساجد در حال اجرا است با فراهم شدن مقدمات کار در تمام مساجد استان اجرایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان:  آسیب‌های اجتماعی از جمله چالش‌هایی است که به‌تدریج با تغییر روش زندگی و گسترش اجتماع در صورت‌های مختلف اثرات مخرب خود را بر جامعه و کانون خانواده بر جای می‌گذارند و در این میان مساجد همراه با سایر نهادهای دیگر فعالیت‌های زیادی را برای کاهش این آسیب‌ها انجام می‌دهند.

 

طبق آمارها سرانه مساجد در بسیاری از مناطق و شهرهای بزرگ گیلان وضعیت چندان مطلوبی ندارد به طوری‌که در شهرستان رشت با 750 هزار نفر جمعیت تنها 137 باب مسجد وجود دارد از سوی دیگر طبق آخرین آمارهای موجود میانگین وجود مساجد در مرکز استان گیلان برای هر 5 هزار نفر یک مسجد برآورد شده است.

 

بر اساس گفته بسیاری از کارشناسان مذهبی عبادت در اسلام فقط دعا و نیایش و انجام امور مخصوصی که در برخی ادیان عبادت محسوب می‌شود نیست و مسجد هم فقط عبادتگاه تلقی نمی‌شود از طرف دیگر مساجد نه تنها کانون عبادت بلکه مرکز تعلیم و تربیت، دادخواهی و قضاوت، تعاون اجتماعی، شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سرانه وجود مساجد در این استان به هیچ‌وجه مطلوب و رضایت‌بخش نیست عنوان کرد: به غیر از وضعیت وخیم کل شهرستان، در منطقه پنج شهر رشت با وجود اینکه 11 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است تنها یک مسجد وجود دارد.

 

حجت‌الاسلام محمدعلی رضوانی‌نژاد دسترسی نداشتن تعداد زیادی از مردم به مسجد در مرکز استان و دیگر شهرهای گیلان را نگران‌کننده خواند و با اشاره به اینکه باید در این زمینه فکری بشود تصریح کرد: تمام شهرهای گیلان با معضل کمبود سرانه مسجد مواجه هستند و حتی در خود شهر رشت 40 محله وجود دارد که مسجد ندارند.

 

وی واگذاری تمام امور مساجد به مردم و انجام انواع فعالیت‌های فرهنگی و هنری در این اماکن مقدس با مشارکت خود آنان را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در سال‌های اخیر حتی یک ریال از سرانه فرهنگی و هنری گیلان به مساجد استان تعلق نگرفته است و تمام هزینه‌های این اماکن توسط مردم تقبل می‌شود.

 

رضوانی‌نژاد با تأکید بر اینکه کمبود امکانات در مساجد سراسر استان گیلان هم‌اینک به چالشی بزرگ تبدیل شده است خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری خود مردم داوطلب شده و هزینه‌ها را می‌پردازند در حالی‌که هیچ کمک دیگری از سوی نهادی به کانون‌های مساجد استان انجام نمی‌شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان از اجرای برنامه‌های شناسایی و مقابله با آسیب‌های اجتماعی در سطح برخی از مساجد استان خبر داد و گفت: از سال گذشته طرح سفیران اجتماعی را با همین هدف در سطح شهرستان شفت که به همراه 5 شهر دیگر کشور به عنوان پایلوت انتخاب شدند اجرا می‌کنیم.

 

رضوانی‌نژاد انتخاب یکی از اعضاء خانواده‌هایی که دچار آسیب اجتماعی هستند و دادن آموزش‌های کاربردی به آنان توسط مدیران مجرب آموزش دیده را مورد اشاره قرار داد و افزود: در طرح سفیران اجتماعی افراد پس از آموزش دیدن و گذراندن دوره‌های لازم، در کانون خانواده خود جهت مقابله با آسیب‌های اجتماعی فعال می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی قرار است در تمام استان گیلان با محوریت مساجد اجرایی شود خاطرنشان کرد: مساجد نه تنها کانونی مقدس برای ذکر دعا و نیایش به درگاه خداوند متعال محسوب می‌شود بلکه از این اماکن می‌توان برای رفع بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه و خانواده‌ها به خوبی استفاده کرد.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد گیلان تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مساجد باید در تراز انقلاب اسلامی قرار بگیرند را برشمرد و تصریح کرد: افزایش سرانه مساجد استان و یا اختصاص بودجه و اعتباری برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری از جمله مواردی است که همراهی مسئولان گیلان را می‌طلبد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

کد خبر 882303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha