کتاب و آلبوم «موسیقی حماسی و آیینی مازندران» در ساری رونمایی می‌شود

زارع از رونمایی مجموعه صوتی و نوشتاری «موسیقی حماسی و آیینی مازندران» دوشنبه ۳۰ دی‌ماه جاری با آوازخوانی استاد «ابوالحسن خوشرو» در سالن آمفی‌تئاتر زنده‌یاد سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خبر داد.

«عباس زارع» امروز (26 دی) از برگزاری آئین رونمایی از کتاب و آلبوم «موسیقی حماسی و آیینی مازندران» خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: مراسم رونمایی از این مجموعه دوشنبه، 30 دی‌ با اجرای قطعاتی از آلبوم توسط «محمود شریفی» و در حضور هنرمندان دخیل در تولید این اثر و چهره‌های اثرگذار موسیقی و هنر استان، در سالن سلمان هراتی ادارۀ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار می‌شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بیان کرد: «موسیقی حماسی و آیینی مازندران» مجموعه‌ای پژوهشی است که با نگاهی ژرف به بررسی منظومه‌های حماسی و آیینی مازندران می‌پردازد و از سوی شرکت فرهنگی هنری نسیم مهر آوا و نشر نُت به بازار آثار فرهنگی عرضه‌شده است.

 

وی افزود: این مجموعۀ پژوهشی به همراه یک آلبوم موسیقی به‌عنوان موسیقی شاهد بر منظومه‌ها تهیه و توزیع‌شده که بازخوانی تمامی منظومه‌ها بر عهدۀ استاد «ابوالحسن خوشرو» بوده است.

 

وی اظهار کرد: انتخاب استاد خوشرو به‌عنوان خوانندۀ این اثر از چند جهت مورد اهمیت است. چیرگی استاد خوشرو بر آواز اصیل مازندرانی بر کسی پوشیده نیست. ضمن این‌که پژواک صدای این هنرمند برجسته در بیان گزاره‌های حماسی و به‌کارگیری تزئینات و تحریرهای متنوع جلوه‌ای ویژه به موسیقی می‌بخشد. گزینش او به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های موسیقی مازندران با توجه به عمق اصالت کلام و لحن و لهجۀ او از اهمیت و ضرورت زیادی برخوردار است.

 

زارع افزود: بازخوانی و بازشناسی موسیقی و اشعار این افسانه‌های عامیانه می‌تواند سهم بسزایی در شناخت میراث ارزندۀ شفاهی آن دوران و شرایط اجتماعی، فرهنگی و تاریخی و نیز سطح فرهنگ و دغدغه مردمان آن دیار ایفا کند.

 

وی نگهداری از حافظۀ شنیداری اقوام را یک اصل انکارناپذیر در توسعه فرهنگی به‌عنوان یکی از پایه‌های توسعه اجتماعی برشمرد و گفت: موسیقی اقوام چیزی جز روایت‌های مردمان بومی از سوزوگدازهای فردی و افسانه‌های اجتماعی نیست و مجموعه‌ای از این روایت‌های واحد با در نظر داشتن تفاوت‌های کوچک در لحن و محتوا حافظۀ شنیداری یک قوم را تشکیل می‌دهد. در این میان شخصیت‌های افسانه‌ای و منظومه‌های قهرمان به وجود می‌آیند که هرکدام مربوط به دورۀ زمانی به خصوصی می‌شوند و براثر ورود به ترانه‌های عامیانۀ مردمان وزندگی روزمرۀ آن مردم، ماندگاری می‌یابند.

 

کد خبر 881688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha