باید های بکاربستن سبک زندگی قرآنی و اهل بیتی در زندگی فردی و اجتماعی

توجه به زندگی اسلامی و دینی و حرکت در مسیر اهل بیت(ع) به عنوان الگوهای زندگی اسلامی در جامعه ای که بر پایه ایمان به غیب و آخرت بنا شده است از اولویت های مهم که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.

 خبرگزاری شبستان-مازندران؛ امروزه با رشد و توسعه فضای مجازی، سبک زندگی دستخوش تحولات فراوان شده است و به نوعی در حال حاضر، فضای مجازی به تهدیدی برای زندگی سالم مبدل شده است؛ در صورتی که می تواند یک فرصت به شمار بیاید؛ به شرط اینکه با سیاست از قبل تعیین شده با آن برخورد کنیم و برنامه ریزی مناسب در بخش های مختلف داشته باشیم و مسئولان فرهنگی دغدغه نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی را داشته باشند.

 

با عنایت به توجهات مقام معظم رهبری به مقوله مهم سبک زندگی اسلامی و مواجهه اصولی با آسیب های اجتماعی؛ ناگزیر به نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی و دینی در جامعه هستیم و این امر باید بیش از گذشته در دستور کار قرار گیرد.

 

از دیدگاه مقام رهبری، سبک زندگی در حقیقت همان «عقل معاش» است (دیدار جوانان، 23 / 7 / 1391) که در روایات از آن سخن رفته است. این موضوع در حقیقت؛ «نرم افزار تمدن اسلامی» است؛ ایشان دو سبک کلی را برای زندگی تعریف کرده اند: سبک زندگی غیرتوحیدی، که در آن تعالیم مکاتب مادی در صدر است و مفاهیم مصرف گرایی، لذت گرایی و عرفی بودن دین حاکم است و سبک زندگی توحیدی، که در آن دستورات الهی در صدر است و سیاست، فرهنگ و اقتصاد از این مفاهیم تأثیر می پذیرد.

 

ایمان، علم و آگاهی، پرهیز از تقلید صرف و توجه به ارزش ها از مهم ترین مؤلفه های رهبری برای زندگی اسلامی است؛ مولفه هایی که اگر اندک توجهی به آن شود؛ بسیاری از مشکلات جامعه ما و چشم و هم چشمی ها و معضلات ناشی از آن و تصمیم گیری های عجولانه از بین خواهد رفت.

*قرآن و تعالیم دینی، نجات بخش بشریت است

حجت الاسلام «سید محمد بابایی» به خبرنگار شبستان گفت: قرآن و عترت و تعالیم دینی نجات بخش بشریت است و همچنان که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: با چنگ زدن به قرآن و عترت هیچ وقت گمراه نخواهیم شد.

 

رییس اداره تبلیغات اسلامی بهشهر افزود: بسیاری از مشکلات جامعه امروز ما از بی بصیرتی و غافل شدن از قرآن و تعالیم دینی و اسلامی است و اگر جهانیان به این امر واقف شوند؛ بسیاری از مشکلات و معضلات در سایه زندگی اسلامی برطرف خواهد شد.

 

حجت الاسلام بابایی گفت: اداره تبلیغات اسلامی برنامه ها، گفتمان ها و کارگاه های مختلف سبک زندگی را برای گروه هدف خود در طول سال برنامه ریزی کرده و تلاش دارد تا در این راستا با ترویج زندگی اسلامی و دینی، جامعه را به سمت سبک زندگی اسلامی رهنمون کند.

*الگوبرداری از اهل بیت(ع) باید در تمام زندگی جاری و ساری باشد

حجت الاسلام «مهدی خوشرو» با اعلام اینکه الگوبرداری از اهل بیت(ع) باید در تمام زندگی جاری و ساری باشد به خبرنگار شبستان گفت: نباید این الگوبرداری از ائمه منحصر به یک یا دو جنبه از زندگی باشد بلکه زندگی اهل بیتی برای همه حوزه های زندگی فردی و اجتماعی ماست.

 

دبیر شورای اقامه نماز بهشهر افزود: الگوبرداری از ائمه اطهار در انتخاب همسر، داشتن زندگی آرام، رسیدگی به فرزندان، ساده زیستی، همسرداری، خانه داری، فعالیت های اجتماعی و همه و همه می‌تواند نقش مهمی در زندگی دینی و اجرای سبک زندگی اسلامی ایفا کند.

 

وی اظهار کرد: زندگی اهل بیتی و اجرای سبک زندگی دینی و اسلامی، جامعه را از خطرات مختلف ایمن نگه داشته و توسعه همه جانبه را به همراه خواهد داشت.

*فضای مجازی، فرصت و چالش برای زندگی دینی

«شعبان خدادی» به خبرنگار شبستان گفت: فضای مجازی می تواند یک فرصت و یا چالش برای زندگی امروزی باشد و باید با دقت در این بخش وارد شد و سطح سواد رسانه ای را بالا برد.

 

کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش نکا افزود: فضای مجازی، نسل جدیدی از فضای روابط اجتماعی است که اگر چه عمر بلندی ندارد اما بسیاری از افراد با آن ارتباط برقرار کرده و فعالیت های گسترده ای در این فضاها در حال شکل گیری و انجام است.

 

وی اضافه کرد: اگر چه نمی توان از معایب و آسیب های مختلف فضای مجازی غافل بود اما اکنون که این تکنولوژی وارد شده و راه گریزی برای آن وجود ندارد؛ باید فعالیت های گسترده دینی و اسلامی و ارزشی در فضای مجازی شکل بگیرد.

 

کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش نکا گفت: توجه به اقامه نماز اول وقت، اعتقادات، احترام به والدین و بسیاری از این ارزش ها را می توان به راحتی در فضای مجازی گسترش داد و جوانان و نوجوانان را به این سمت و سو هدایت کرد.

 

خدادی تصریح کرد: سبک زندگی اسلامی و نهادینه کردن در بین جوانان هم از دیگر برنامه های مهم است که باید در فضای مجازی به آن پرداخته شود و تشویق فرزندان به کنجکاوی و جمع‌آوری اطلاعات و مطالب راجع به دستورات و مفاهیم دینی می تواند تا حد بسیار بالایی در توسعه امور دینی در بین نسل جدید اثرگذار باشد.

 

به گزارش شبستان، از نطر بسیاری از کارشناسان و مسئولان دغدغه مند امور فرهنگی، به صحنه آوردن قرآن و فرهنگ نجاتبخش آن می تواند کمک کار توسعه سبک زندگی اسلامی باشد و باید در این حوزه در بخش فرهنگی تلاش بیشتری انجام و مسئولان بیش از گذشته برای این بخش دغدغه داشته باشند و برای همه امور زندگی فردی و اجتماعی و حتی برای تغذیه، ورزش و فراغت و مسائلی همچون ازدواج، همسرداری، روابط اجتماعی و اشتغال و همه و همه براساس دیدگاه های دینی برنامه ریزی کنند.

کد خبر 882165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha