امربه معروف ونهی از منکر نباید به گروه خاص بااختیارات ویژه اختصاص یابد

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تصریح کرد: اینکه اجرای امر به معروف و نهی از منکر را با اختیارات ویژه به افرادی واگذار کنیم و به بقیه بگوییم شما بنشینید و شاهد اجرای این دو فریضه به وسیله این افراد باشید؛ غلط است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور در جلسه ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر خراسان شمالی که امروز (10 آذر) با حضور مهندس شفقت، استاندار  استان و دیگر اعضا در محل دفتر امام جمعه بجنورد برگزار شد، امر به معروف و نهی از منکر را مهم ترین وظیفه الهی و برترین فریضه اسلامی نام برد و گفت: اگر این دو فریضه اجرا نشود و نباشد خیری در دیگر کارها نیست.

 

وی در ادامه با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران به عنوان جامعه ای الگو مورد توجه است و مردم در بخش های مختلف جهان این حکومت را به دلیل برجستگی هایی که در روند کلی داشته به رخ حاکمانشان می کشند، تأکید کرد: ما حق نداریم نظامی که با خون شهدا به دست آمده را مخدوش کنیم.


سردار نقدی افزود: باید تلاش کنیم کسانی که صلابت، عظمت و استحکام و اقتدار جمهوری اسلامی را در دنیا دیدند وقتی وارد جامعه می شوند در کوچه پس کوچه های جامعه ما این اقتدار را مشاهده کنند.

 

وی همچنین در ادامه مطلب فوق با تصریح اینکه باید تلاش کنیم این الگو هر روز شفاف تر به مردم جهان ارائه شود، تحقق آن را مستلزم توجه ویژه به امر به معروف و نهی از منکر دانست و با صراحت گفت: البته مشکل خاصی در دنبال کردن این فریضه داریم و آن تصوری سلبی است که به دلیل روش های غلط اجرای این دو فریضه به وجود آمده است.


سردار نقدی بخش اعظم امر به معروف و نهی از منکر را محبت، دلسوزی و احترام و منشا آن را عشق عنوان کرد و گفت: باید این تصور قهر آمیز نسبت به این دو فریضه دینی از بین برود که در این رابطه با بهره مندی از افراد نافذ و معتمد از میان مردم، می توان این مهم را در جامعه فرهنگ سازی کرد.

 

رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور، امر به معروف و نهی از منکر را تکلیفی همگانی خواند و گفت: اینکه اجرای این کار را با اختیارات ویژه به افرادی موکول کنیم و به بقیه بگوییم شما بنشینید و شاهد اجرای این دو فریضه به وسیله این افراد باشید و یا برای هرکسی به ازای نشان دادن کارت ملی اجازه انجام این کار داده شود، هر دو غلط است.


وی گفت: باید روشی را دنبال کنیم که قابل فراگیری باشد و مردم بتوانند آن روش را دنبال کنند و الگوی خود قرار دهند که لازم است با برنامه ریزی، مشکلات در این عرصه ریشه ای حل شود.


سردار نقدی با اظهار اینکه برخورد و بگیر و ببندها و به زندان انداختن ها بدون اینکه پیش از آن، جامعه در رابطه با منکرات توجیه شده باشد، صرف هزینه و وقت بی جاست، اظهار داشت: اگر 10 درصد زمان و هزینه ای که برای دستگیری و زندانی کردن مجرمان صرف می شود، برای آموزش، توجیه و ارشاد جامعه شود، 10 برابر نتیجه مثبت خواهیم گرفت.


سردار نقدی همچنین با افزودن این مطلب که اگر کاری در جمهوری اسلامی جرم تلقی می شود مبنا و حکمت دارد و بر مبنای فطرت این حکم وضع شده، بر تبیین منکرات و ترویج معروفات تأکید کرد و بار دیگر توصیه کرد: اگر می خواهیم جامعه ای الگو باشیم باید به شکل عملی وارد این عرصه شویم.


وی در بخشی دیگر با انتقاد از این مطلب که در بحث تبیین این دو فریضه مهم دینی در جامعه اولویت ها را مدنظر نداریم و نهادینه شدن این دو موضوع در رفتارهای جامعه زنان خلاصه شده است، بدترین منکر را منکر سیاسی و ایستادن در مقابل ولایت نام برد و آن را از هر فسادی بدتر و کاری یزیدی خواند.


سردار نقدی همچنین منکرات فرهنگی و ورود عرفان های خرافه و ترویج شیطان پرستی و نیز منکرات اقتصادی را زمینه ورود بسیاری از فسادها در جامعه خواند و گفت: باید طوری عمل کنیم که همه منکرات زدوده شود و توجه به یک بخش ما را متهم به زد و بند یا وقوع دیگر منکرات نکند و زمینه شک مردم به صداقت در کار ما فراهم نشود.


وی هماهنگی در کارها، ورود با زبان نرم و منعطف و شناخت نقش ها و توجیه درست شبهات را در این رابطه پیشنهاد داد.


سردار نقدی در پایان سخنان خود ستاد احیا را بستری برای ورود همه افراد جامعه و ایفای نقش خود و توجیه بدی منکرات و ترویج معروفات دانست.


سردار یوسف علیزاده، فرمانده سپاه جواد الائمه خراسان شمالی و دبیر این ستاد نیز گزارشی از روند عملکرد این ستاد ارائه کرد و با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نیاز به آیین اجرایی قانونمند دارد و این موضوع در هر دولت آمده و مطرح شده هربار به دلایلی متوقف شده، خواست تا این موضوع مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.


گفتنی است، در این جلسه مدیران حاضر از جمله مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی و نیز دادستان استان پیشنهاداتی در رابطه با تبیین فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر ارائه دادند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 88179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha