لبه تیز دشمنان، جوانان هستند/ استفاده از ظرفیت جوانان و نخبگان در طرح ملی فهما

حجت الاسلام و المسلمین شکوری گفت: لبه تيز تهاجم دشمنان به سمت جوانان كشور ماست و برنامه اصلی استكبار تهاجمات فرهنگی و جنگ نرم است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، حضور جوانان در مسجد دارای موضوعیتی ویژه است امّا حضور این قشر مستلزم آن است که انسان از اوایل کودکی و نوجوانی با مسجد آشنا شده باشد؛ بنابراین دوران کودکی و نوجوانی به قدری حساس است که اگر از فرصت آن استفاده نشود و شخص ساختهوپرداخته نشود امکان بازسازی او هیچگاه مثل اوّل مقدور نخواهد بود پس والدینی که نسبت به آوردن کودک و نوجوان خود به مسجد مقیّد باشند حضور آنان را در مسجد در مقطع جوانی تضمین کردهاند.
برنامه هایی که در مسجد برای نوجوانان در نظر گرفته ایم بر مبنای جذب، تثبیت و رشد است.
استكبار جهانی حساب جدايی برای دشمنی و خصومت با كشور اسلامی ما باز كرده‌ و در حال حاضر ما هدف اصلی تهاجمات فرهنگی دشمن هستيم كه علت اصلی آن نيز مقاومت محكم و شجاعانه اين ملت در برابر استكبار است.
و با توجه به اینکه بیشتر ارتباط جوانان امروز با فضای مجازی است کانون های فرهنگی و هنری مساجد می توانند با اجرای برنامه های غنی و پربار در این مرود نقش ایفا کنند.
در ادامه با حجت الاسلام و المسلمین سیدرضی شکوری، امام جمعه خوی گفتگو کرده‌ایم.


1) در مورد جایگاه کانون های فرهنگی هنری در مساجد بفرمایید.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد پدیده ای است که وجودشان در جامعه امروز لازم و ضروری است و حرکت آنها باید مسجد محور باشد و فعالیت خود را در مساجد قرار دهند و قشر هدف جوانان هستند و ضروریست که جوانان مورد عنایت ویژه قرار گیرند که رهبر معظم هم به آن تاکید کردند.
این حرکت باید به گونه ای باشد که جوانانی که ارتباط کمرنگ با مساجد دارند فعالیت خود را در این زمینه بیشتر کنند و ارتباط مستمری داشته باشند و یکی از علت هایی که در این مجموعه ثبت نام کرده ام این است که ارتباط خود را بیشتر کنم.
این کانون ها باید سازمان یافته باشند در غیر اینصورت به اهدافی که در پیش‌رو دارند نخواهند رسید و با توجه به اینکه همه پایگاه های مقاومت، هیئت های عزاداری در مساجد حضور پیدا می کنند باید در کنار هم برای رسیدن به این هدف عمل کنند و با حضور جدی در کانون های مساجد در تراز انقلاب پیش روند.


2)     ارتباط کانون های فرهنگی هنری مساجد با امام جماعت چه تاثیری می تواند داشته باشد.
به نظرم اینکه در این زمینه باید فرهنگ سازی شود و اکثر مراجعاتی که به ما در مساجد می شود اینکه آشنایی نداشته و اینکه باید امامان جماعت به این مورد توجه ویژه داشته باشند
مساجد باید رشد، تکامل و تعالی خود را داشته باشند و در تاریخ نقشی که مسجد ایجاد کرده همیشه مورد توجه بوده است و کسانی هم هستند که این رسالت را کمرنگ نشان می دهند.
روحانیون هم در این موارد رسالت و وظیفه سنگینی دارند که باید در سخنرانی های خود بروز و آنلاین باشند و طوری رفتار بکنند که جوانان و کانون ها بیشتر به سمت مساجد سوق پیدا کنند.

 

3)    نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد را در دنیای امروزه بخصوص در موضوع تهاجم فرهنگی را بفرمایید.
لبه تیز دشمنان جوانان هستند و خصوصیات و ویژگی هایی که این قشر از جمعیت دارند برخی اکتسابی و برخی ذاتی می باشد و حتی می توان برخی از خصوصیات این قشر را مرتبط با آموزش و پرورش و علم و آموزش های عالی عنوان کرد و اتفاقاتی که قبلا و حتی در 8 سال دفاع مقدس نیز اتفاق افتاده نمونه بارز این خصوصیات است.
همچنین بیشتر ارتباط جوانان با دنیای مجازی است که با توجه به اینکه این فضا پر از مطالب دروغ بوده نقش کانون های مساجد در این راستا مهم بوده و می‌توانند با اجرای برنامه های غنی در این مورد نقش موثری ایفا کنند.


4)    نظرتان را در مورد طرح ملی فهما بفرمایید. (طرح پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی)
طرح ملی فهما حرکت خوبی است و خدمات آسان‌تر و سهل وصول‌تر شود بهتر است. و من تقاضا دارم این حرکتی که آغاز شده با بهره‌گیری از نخبگان و دانشمندان که در شهرها وجود دارند از افکار و اندیشه‌ها این قشر استفاده کنند و در این موارد همچنین از ظرفیت رسانه ها نیز بهر‌مند شوند. 


5)    ثبت اطلاعات اعضا در سایت سامانه مسجد چه تاثیری از لحاظ اجتماعی و فرهنگی می توانند داشته باشد.
تاثیر اجتماعی و فرهنگی مساجد در طول 40 سال که از انقلاب گذشته، در مساجد قابل رضایت نیست و از مساجد در تراز انقلاب خوب استفاده می شود و در طی جلساتی هم که در تهران چند روز پیش برگزار شد این موضوع مطرح گردید و ائمه جماعت‌ها هم در این رابطه وظایفی دارند که طبیعتا کانون ها در این راستا باید کمک کنند. و مساجد را آنطور که ضرورت دارد فعال بسازند و این مباحث در اولویت باشد.

کد خبر 882064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha