به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «علی اوسط هاشمی» امروز (چهارشنبه 25 دی) در گردهمایی مدیران ستادی و استانی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور که در محل آمفی تئاتر سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، جایگاه آموزش فنی و حرفه ای را جایگاهی با بُرد بین المللی دانست و اظهار کرد: حاصل شراکت از کار ما با سازمان ها و نهادهای بین المللی است و دقیقا در تلاش هستیم که این شراکت را ملی کنیم و از محصول این نگاه، آنچه که شایسته ملت و جوانان است برای توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه ساختار متفاوت و نظام آموزشی متفاوت می تواند با استعداد، نبوغ، اشتیاق، میل و رغبت با خلق کثرت نزدیکی داشته باشد و از انسان سرمایه های توانمندی بسازد افزود: نگاه اصلی ما معطوف به این مهم است که از ظرفیت حاصل در این مجموعه فرصت هایی را برای کشور ایجاد کنیم که در شرایط سحت حاصل از تحریم، انسداد فضا و بستن راه ها به روی ایران، به توانمندی ملت ایران و سرمایه انسانی آن روی بیاوریم، سرمایه ای که بر مسیر کسب علم واقع شده و بتوانیم از سواد و دانش او بهترین استفاده را ببریم.
وی با بیان اینکه باید مدیریت را در شرایط بحران به رخ کشید اضافه کرد: هر کسی در شرایط نرمال می تواند کار کند و از آن عنصرهایی که در خدمتش دارد برای ایجاد زمینه های درست برای به کار گرفتن آنها استفاده کند، کسی مدیریت را می تواند به اثبات برساند که در شرایط سخت مردم و کشور، از خود قابلیت ارائه دهد که به نظر من امروز روز امتحان ماست که نگذاریم جامعه جوان و جویای کار در کسالت سیر کند.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: اگر از امید سخن به میان می آوریم این امید زمانی است که او احساس هویت کند و در یک موضعی استقرار یابد که با تکیه بر آن قابلیت فردی خویش اثرگذار باشد؛ ظرفیتی که در اختیار مدیران مراکز آموزش فنی و حرفه ای و آموزشگاه های آزاد قرار دارد، سرمایه ارزشمندی در این سازمان محسوب می شود که امروز باید از آن به درستی بهره مند شویم.
وی با اشاره به اینکه باید جامعه شناس باشیم عنوان کرد: ضرورت های امروز و فردای نه چندان دور را به خوبی برنامه ریزی کنیم و اهداف سازمانی را تدوین و در راستای اجرای آن تمام تلاش خود را به کار بگیریم و در این مسیر خوشحالیم که بگوییم از جمله سازمان هایی هستیم که شرکای قوی در بخش خصوصی داریم و اقبال بخش خصوصی با تأسیس آموزشگاه ها خیلی خوب است.
اوسط هاشمی با بیان اینکه آموزشگاه های آزاد و مراکز آموزش فنی و حرفه ای می توانند زمینه موج و جریان سازی در کشور را فراهم کنند و اراده ما بر این امر استوار است ابراز کرد: منطقه آزاد اروند پرجمعیت ترین منطقه آزاد کشور است و انتظار داریم که متفاوت از دیگر مناطق آزاد باشد به گونه ای که برای سرزمین خود حرف برای گفتن داشته باشد.
وی از انقعاد تفاهمنامه های مختلف با آموزش و پرورش به منظور استفاده از ظرفیت های ملی برای ارتقای مهارت در سطح دانش آموزی خبر داد و اذعان داشت: به سمتی حرکت می کنیم که تحولی در آموزشگاه های آزاد و کارگاه های ثابت خود ایجاد کنیم که مشاغل جدید و به روز شده را راه اندازی کنیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر لزوم تحقق شعار «هر شهروند منطقه آزاد یک مهارت» تاکید کرد و ادامه داد: باید این مسئله را نهادینه کنیم که شرط بودن در موضع فعال و بهره مندی از تسهیلات منطقه آزاد اروند بهره مندی از مهارت با نمره بالای 70 است.
وی تفاوت گواهینامه های مهارت با دانشنامه های دانشگاه را در ارزش فرامرزی آنها خواند و بیان کرد: صیانت از نیروی انسانی با مهارت و متخصص به عنوان اصلی ترین سرمایه ملی به عنوان یکی از خطوط قرمز سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور است.
معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه منطقه آزاد اروند می تواند نقش اصلی مهارت آموزی را حتی در کشورهای همسایه ایفا کند یاد آور شد: می توانیم با منطقه آزاد اروند بر مبنای اینکه در مسیر صنعت و تولید است، ایجاد مراکز مهارتی در این منطقه را محقق کنیم؛ همچنین راه اندازی دپارتمان دریایی، بندری و صیادی نیز می تواند دیگر برنامه اجرایی برای منطقه آزاد اروند باشد.
وی بر لزوم برنامه ریزی برای حوزه کشاورزی و ارائه آموزش های لازم برای تحقق مهاجرت معکوس تاکید کرد و گفت: جوانان می توانند با تکیه بر بازوهای خود از طریق خلاقیت و مهارت آموزی نسبت به اشتغالزایی اقدام و دیگر به دنبال جذب در ادارات دولتی نباشند.
نظر شما