خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ نگرانی نخستین واژهای بود که از دیدن چهره زن جوان به ذهن میرسد. از ترس آن روزی که مادرشوهرش می خواست دختر کوچکش را به بهزیستی تحویل دهد، زودتر از روستا به امید زندگی بهتر و تامین معیشت راهی شهر بیرجند می شوند.
مدتها همسرش در ميدان شهر در فصل سرما و گرما برای يک لقمه نان سرگذر منتظر میایستاده تا کسی برای کارگری ساختمان صدايش بزند. اما مخارج زندگی با سرعتی از همیشه بیشتر بالا و بالاتر میرود و کار و کاسبی هم هر روز کسادتر از روز قبل.
بیشتر اوقات با ناامیدی و دستان خالی به سمت خانه برمیگردد. شرم از چشمان منتظر زن و فرزندان، تلخی بیکاری را برای او بیشتر می کند. چند ماهی اينگونه میگذرد تا اینکه او هم یکی از صدها زبالهگردی می شود که روز و شب خود را با گشتن میان زباله ها سپری می کند تا خرج خانواده اش را از میان پسماندهای دیگران دربیاورد.
زن جوان هم با اینکه تنها 34 سال دارد، مادر چهار فرزند قد و نیم قد است. او هم تا همین یکسال پیش در یکی از اتاق های خانه اجاره ای، دار قالی عَلم داشت و چشم به نقشه دوختن صبح تا شب کارش بود تا اینکه یک روز صاحب خانه گفت خانه ام خراب می شود؛ از مجبوری دارقالی را می فروشد.
این تنها بخشی از قصه زندگی خانواده «راضیه» دختر باهوش و خجالتی است که عصر یک روز سرد زمستانی میزبان «مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی»، مدیرکل کمیته امداد استان، مدیرکل بهزیستی، مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی استان، رئیس آموزش و پرورش بیرجند و مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان استان برای حل مشکلاتشان هستند.
«علیرضا- غ» پدر خانواده که 34 بهار را در زندگی اش پشت سر گذاشته است، می گوید: ماهی 120 هزار تومان بابت اجاره دو اتاق بدون آب و گاز پرداخت میکنیم و سرویس بهداشتی و حمام نیز در حیاط مشترک با بقیه همسایه ها است.
«فاطمه- م» مادر این خانواده نیز در پاسخ به سوال مدیرکل کمیته امداد استان که چرا از روستا به شهر بیرجند مهاجرت کرده اید؟ میگوید: مادر شوهرم با اینکه خاله ام هست اما با من نمیساخت، چندین بار شناسنامه دخترم راضیه را برداشت تا او را تحویل بهزیستی دهد.
نگاهش خسته از همه روزها و لحظههایی است که آزارش داده، بغض میکند اما اشک نمیریزد و ادامه میدهد: هنوز هم خاطره تلخ شبهایی را که با وجود بارداری تنها در خانه بود اما آزار و اذیت خانواده همسر، خواب را از چشمانش، می ربود، از جلوی چشمانش کنار نمیرود. بالاخره صبرش لبریز می شود و با همسرش تصمیم می گیرند از روستا به شهر بیرجند مهاجرت کنند؛ شاید طعم آرامش را بچشند. اما اینجا نیز اسیر مشکلاتی هستند که بیش از هرچیز بر دوش خانواده فشار میآورد.
بیکاری پدر و تامین مخارج زندگی یکی از مشکلات این خانواده در شرایط سخت اقتصادی این روزهاست؛ اما چیزی که بیشتر مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی و جمعی از مدیران استان را به خانه آنان کشانده است کمک به حل مشکل «راضیه» فرزند اول این خانوادهی شش نفری است. او هم اکنون در سال چهارم دبستان استثنایی بیرجند تحصیل می کند. راضیه هوش و ذکاوت بالایی دارد اما متاسفانه موقع سنجش سلامت برای ثبت نام در کلاس اول از خجالت و استرس هیچ حرفی نمی زند و اینگونه می شود که آموزش و پرورش او را به مدرسه استثنایی ارجاع می دهند.
«درس خواندن در مدرسه عادی»؛ این تنها آرزوی راضیه است. او نه آرزوی پوشیدن لباس و کفش نو دارد و نه...! تنها آرزویش این است که دنیا را بیرون از مدرسه استثنایی و با کودکانی سالم و بانشاط، ببیند.
در این بازدید که «محمد حسین یکه خانی» مدیر آموزش و پرورش بیرجند هم حضور دارد به این خانواده قول می دهد تا تست تخصصی سنجش سلامت دوباره برای دخترشان تکرار شود و اگر سالم بود او را برای ثبت نام در مدرسه عادی معرفی کنند.
اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود، «رضا سلم آبادی» مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی هم به پدر خانواده پیشنهاد میدهد برای اینکه مشکلاتش کمتر شود دوباره به روستا بازگرددند، و به او اطمینان میدهد در روستا کار بیشتر از شهر وجود دارد.
وی می گوید: از محل تسهیلات مسکن محرومان به آنان کمک می کند تا در هر روستایی که خودشان دوست داشته باشند، خانه بسازند. در پایان این خانواده با همفکری حاضران تصمیم عاقلانه می گیرند تا به روستای سراب برای زندگی بروند...
نور امید باز هم در دل تاریکیها تابید و این خانواده روستایی که سالهاست در شهر با مشکلات و فقر دست و پنجه نرم می کنند، این بار طعم محبت خیرخواهانه انسانهایی را میچشند که شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند را با همه وجود معنا کردند.
گفتنی است، خیرین و نیک اندیشانی که آمادگی کمک به این خانواده را دارند میتوانند کمکهای خود را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۱۱۰۰۳۲ به نام مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی واریز کنند و یا در صورت هرگونه سوال با شماره ۹۳۸۵۶۱۶۳۵۴ تماس حاصل کنند.
نظر شما